öncelikle konuralp1980 e bir cevabım var...
kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş o yüzden böyle konuşuyor galiba yada hırsızlık kapkaç sarkıntılık veya fiili livata(yani erkek erkeğe ters ilişki)den karakola düştü. karakoldakilerde tabi haklı olarak biraz bağırdılar çünkü fiili livata biliyorsunuz örf ve adetimizde yeri yoktur. bu kişilere kötü gözle bakılır o yüzden hırpaladılarki polisi sevmiyor.
şimdi diğer arkadaşlara gelelim...
yabancı ülkede oturuyor veya yaşıyor olmanız önemli degil sadece TC vatandaşı olmanız en az 18 yaşında olmanız ve üniversite sınavını kazanmanız gerekiyor.
okul süresi 2 yıldır... ortalama 1000 ytl maaş alırsınız ve günde ortalama 12 saat çalışırsınız.
bayramda ve tatil günlerinde genellikle çalışırsınız...
yılda 20 gün izniniz vardır ama 20 gün birden ayrılamazsınız ve yaz ayında hiç ayrılamazsınız...
kışın 10 ar günlük 2 kısımda izin kullanırsınız.
hiç bir zaman normal bir insanla muhatap olmazsınız.
mutlaka sorunlu psikopat hırsız ugursuz ahlaksız yani konuralp1980 gibi insanlarla muhatap olursunuz. ve yaptığınız hiç bir şey takdir görmez.
çok çalışıp bir iş başarıp 1 maaş taltif alırsınız ki tutarı yaklaşık 25 ytl dir evet bir maaş ikramiyenin tutarı 25 ytl dir. ama ceza aldığınızda ise 1 günlük yövmiye kesimi cezası aldığınızda sizden 35 ytl keserler. her zaman haksızlığa uğrarsınız. görevini yaparsın suç yapmazsın suç....
amirin hatalı park eden arabalara ceza yaz der yazarsın amire şikayet edilirsin ve amir yalakalık olsun diye senin görev yerini degiştirir.
başında hiç bir zaman yönetici olmaz daima amir vardır. her zaman o söyler sen yaparsın. kendinden bir sey katmana izin vermezler veya senin görüşünü asla sormazlar.
her haltı amirler yer kabak senin başına patlar.
başındaki salak amirler ve müdürler koltuk belasına hep seni ezerler vatandaşa iyi görünmek için yalakalık yaparlarki ilerde müdür olması yada milletvekili olması kolaylaşsın diye.
siz hiç normal bir günde ya şu karakola gideyimde şu polislerle bir sohbet edeyim dedinizmi demezsiniz çünkü hep gelen az evvel de dediğim gibi sorunlu insanlardır.
örnegin karakolda kimlere bağırılır...
kimler kötü muamele görür....
geçenlerde bir kız geldi tecavüze uğradım dedi... kim tanıyormusun dedik BABAM dedi inanamadık ama maalesef gerçekti... adam öz kızına üvey degil öz kızına tecavüz etmiş şimdi sorarım size insan olan bu adama nasıl iyi davransın
veya bir gün karakola bir ihbar geldi şu adreste kavga var diye koştuk aile kavgası
ama içerigi biraz farklı
kadın eve sevgilisiyle gelip kocasına bu benim yeni sevgilim ben onu çok seviyorum diyince adam her ikisinide almış eline ağız burun kırmış
karakola getirdik kızın ailesi geldi kız başladı bağırmaya neyse bi arkadaş yeter artık sus diye tepki gösterince kızın babası başladı bağırmaya sen benim kızımla nasıl böyle konuşursun diye ve başladı sağa sola telefon etmeye ve ertesi gün o arkadaşın tayini çıktı... adam kızına sahip çıkamamış evde erkekliği yok ama dışarda erkek maşallah
işte böyle ister bu işe gir ister girme....
ama hiç bir sey göründüğü gibi degildir....