Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 35

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 961.822 Cevap: 2.932
leylek1990 - avatarı
leylek1990
Ziyaretçi
27 Ocak 2006       Mesaj #341
leylek1990 - avatarı
Ziyaretçi
dediğiniz gibi tüm kanalları PAL-B/G yaptım (zaten hepsi öyleymiş) bozuk kanalları da ayarlayıp oto tarama yaptıktan sonra ince ayarından sağa sola kaydırdım siyah-beyaz ve balık sırtı yayın yine değişmedi kanal seçici zaten kabloda ve kablolarında da herhengi bir temassızlık yok evdeki tesisattan da kısaca bahsediyim: daireye giren kablo ikiye ayrılarak biri salandoki tv'ye biride bilgisayar odasına geliyo salondaki tv sorunsuzca tüm kanalları gösteriyo benim odama gelen kablo tekrar ikiye ayrılıyo biri tv kartıma diğeride modemime giriyo (internete de kablo üzerinden bağlanıyorum) internetim de sorunsuzca çalışıyo burada bişey daha söyleyeyim tv 'nin arkasına giren kabloyu bilgisayarımdaki tv kartıma bağlamama rağmen sorun hala çözülmedi......
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ocak 2006       Mesaj #342
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
leylek1990 adlı kullanıcıdan alıntı

dediğiniz gibi tüm kanalları PAL-B/G yaptım (zaten hepsi öyleymiş) bozuk kanalları da ayarlayıp oto tarama yaptıktan sonra ince ayarından sağa sola kaydırdım siyah-beyaz ve balık sırtı yayın yine değişmedi kanal seçici zaten kabloda ve kablolarında da herhengi bir temassızlık yok evdeki tesisattan da kısaca bahsediyim: daireye giren kablo ikiye ayrılarak biri salandoki tv'ye biride bilgisayar odasına geliyo salondaki tv sorunsuzca tüm kanalları gösteriyo benim odama gelen kablo tekrar ikiye ayrılıyo biri tv kartıma diğeride modemime giriyo (internete de kablo üzerinden bağlanıyorum) internetim de sorunsuzca çalışıyo burada bişey daha söyleyeyim tv 'nin arkasına giren kabloyu bilgisayarımdaki tv kartıma bağlamama rağmen sorun hala çözülmedi......

Bu ayrılma işlemleri tek giriş çift çıkışlı konvektörler aracılığı ile mi yapılıyor yoksa durumları nedir > internetten çıkarsan yani modem tarafını boş bıraksan durumda değişiklik oluyor mu > kısaca tv kartından mı emin olasın diye direk kabloyu mümkünse tv kartına giriş yap dene > bu arada bu tipteki kartların tuner kısmı zayıf olduğunu unutma asla zira bu kartı örnek amerikada kullansan gelen yayın son derece kuvetlidir ve her halükarda temiz görüntü alır ama Türkiyemizde mallesef sorunludur örnek bende kullanırım kablolu yayını tüm televizyonlarda star tv balık sırtıdır ve düzelmez demek yayın da dandig olduğundan tuner de bu tipteki zayıflıkları algıladığı için sorun katlanıyor > yukarda söylediklerimi araştır sonra bir kez daha düşünelim maksat senin olayı en alt düzeyde tutmaktır > kolay gelsin
Sponsorlu Bağlantılar
leylek1990 - avatarı
leylek1990
Ziyaretçi
27 Ocak 2006       Mesaj #343
leylek1990 - avatarı
Ziyaretçi
ayrılma belirttiğin gibi tek giriş çift çıkış konvektörler aracılığı ile yapılıyor dediklerini yaptım yine olmadı sen sadece starda sorun yaşıyorum demişsin ben ise birçok kanalda herşeyi yaptım son olarak galiba donanımsal bir sorun kalıyo kartın tuner kısmıyla ilgili bişey yapabilirmiyim veya garantisi buna bişey yapabilirmi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ocak 2006       Mesaj #344
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
leylek1990 adlı kullanıcıdan alıntı

ayrılma belirttiğin gibi tek giriş çift çıkış konvektörler aracılığı ile yapılıyor dediklerini yaptım yine olmadı sen sadece starda sorun yaşıyorum demişsin ben ise birçok kanalda herşeyi yaptım son olarak galiba donanımsal bir sorun kalıyo kartın tuner kısmıyla ilgili bişey yapabilirmiyim veya garantisi buna bişey yapabilirmi

Star ama tv d e dedim ufak bir ayrıntıyı hatırlatayım > şayet eminsen olaydan ve başka bir sorun yoksa suçlu tunerdir > garanti kapsamında olması lazım faturası ile aldığın yere baş vur değişmesini iste veya varsa servisi kontrol etsin senle birlikte anten ile değil kablolu yayınla > çalıştırarak teslim et çalıştırarak teslim al öyle "tamam biz test etik sorun yok sorun senden kaynaklı" safsata sözlere kanma > tuner üst bandı yırtık kopuk olmadıktan sonra garanti kapsamındadır > teslim alırken aynı veya benzer bandı üstünde yeni tarihli olarak gör yoksa ibare versinler işlemleri hakkında > kolay gelsin
mylife33 - avatarı
mylife33
Ziyaretçi
27 Ocak 2006       Mesaj #345
mylife33 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Daha önce sizi yanıtladığımı hatırlıyorum. Aşırı miktarda msn içeriği (göz kırpması) yüklemişsiniz sanırım. Bir kısmını kaldırmanız gerekiyor. İlgili konular:
https://www.msxlabs.org/forum/showthread.php?t=51
MSN Messenger Kimliğimi Nasıl Öğrenirim?

tekrar merhaba neutralizer verdiğin bilgiler için tşkler sayenizde rahatladım kafama çok takılıyordu bu sorun ama dediğim gibi sayenizde çözdüm msxlabsa ve tüm ustalara tşkler
apoown - avatarı
apoown
Ziyaretçi
28 Ocak 2006       Mesaj #346
apoown - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayarımda basit dosya paylaşımını kaldırdım. ve güvenlik sekmesinden erişmesini istediğim kullanıcıları seçiyordum . Yanlışlıkla FMsn SadYerelDisk)'in güvenlik sekmesinden izin verme kutularını işaretledim ve bilgisayar yeniden başladıktan sonra açmaya çalıştığımda FMsn SadYerelDisk)'e erişilemiyor mesajı verdi. Güvenlik sekmesindeki izinlerin hepsini izinver olarak değiştirdim şimdide FMsn SadYerelDisk)'e giriyor ama bir alt klasörleri girmiyor. Bilgisayarda sistem geri yıkleme noktasıda yok, ikitane harddisk kullanıyorum birinde sevrer 2003 kurulu diğerinde de xp kurulu ama bu olay başıma xp de geldi. FMsn SadYerelDisk)'te çok önemli bilgilerim vardı,Lütfen bana yardım edin!

MSn:aturhan@msn.com
Mail:apoown@yahoo.com
basit1xfth
Son düzenleyen apoown; 28 Ocak 2006 13:28
tesubeyi - avatarı
tesubeyi
Ziyaretçi
28 Ocak 2006       Mesaj #347
tesubeyi - avatarı
Ziyaretçi
bilgisayarım cd sürücümü görmüyor. Böyle bir olayla ilk defa karşılaşıyorum. Bu problemi çözebilmem için ne yapmam gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ocak 2006       Mesaj #348
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
tesubeyi adlı kullanıcıdan alıntı

bilgisayarım cd sürücümü görmüyor. Böyle bir olayla ilk defa karşılaşıyorum. Bu problemi çözebilmem için ne yapmam gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.

Muhtemelen bozuk cd kaynaklıdır ve makinayı açıp kapasanız düzelir > kolay gelsin
tesubeyi - avatarı
tesubeyi
Ziyaretçi
28 Ocak 2006       Mesaj #349
tesubeyi - avatarı
Ziyaretçi
İlgilendiğiniz için teşekkürler ama bilgisayarı yeniden başlattım değişen bir şey olmadı. aygıt yöneticisinden donanım değişikliklerini tara dedim sürücü açıldı ama şimdide kapanmıyor. Acaba başka bir çözüm yolu söyleyebilirmisiniz?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ocak 2006       Mesaj #350
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
tesubeyi adlı kullanıcıdan alıntı

İlgilendiğiniz için teşekkürler ama bilgisayarı yeniden başlattım değişen bir şey olmadı. aygıt yöneticisinden donanım değişikliklerini tara dedim sürücü açıldı ama şimdide kapanmıyor. Acaba başka bir çözüm yolu söyleyebilirmisiniz?

Bir sorunu nakil ederken eksik ve anlaşılmaz oldu mu burası chat boxu geçer umarım anlatabildim ::...ilk sorun postunuzda cd sürücüsünü görmüyor dediniz bende muhtemel herkeste olan arızayı naklettim bu sorun genelde lisansız işletim sistemlerinde görülür ve makina reseti ile durum eskiye döner şimdi aşağıdaki sorulara tam cevap verin :..
1)
aygıt yöneticisinden donanım değişikliklerini tara dedim sürücü açıldı ama şimdide kapanmıyor > ne açıldı ne kapanmıyor ?
2) masa üstündeki "bilgisayarımı" çift tıklayın açın sürücü orda mı ?
3) sürücü tek başına örnek cd konulduğunda rütin ışığı yanıp sönüp çalışıyor mu vede cd kayıt başını görüp ışığı sönüyor mu ? kısaca ceyranla ilgili bir sorunu var mı ?
4) cd-rom markası ne ? sadece sürücü mü yoksa (rw)kayıt yapan türevi mi ? yoksa combo mu?
5) bilgisayarım > özellikler > donanım > aygıt yöneticisi > dediğiniz vakit cd-rom sürücü ikonu sarı soru işaretli mi yoksa kapalı link ismi cismi gözüküyor mu ( ki awards bios yazılımlarda normal bir cd-rom otomatik tanır yazılım veya sürücüye ihtiyaç durmaz )
6) bu olay bir anda mı oldu yoksa bir işlem sonucu mu fark ettiniz
7) işletim sistemi ne makina bileşenleri ne ?
8) son dönem makina içinden bir parça değiştirdiniz mi ? fişlerini söküp taktınız mı ?
vs.vs. bilgileri tam baştan üşenmeden izah etmeyi deneseniz size yardımım bir o kadar kolay olacak zira makinayı görmüyorum sadece sizin ifadeleriniz ile hareket ediyorum > kolay gelsin