Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
22 Aralık 2007       Mesaj #2063
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
yalniz62 adlı kullanıcıdan alıntı

ARKADASLAR YAKLASIK 1 AYDIR BILGISAYARIMA INTERNET BAGLAMISIM BU SURE ICINDE UFAK TEFEK PROGRAMLAR INDIRIP KURDUM 10 GUN ONCEDE KASPERSKY INTERNET SECURITYI KURDUM.AMA BILGISAYARIM GUN GECTIKCE AGIRLASIP DONMAYA BASLADI YAPABILECEGIM BIRSEY VARMI FORMAT HARICINDE TABIKI.

Size bir uyarı ve bir de öneride bulunayım. Forumlarda yazı yazarken Caps Lock tuşunuzu etkisiz (ışığı yanmamalı) duruma getirin ve öylece yazmayı deneyin.

Ayrıca bilgisayarınızın zaman geçtikten sonra yavaşlaması normal. Şu durumlara bağlayabiliriz bunu; program yüklenir kullanılır veya kurulduktan sonra kaldırılır. Ancak bu kurulan programların kalıntıları sabit diskte yer kaplamaya devam eder. Programlar yer kaplarken sabit disk de bir zaman sonra bunlar birbiriyle kopuk bir halde yer kaplarlar. Kopuk olduğu için de sabit disk üzerinde bulunan okuyucu açmak istediğiniz klasörü, programı vs. bulmak için bulunduğu yerden o kopuk olan programı açmak için birkaç milisaniye kaybedecektir. Bu durumu da DEFRAG (Disk Birleştirme) işlemiyle aza indirebilirsiniz. Bu kopukluk durumunu birleştirme işlemiyle geçiştirdikten birkaç gün veya birkaç hafta sonra yeniden birleştirme gereği duyulur. Çünkü bilgisayarı her kapattığınız zaman oturumda yaptığınız değişiklikler ve programların açılış kapanışlarını bir dahaki oturum için sabit diske kayıt olur. Dağılma bu yüzdendir. Ayrıca windows klasörü içinde PREFETCH diye bir klasör bulunur. Bu klasörün içindekileri silebilirsiniz (Korkmanıza gerek yok rahatça silebilirsiniz. Sadece işlemlerin kaydını tutup bu klasör içine atar).

Alıntı
cinna_mon adlı kullanıcıdan alıntı

benim laptopa trojan girmiş karantinaya tası dedi tasıdım

trojan temizleme programını calıstırdım resimdeki gibi bir sayfa cıktı ok bastım

devam etti işlem bitti tekrar calıstırıyorum trojan prog yine aynı sayfa cıkıyor

Bu taramada silmek istediğiniz zararlı içerik çalıştığı durumu olduğu için silmeniz olanaksızlaşır. Güvenli Modda açıp böyle tarayın. Silememeniz için bir durum söz konusu olmayacaktır.

Güvenli Modda başlatmak için bilgisayarınızı yeniden başlatın ve F8 e sürekli basınız. Önünüze gelecek işletim sistemi listesinden Güvenli Mod desteğiyle başlat veya Güvenli Modda başlatı seçiniz. Bilgisayarı normalde açtığınız oturumda açın ve programla taratmaya başlayın.
Son düzenleyen ahmetgns; 24 Aralık 2007 19:32 Sebep: Aynı kişiden peşpeşe iki cevap olmasın diye...