Alıntı
tesubeyi adlı kullanıcıdan alıntı İlgilendiğiniz için teşekkürler ama bilgisayarı yeniden başlattım değişen bir şey olmadı. aygıt yöneticisinden donanım değişikliklerini tara dedim sürücü açıldı ama şimdide kapanmıyor. Acaba başka bir çözüm yolu söyleyebilirmisiniz?
Bir sorunu nakil ederken eksik ve anlaşılmaz oldu mu burası chat boxu geçer umarım anlatabildim ::...ilk sorun postunuzda cd sürücüsünü görmüyor dediniz bende muhtemel herkeste olan arızayı naklettim bu sorun genelde lisansız işletim sistemlerinde görülür ve makina reseti ile durum eskiye döner şimdi aşağıdaki sorulara tam cevap verin :..
1)aygıt yöneticisinden donanım değişikliklerini tara dedim sürücü açıldı ama şimdide kapanmıyor >
ne açıldı ne kapanmıyor ?
2) masa üstündeki "bilgisayarımı" çift tıklayın açın sürücü orda mı ?
3) sürücü tek başına örnek cd konulduğunda rütin ışığı yanıp sönüp çalışıyor mu vede cd kayıt başını görüp ışığı sönüyor mu ? kısaca ceyranla ilgili bir sorunu var mı ?
4) cd-rom markası ne ? sadece sürücü mü yoksa (rw)kayıt yapan türevi mi ? yoksa combo mu?
5) bilgisayarım > özellikler > donanım > aygıt yöneticisi > dediğiniz vakit cd-rom sürücü ikonu sarı soru işaretli mi yoksa kapalı link ismi cismi gözüküyor mu ( ki awards bios yazılımlarda normal bir cd-rom otomatik tanır yazılım veya sürücüye ihtiyaç durmaz )
6) bu olay bir anda mı oldu yoksa bir işlem sonucu mu fark ettiniz
7) işletim sistemi ne makina bileşenleri ne ?
8) son dönem makina içinden bir parça değiştirdiniz mi ? fişlerini söküp taktınız mı ?
vs.vs. bilgileri tam baştan üşenmeden izah etmeyi deneseniz size yardımım bir o kadar kolay olacak zira makinayı görmüyorum sadece sizin ifadeleriniz ile hareket ediyorum > kolay gelsin