Arama

Misyoner ve Misyonerlik - Tek Mesaj #5

kaf_kef - avatarı
kaf_kef
Ziyaretçi
17 Eylül 2007       Mesaj #5
kaf_kef - avatarı
Ziyaretçi
(Prof. DR. Ahmet İnsel)
İslam'ı seçme onurla karşılanırken...
İnsel Türkiye'de annesi babası Müslümanken Hıristiyan olan kişilerin sayılarının yüzlerle ifade edilecek kadar sınırlı söylüyor.

"Buna karşılık misyonerlikten bu kadar nefret eden, korkan aynı çevreler, herhangi bir Hıristiyan'ın Türkiye'ye gelip Müslüman olmasını çok büyük bir onurla, sevinçle karşılarlar.

Dolayısıyla bu kişilerin, mutlak doğru kimliği, yayılmacı biçimde ifade etme hakkını kendinde gördüğünü, kiliselerin kapatılmasını, kiliselere giden bir avuç insanın iç düşman olarak tanımlanmasını desteklediğini belirten İnsel, aynı zamanda esas olarak kendilerinin sorunlu olduğunu söylüyor.

"Bu kişiler aslında kendi tahayyül dünyalarında, kendi yapmak istediklerini başkalarına suç olarak yansıtarak, onları şeytanlaştırarak kendilerini masum, mağdur gösteriyorlar."

İnsel Türkiye'de mağdur ve de masum olanların Müslümanlar değil, gayrimüslimler olduğunu savunuyor.

(Bir kaç kişi din değiştirdi diye ülke bütünlüğü bozulmaz, bir kaç kişi din değiştirdi diye din zarar görmez bu yüzden her ülkenin hakkı olan milli bütünlüğün ırkçılığa dogru yönelmesini önlemeyiliz ki misyonerler her yerde var, gerek müslğman gerek hristiyan ve gerekse Museviler'de. Hatta böylesi daha iyi zayıflar eleniyor ve dini hangi dine inanıyorsa daha iyi benimseyenler daha iyi koruyoır.)

Misyoner
Misyoner, İncil`de Hz.İsa tarafından verilen "gidin ve insan balıkçısı olun" nasihatına uyan insanlar için kullanılan bir Hristiyanlık terimidir. Misyonerler insanları hıristiyanlık dinine davet ediyorlar ve onun hakkında bilgilendiriyorlar. Hedefleri insanları Hıristiyan yapmaktır.

Daha genel kavram içinde kendi dini mensuplar sayısını artıran kişilere de misyoner deniliyor.

Bir Müslüman insanları İslamiyete davet ediyorsa ona da bazen İslam misyoneri deniliyor.

Örnek olarak 13. yüzyılda batı Anadolu'yu ve Balkanları İslamlaştırmak ve Türkleştirmek faaliyetinde bulunan misyoner Türk dervişleri vardır.

Bunlardan en önemlisi Sarı Saltuk'tur.
Son düzenleyen Safi; 12 Ekim 2018 20:33