Arama

Scientology ve Dianetik - Tek Mesaj #2

asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
16 Temmuz 2007       Mesaj #2
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Scientoloji, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard'ın 1952 yılında kendisine yardım eden bir felsefe olarak geliştirdi ve daha sonra da yeni bir din olarak kabul edildi. İnsanlara ruhsal varlıklarını, reenkarnasyonun varolduğunu, ve fiziksel dünyalarına hakimiyeti üzerine öngörüler ve emirler vermektedir. Scientoloji ayrıca, tartışılan Scientoloji Kilisesi (Church of Scientology) dinini anlatmak için de kullanılır; Scientoloji'i kendi anlayış sistemlerinde tanıtmaya çalışırlar.
Scientoloji'nin ilk amacı "tetan" (ruhun) giderek özgürleşmesini sağlamaktır. Bir çok kilise misyoneri Scientoloji dininne bağlı olmalarının yaşamlarını düzelttiğini ifade etmektedir. Tom Cruise ve John Travolta sürekli başarılı kariyerlerini Scientoloji ile edindikleri bilgilere bağlamaktadır. Ancak bu dinden kargaşa yaratmak isteyen bazı gazeteciler, avukatlar ve resmi kurumlar amerikada ve dünyada bir çok ülkede bir çok devletin en yüksek makamlarında din olarak kabul edilen Scientoloji'yi tarikat olarak tanıtmaya çabalamaktadır, çeşitli karalama yöntemleriyle ticari bir şirket olduğunu ve eleştirenleri taciz edip uygunsuzca üyelerini gösterdiğini ifade etmeye çabalamışlardır. Tüm bunlara rağmen Scientoloji hızla büyümektedir.
Sonunda en son 2007 yılındaki Avrupa insan hakları mahkemesinin aldığı kararla din olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır ve büyümesini sürdürmektedir.
Scientoloji'nin büyümesi kaosla geçimlerini sağlayan (bazı medya, asker, ilaç sanayi, psikiyatrik v.b.) kurumlarda başlangıçta bir korku yaratmış olsada. Sonunda herkes için faydalı kazanımlar getirdiği anlaşılmıştır ve büyümesini tüm yapay kasolara rağmen sürdürmektedir.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....