Arama

Dilek Hanif - Tek Mesaj #2

A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
3 Ocak 2008       Mesaj #2
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
DİLEK HANİF..



Dilek Hanif modaya 1990 yılında "DİLEK HANİF LİNE" adı altında sunduğu hazır giyim koleksiyonu ile başladı.
1998 yılında o zamana kadar devam eden hazır giyim koleksiyonunu bırakıp, tamamen "couture" tasarım çalışmalarına başladı ve 2002 yılında İstanbul'da Aya İrini'de ilk couture defilesini sundu.
Özel bir fotoğrafe çekimi ile sunduğu 2003 ilkbahar-yaz koleksiyonu için, geleneksel iğne oyalarından yola çıktı.
Aynı yıl, Avon'un en başarılı kadın moda tasarımcısı ödülünü aldı.
Ocak 2004 yılında ise baştan beri amacı, ulaşmak istediği nokta olan PARİS HAUTE COUTUREHAFTASI dahilinde 2004 ilkbahar-yaz koleksiyonunu sundu.
Böylece bu hafta içinde koleksiyon sunan şlk Türk moda tasarımcısı oldu.
Mayıs 2004'de ise Ralph Lauren tarafından yürütülen, uluslar arası bir kampanya olan "MODA MEME KANSERİNİ DESTEKLİYOR" u desteklemek adına koleksiyonunu Ankarada'ki ABD Büyükelçiliği'ne sundu.
Aynı yıl, Avrupa Birliği Üyeleri-Lizbon Fuarı'nda Türkiye'yi temsil etmesi için Portekiz'e davet edildi.
Semazenlerden yola çıkarak hazırladığı 2005 ilkbahar-yaz koleksiyonu ise Avon'un başlattığı ve Türkiye çapında yürüttüğü meme kanserine karşı erken teşhis amaçlı kampanya yararına İstanbul Hilton Oteli'nde sunmuştur.
2005'de Alternatif Gelişim Derneği (AGED) tarafından kendisine, moda sektöründeki kalite anlayışına katkılarından dolayı ödül verildi.
2005 yılında Beyken Üniversitesi İletişim Ödülü'ne ve Rotary tarafından Meslek Onur Ödülü'ne layık görülmüştür.
2006 ilkbahar-yaz koleksiyonunu Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın daveti üzrerine, Stockholm Büyükelçiliği'nin organizasyonu ile Türkiye ve Türk kültürünü tanıtım amaçlı olarak Stockholm'de sundu.
Nobel ödüllerinin de dağıtıldığı, İsveç'in en prestijli salonlarından biri olan Konserhuest'de yapılan defileye Kraliyet ailesinden prenses ve barones de katıldı.
2006 mart ayında Maserati sponsorluğunda A La Mode partileri çerçevesinde, Tarihi Karaköy Liman restoranda 2006 ilkbahar- yaz couture koleksiyonunu sundu.