Arama


maipoem - avatarı
maipoem
Ziyaretçi
1 Nisan 2007       Mesaj #3
maipoem - avatarı
Ziyaretçi
Dünyada 10 kişiden biri müziğin etkisi ile istifa etmiş

Sony Ericcson'un dünyada müziğin hangi ülkelerde nasıl sonuçlar yarattığını göstermek amacıyla yaptığı araştırma her 10 kişiden birinin güçlü bir müzik parçası dinledikten sonra işinden istifa ettiği sonucunu ortaya koydu.
Üstelik söz konusu olan sadece iş değişikliği değil. Sevilen bir şarkı, 6 romantikten birinin sevgilisine evlenme teklif etmesine neden olmuş. 5 kadından biri özellikle çok duygusal bir şarkı dinledikten sonra sevgilisinden ayrılmış.
Sony Ericcson, önceki gün 10 mm'den bile ince olan yeni walkman cep telefonunu tanıttığı tanıtım toplantısında dünya genelinde yaptığı müzik araştırmasının da sonuçlarını açıkladı. Araştırmanın dünya çapında bağımsız pazarlama şirketi Luon tarafından 30 Kasım-27 Aralık 2006 tarihleri arasında yapıldığını belirten Sony Ericsson Pazarlama Müdürü Oben Tezel, kadınların erkeklere kıyasla müziğin gücünden daha fazla etkilendiğini söyledi. Tezel, "Müziğin dünyayı döndürdüğü deyişi, uluslararası araştırmamızda bir kez daha çarpıcı biçimde ortaya çıktı. Özellikle uzun zamandır gözünüz olan o özel kişiye yaklaşmak için cesaret vermesi konusunda müziğin gücü bir kez daha öne çıkıyor" dedi.

Türkler günde 4.4 saat müzik dinliyor
Araştırmanın sonuçlarına göre Endonezya'dan Hindistan'a kadar genç yaşlı büyük bir çoğunluk müziğin rahatlattığı konusunda hemfikir. Duygusal bir şarkı ankete katılan iki kadından birini ağlatıyor. Türkler günde ortalama 4.4 saat müzik dinliyor. Bu da yılda 67 gün ediyor. Bu süre Almanya'da 4.1 saat, Hindistan'da 3.7 saat, İsveç'te 4.2 saat, Rusya'da 4.8 saat. Müzikten ilham alan her beş kişiden biri bavullarını toplayıp seyahate çıkmış. Öte yandan Sony Ericcson'un tanıttığı W880 Walkman telefon 1 GB hafızalı en ince müzik araçlarından biri. 9.4 mm kalınlığında olan telefondan 18 saate kadar müzik dinlenebiliyor. Telefon yaklaşık 500 eurodan satışa sunulacak.

29.03.2007 /A.A
Referans