Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 206

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.611 Cevap: 2.932
pasaefendi - avatarı
pasaefendi
Ziyaretçi
9 Aralık 2007       Mesaj #2051
pasaefendi - avatarı
Ziyaretçi
merhaba;arkadaslar sitenize dün aksam üye oldum yeni bir pc toplamak istiyorum dvd rw larda sata bağlantı özelliği olanı varmı ,birde amd tabanlı bir pc düşünüyorum anakart, işlemci,ram bunlarda veriyolunu aynı değerde secmem pc nin daha hızlı olması anlamına gelirmi mesela anakart ;M2N (nForce 430MCP, GLAN, SATA, RAID, AM2),işlemci;athlon 64 x2 6400+am2 (3.2ghz 2048k am2)box
ramler;ocz ddr2 800mhz cl3 su/hava soğutma flex xlc 2x1gb kit düşündüğüm sistem bu fakat bu sisteme uygun yüksek hızda bir dvd rw düşünüyorum ne önerirsiniz ?teşekkür eder basarılarınızın devamını dilerim ..
Sponsorlu Bağlantılar
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
9 Aralık 2007       Mesaj #2052
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
pasaefendi adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba;arkadaslar sitenize dün aksam üye oldum yeni bir pc toplamak istiyorum dvd rw larda sata bağlantı özelliği olanı varmı ,birde amd tabanlı bir pc düşünüyorum anakart, işlemci,ram bunlarda veriyolunu aynı değerde secmem pc nin daha hızlı olması anlamına gelirmi mesela anakart ;M2N (nForce 430MCP, GLAN, SATA, RAID, AM2),işlemci;athlon 64 x2 6400+am2 (3.2ghz 2048k am2)box
ramler;ocz ddr2 800mhz cl3 su/hava soğutma flex xlc 2x1gb kit düşündüğüm sistem bu fakat bu sisteme uygun yüksek hızda bir dvd rw düşünüyorum ne önerirsiniz ?teşekkür eder basarılarınızın devamını dilerim ..

Sponsorlu Bağlantılar
Merhaba. Öncelikle DVD-RW sorusunu cevaplayalım. Evet kesinlikle SATA desteği var ve ben kendi bilgisayarımda kullanıyorum. ASUS marka almanı öneririm. 18x14x hızında ancak bunların 20x olanları da var. Samsung ve NEC'in var. Fakat ben her zaman ASUS'u öneririm. Bütçene göre sana kalmış hangisini almak. DVD-RW larda dikkat etmen gereken sadece şu; şimdilerde pek kalmadı ancak yine de dikkat etmek de fayda var. DVD-RW eksi medyaları ve artı medyaları destekliyor mu? (şöyle yazmalı açıklamasında DVD+RW ve DVD-RW veya DVD±RW böyle yazabilir.

Not: DVD de eksi (-) medyalara sadece görüntü kaydedebilirsiniz program arşivi yapamazsınız, DVD yi programlarla doldurup yaksanız dahi işlemden sonra kullanılmayacaktır. Bunun için artı (+) medyaları kullanabilirsiniz.

AMD destekli bir bilgisayar almak istiyorsan işlemci fanını iyi seçmen gerekiyor. Çünkü standart olarak yanında takılan fanlar amiyane tabirle dandik olduğundan çok ses yapıyor. Bir zaman sonra seni bayağı rahatsız edecek bir gürültüye dönecektir bu ses.

Ayrıca RAM ler için anakartın desteklediği veriyolunda ve hızında seçme zorunluluğun var. Aksi takdirde gereken hızda ya çalışmayacaktır ya da hiç çalışmayacaktır. Yani anakart 667 MHz i destekliyorsa buna 800 MHz takmak olanaksız. Slota uyacaktır ancak performansı değerlendirme konusunda geçersiz kalacaktır. Bu anakart 800 MHZ e destek veriyor tabiki ama söylemek istediğim şey seçme zorunluluğunun olup olmadığından bahsetmekti.

Ve de bunlar için en önemlisi de çok iyi bir Güç Kaynağının olması gerekir. En azından 400-450 W lık kaliteli bir Power Supply (güç kaynağı) alman lazım. Bunda da önerim FSP BlueStorm II 500 W [çok sessiz ve verimliliği oldukça yüksek (Fiyatı 120 YTL civarında)]. Bunu bulamazsan, söyleyeceğim markalardan birini tercih etmelisin. ASUS, Thermaltake, Tagan (çoğu kişi sevmez bunu), OCZ, High Power. Daha bir sürü var ancak bunları bulman aralarında en kolayları.

Ekran kartı almak istiyorsan da tabiki PCI-Express den ATI nin HD serisi (HD 2600XT ve üstü) ve NVIDIA dan da 8 serisini (8600GT ve üstü) tercih etmelisin.

Performans almak içinde Vista nın 64 Bitlik seçeneğini kurup kullanman gerekir.

ilkay_55 - avatarı
ilkay_55
Ziyaretçi
9 Aralık 2007       Mesaj #2053
ilkay_55 - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda yardım isteyeceğim
bilgisayarıma oyun yüklediğimde veya herhangi bir yüklemede windows kayıt girdilerini yüklemek istediğimde sayfa not defteri şeklinde açılıyor
we bu sorunu çözememedim
bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorm
herkese kolay gelsin...Msn Happy
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
10 Aralık 2007       Mesaj #2054
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ilkay_55 adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda yardım isteyeceğim
bilgisayarıma oyun yüklediğimde veya herhangi bir yüklemede windows kayıt girdilerini yüklemek istediğimde sayfa not defteri şeklinde açılıyor
we bu sorunu çözememedim
bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorm
herkese kolay gelsin...Msn Happy

Windows Gezginini açın ve yukarıdan Araçlar > Klasör Seçenekleri ve üst başlıklardan Dosya Türlerini tıklayın. oradan R ye basarak kısayoldan gidebilirsiniz veya reg uzantısını bulun ve silin. Sildikten sonra hala düzelme görünmez ise bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Not: Bu sorun .reg uzantılı dosyalarınızı hangi programla açmanız gerektiğinde seçili olan ile açar. Bunu da o dosyanın üstünde sağ tıklayıp Özellikler dedikten sonra, üst bölümde değiştir olan butonun yanında yazar. Bu şekilde istemediğiniz program ile açıyorsa üstte dediğim şekilde dosya türleri bölümünden ilgili uzantıyı bulduktan sonra silerseniz ve de bilgisayarı yeniden başlatırsanız, sorununuz hallolur.
psychopat - avatarı
psychopat
Ziyaretçi
16 Aralık 2007       Mesaj #2055
psychopat - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaslar makinama(Hp Compaq Laptop) recovery yaptım vista home kullanıyodum yenıden yuklendı tabı recovery esnasında programlar gıttı ve dosya paylasım programı olarak limewire yukledım baglantı hatası werıyo aradıgını bulamıyo.Limewire de sol altta bulunan 5 cubuklu baglantı gostergesı tek cubuk gosterıyo.Nası duzelır?Acil yardımlarınızı beklıyorum!!!
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
16 Aralık 2007       Mesaj #2056
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
psychopat adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaslar makinama(Hp Compaq Laptop) recovery yaptım vista home kullanıyodum yenıden yuklendı tabı recovery esnasında programlar gıttı ve dosya paylasım programı olarak limewire yukledım baglantı hatası werıyo aradıgını bulamıyo.Limewire de sol altta bulunan 5 cubuklu baglantı gostergesı tek cubuk gosterıyo.Nası duzelır?Acil yardımlarınızı beklıyorum!!!

Modeminizin ve Windows'un Ağ ayarlarını kontrol edin. Güvenlik yazılımınızı (antivirus) devre dışı bırakıp o şekilde bağlanmayı deneyin.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
yalniz62 - avatarı
yalniz62
Ziyaretçi
20 Aralık 2007       Mesaj #2057
yalniz62 - avatarı
Ziyaretçi
ARKADASLAR YAKLASIK 1 AYDIR BILGISAYARIMA INTERNET BAGLAMISIM BU SURE ICINDE UFAK TEFEK PROGRAMLAR INDIRIP KURDUM 10 GUN ONCEDE KASPERSKY INTERNET SECURITYI KURDUM.AMA BILGISAYARIM GUN GECTIKCE AGIRLASIP DONMAYA BASLADI YAPABILECEGIM BIRSEY VARMI FORMAT HARICINDE TABIKI.
tschibo - avatarı
tschibo
Ziyaretçi
20 Aralık 2007       Mesaj #2058
tschibo - avatarı
Ziyaretçi
senin kurduğun program cok iyi bir virus koruyucusu fakat pc cok yavaşlatiyor
sistemin gucu hakkinda bilgi vermemişsin ??
sen virus koruyucuyu once kaldir ve sonra onu kurmadan onceki bir tarhe pc
yi sistemi geri yukle bunun ile sonuca ulaşlirsin eğer başka bir şey yok ise
Cinnamon - avatarı
Cinnamon
Ziyaretçi
21 Aralık 2007       Mesaj #2059
Cinnamon - avatarı
Ziyaretçi
benim laptopa trojan girmiş karantinaya tası dedi tasıdım

trojan temizleme programını calıstırdım resimdeki gibi bir sayfa cıktı ok bastım

devam etti işlem bitti tekrar calıstırıyorum trojan prog yine aynı sayfa cıkıyor

trojandb8
torture123 - avatarı
torture123
Ziyaretçi
21 Aralık 2007       Mesaj #2060
torture123 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar geçen gün bilgisayarıma giren bir virüs nedeni ile sanırım bilgisayarımda masa üstüm kayıp hiç birşey görünmüyor mause ile sağ tıklayamıyorum sadece görev yöneticisi ile programları bulup çalıştırabiliyorum ne yapacam ben plss help meee