Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
15 Ocak 2008       Mesaj #2130
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
uzay adamı adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba ben xp kullanıyorum. bilgisayarım çok yavaş açılıyor kapanıyor. bu hadi neyse diyorum ama bir word dosyası açıyım desem baygınlık geliyor.herşey çok yavaş. bilgisayardaki fazla dosyaları kaldırdım. virüs taraması yaptım. ek olarak "advanced windowscare v2 personel "diye bir program ekledim çalıştırdım biraz faydası oldu ama şimdilerde yine aynı

bilgisayarımı hızlandırmak istiyorum. yapmam gerekenleri yada yüklemek gereken program önerisinde bulunursanız çok sevinirim.

Aşağıda vereceğim adresi kayıt defterinde istenilen şekilde girmeniz gerekiyor.

Başlat > çalıştır > Regedit yazın enterlayın

HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control klasörünün üstüne tıkladığınızda sağ tarafta WaitToKillService yazısına tıklayın ve anahtarı 50 yapın

HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Desktop klasörüne tıklayın ve sağ tarafta yer alan "AutoEndTasks" anahtarını 1 yapın

Ayrıca TuneUp Utilities 2008 programını kullanırsanız bu program sayesinde bilgisayarınızı optimize edersiniz ve sisteminizi hızlandırabilirsiniz. Bu program ile ilgili daha geniş yardım edebilirim istediğiniz takdirde.

Alıntı
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı

Bir arkadaşım Görev Yöneticisi ni açmaya çalıştığında (Ctrl+Alt+Delete veya Ctrl+Shift+Esc tuş birleşimlerinin herhangi biriyle) şöyle bir hata veriyormuş.

"Görev yöneticisi yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı."

Bu hata başka bir Windows hesabında da çıkarken, başka bir hesapta çıkmıyormuş ve Görev Yöneticisi başarılı bir şekilde açılıyormuş. Sorun ne olabilir? Nasıl düzeltilir?

Açılamadığı iki hesap yönetici hesabı, açıldığı hesap sınırlı bir hesap Msn Confused

Windows XP (SP2 olması lazım)

Bilgisayarda oluşturulan hesaplar kayıt defterinde ayrı bölümler kullanırlar. Bir hesapta görev yöneticisi hata veriyorsa diğerinde vermeyebilir. Bu hatayı giderebilmek için yeni metin belgesi oluşturup içine kayıt defteri için kodlar yazarak bunu .reg dosyası olarak kaydedip aktif hale getirince sorunun giderildiği görülebilir.

Kodlar;

Masaüstüne bir adet "txt" dosyası oluşturun.Yani masaüstünde sağ tıklayıp "Yeni" "Yeni Metin Belgesi" deyin. Başka çözümü de var tabi.

Başlat > çalıştır > regedit deyin enterlayın karşınıza çıkacak kayıt defteri düzenleyicisinden

HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Policies > System bölümüne gelin

sağ tarafta "Disable TaskMgr" adında bir değer göreceksin. Ona sağ tıklayıp "değiştir" diyoruz ve "1" olan değeri "0" yapın

Daha sonra bu metin belgesi içerisine aynen şunları kopyalayın.

HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Policies > System
"DisableTaskMgr"="dword:00000000

Başka bir çözüm de şu; (Windows PRO kullanıcıları için

Başlat > çalıştır > gpedit.msc

Açılan pencerede Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Ctrl+Alt+Delete Seçeneklerine gelin

"Görev Yöneticisini Devre Kaldır" üzerine iki kere tıklayıp "Devre Dışı" seçeneğini etkinleştirip "Uygula" ve "Tamam" diyin.