Arama

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
25 Ocak 2008       Mesaj #256
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Mesut Özdil iddiası

Schalke ile bağlarını koparan Mesut Özil'in babasından çarpıcı açıklamalar: Mesut, 31 Ocak'a kadar başka bir kulübe imza atacak. Teklif getirenler arasında Fenerbahçe de var.
25.1.2008

Devler de peşinde

Almanya'nın Schalke 04 takımı ile yol ayrımına gelen Mesut Özil için Fenerbahçe’nin teklif yaptığı öğrenildi. Schalke’nin Menaceri Andreas Müller’in, “Onunla artık bağlarımız koptu. Eylül ayında Bayern Münih karşılaşmasından 2 gün önce yeni sözleşme için el sıkıştık. Ancak ardından verdikleri sözü unuttular” açıklamasının ardından Mesut’un babası Mustafa Özil, “Oğlum 31 Ocak’a kadar başka bir kulübe imza atacak. İtalya, İspanya, İngiltere ve Türkiye’den de Fenerbahçe’den teklif aldık” dedi.

‘2. plana atıldı’

Lincoln'ün Galatasaray’a transfer olması sonrası 10 numaranın Mesut’a verileceğini, ancak 1 ay sonra Rakitic’in bu formayı giymeye başladığını ifade eden baba Özil, “Oğlumu ikinci sıraya koyduklarını anladım. Asıl Schalke bize verdiği sözü tutmadı” dedi. 2009’a kadar Alman ekibiyle sözleşmesi bulunan ve 4 milyon Euro bonservis bedeli biçilen genç futbolcu için devlerin sıraya girdiği bildirilirken, Mesut’un ilk tercihinin futbol hayatını yine Almanya’da sürdürmekten yana olduğu bildirildi.

Globo Esporte 10 golü duyurdu

Brezilya’nın Globo Esporte adlı internet sitesi, Fenerbahçe’nin Alanyaspor’u Fortis Türkiye Kupası’nda 10-3 yenmesinin ardından bu maça geniş yer verdi. Zico’nun takımının rakibini 10 gol atarak mağlup etmesinin ardından rekor kırdığı belirtilirken, resmi karşılaşmalarda alınan en gollü maçın bu olduğu belirtildi. Haberde Zico’nun, Alex, Lugano, Edu, Deivid, Semih ve Carlos gibi önemli oyuncularını bu maçta dinlendirdiği de vurgulandı.

'Onun gibisi yok'

Sarı-Lacivertli taraftarların dört gözle beklediği Maldonado'yu yere göğe sığdıramayan Alex de Souza, 'Türkiye'de bir benzerine rastlayamazsınız' dedi.
25.1.2008

‘Bu ay başında görüştük’

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Alex de Souza, dünkü idman sonrasında ilginç açıklamalarda bulundu. Sarı-Lacivertli ekibin transfer gündeminde olan eski takım arkadaşı Maldonado ile ilgili de konuşan Sambacı, kendisiyle en son bu ay başlarında görüştüğünü belirterek, şunları söyledi: “Maldonado, Santos takımıyla antrenmanlara başlayacaktı. Fakat daha sonra aldığım bilgiye göre, Santos takımıyla sözleşmesini feshetti. Söylentiler ve benim de aldığım haberler başka bir takımla anlaştığı yönünde.”

‘Doğrusunu yönetim bilir’

“Ama Türkiye’de de bunun aksi doğrultusunda bazı haberler çıkıyor. Bu konularda en doğru bilgiyi verecek olan kişiler, hiç kuşkusuz yöneticilerimizdir. Biz futbolcular olarak bu konuları bilemeyiz. Yabancı futbolcu transferi yapmak için kontenjanımız var. Maldonado ile ilgili benim bildiklerim bu kadar. Türkiye’de yapılan yorumlar Maldonado’nun Fenerbahçe’ye geleceği yönünde. Yine çıkan haberlere göre Maldonado’nun İspanya’da bir kulüple anlaştığı şeklinde. Onun için bu konuda bir şey demiyorum.”

‘Çok yönlü bir futbolcu’

“Türk futbolunda, Maldonado ile karşılaştırabileceğimiz benzer tarzda bir futbolcu görmüyorum. Türkiye’de onun kalitesinde bir futbolcu yok. Defansa yakın oynayan, arkadaki oyunculara yardım edebilecek, top kalitesi yüksek, takımı atağa çıkarabilecek kapasitede yüksek bir oyuncu. Bize gelirse büyük katkı sağlar.” Alanyaspor karşısında kendisi olmadan da takımın kazandığını, böyle durumlarda buna çözüm bulacak kişinin Zico olduğunu vurgulayan Alex, “Maçtaki en güzel gol Kazım’ın attığıydı” dedi.

Dunga’ya selam...

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga’nın, önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelmesi konusunda ise yıldız oyuncu şöyle konuştu: “İstanbul’a gelirse kendisi ile görüşmekten çok memnun olacağım. Çünkü Brezilya tarihinde ismi bu kadar büyük olan insanlarla görüşmek elbette harika bir duygudur. Milli takıma seçilip seçilmemem konusunda da tartışmalar var. Tabii ki kararı teknik direktör verecektir. Bu konuda da hiçbir sıkıntım yok. Çağrılırsam giderim, yoksa küsmem ya da bu kararı eleştirmem.”

Kezman mı, Semih mi?

Zico'nun Sivasspor karşısında sahaya süreceği 11 isimden 10'u belli.
25.1.2008

Zico’nun Sivasspor karşısında sahaya süreceği 11 isimden 10’u belli. Brezilyalı hoca, sadece forvette görev vereceği oyuncu konusunda kararsız.

Aslara dönüş zamanı

Kupada Alanyaspor’u tarihi skorla yenip adını çeyrek finale yazdıran Sarı-Lacivertliler, rotayı pazar günü deplasmanda Sivasspor ile oynayacakları zorlu lig maçına çevirdi. Teknik direktör Zico, liderin karşısına süreceği 11’i hemen hemen belirledi. Kalede Volkan, savunmada Gökhan Gönül-Edu-Lugano-Roberto Carlos, orta sahada Vederson- Deivid-Selçuk-Aurelio, forvet arkasında ise Alex de Souza’nın oynamasına kesin gözüyle bakılırken, forvette Semih ile Kezman arasında henüz bir netlik yok.

Zico: 6 puanlık maç

İyileşmesinin ardından son maçlarda gösterdiği performansla beğeni kazanan Kezman, her şeye karşın Semih Şentürk’ün bir adım gerisinde gözüküyor. Ancak Brezilyalı hocanın, son kararını maç günü vereceği belirtiliyor. Futbolcularıyla bir toplantı yapan Zico, pazar günü Sivasspor ile 6 puanlık bir maç oynayacaklarını belirterek, “Üstelik hava ve saha şartları da zorlu. Ama ‘büyük takımız’ diyorsak, bunların bizi engellememesi gerekir. Kazanmak için çok çalışmalıyız” diye konuştu.