Arama

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 - Sayfa 26

Güncelleme: 10 Nisan 2020 Gösterim: 390.681 Cevap: 451
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
21 Ocak 2008       Mesaj #251
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Yine atamadı

Sponsorlu Bağlantılar
Zico, yedek soyundurduğu Sırp yıldızı, 70'te 'gol atıp moral kazansın' diye oyuna soktu. Kezman fırsatları kullanamadı.

ISINMAYA ÇIKMADI

Şanlıurfa ile oynanan kupa maçında ilk onbirde çıkıp bir gol atan Kezman, Gaziantep'te yine kulübeye döndü. Teknik direktör Zico, ilk onbirde Semih'e şans verirken, Sırp golcüyü 70. dakikada sahaya sürdü. Skor 5-0 olunca, Fenerbahçeli futbolcuların tüm hücumlarda Kezman'a gol attırmaya çalıştığı görüldü.Ancak Sırp futbolcu, Deivid'in 'al da at' pası dahil yine gol atmayı başaramadı.

LİGDE TEK GOLÜ VAR

Stresli görünen Kezman'ın oynamaya oynamaya gol reflekslerinin de azaldığı dikkat çekti. Bu arada Sırp golcü, yedek soyunduğu her maçta olduğu gibi dün de takımla birlikte ısınmaya çıkmadı. Ligde bu sezon sadece 4 maçta doksan dakika forma giyen Kezman, tek golünü 15 Eylül'de Saracoğlu Stadı'nda 1-1 biten Çaykur Rize karşılaşmasında attı. Anderlecht ve Şanlıurfa'ya da 1'er golü var.

Her maç ayrı dans

'Yengeç dansı'ndan sonra adı konulamayan bir dans daha sahnede. Başrolde Deivid var.

BREZİLYALI FARKI

F.Bahçeli oyuncular goller sonrasında yaptıkları danslarlarla da alkışlanıyor. İdmanların neşesi, gol sevinçlerinin başrol oyuncusu Deivid, Roberto Carlos'u da yanına alarak yaptığı "Yengeç dansı" ile günlerce manşetlerde yer almıştı. Brezilyalı oyuncular dün yeni bir dans daha sahneye koydu. Deivid ve Carlos'un yeni sambasını tribünler de ilgiyle izledi.

İDMANDA DA AYNI

55.dakikada Deivid, Uğur'un önüne bıraktığı topu güzel plase ile ağlara gönderince Roberto Carlos ile "Samba" yaptı. Deivid 69'da skoru 5-0 yapan golü attıktan sonra ise haftalar önce Türkiye'nin tanıştığı "Yengeç dansını" yaptı. Sevinçlere eşlik eden Semih, "Brezilyalılar dansa çok yatkın. Özellikle Deivid ve Carlos idmanda da danslarıyla bizi güldürüyorlar" dedi.

Rota Simplicio

İtalyan basınına göre Palermo'da oynayan Brezilyalı oyuncu için F.Bahçe teklif yaptı. 28 yaşındaki Simplicio gelmek istiyor.

PAZARLIK SÜRÜYOR

APPİAH'ın yerine mutlaka bir yabancı alacak olan F.Bahçe, Maldonado ile prensip anlaşmasına varırken, "B planı"nı da hazırladı. Şilili oyuncunun olmama ihtimaline karşılık Palermo takımında forma giyen 28 yaşındaki Fabio Simplicio ile temasa geçildi. İtalyan basınına göre F.Bahçe, Brezilyalı defansif ağırlıklı orta saha oyuncusuna teklif götürdü. Pazarlıklar sürüyor.

FİYATI EL YAKIYOR

ZİCO'nun Simplicio'ya da sıcak baktığı belirtilirken en büyük sorunun bu oyuncunun 2010'a kadar Palermo ile anlaşmasının olması. İtalyan ekibinin bonservis için 10 milyon pound isteyeceği de konuşuluyor. 206 maçta 32 gol atan Simplicio, Sao Paulo ve Parma'da da forma giymişti. Bu sezon 19 maça çıkan ve 3 gol atan Simplicio da F.Bahçe'ye gelmeyi istiyor.

Deivid açıldı

Ligdeki son 2 maçta Trabzonspor ve Belediyespor'a gol atan sambacı, çıkışını dün de sürdürdü, gol sayısını 7'ye yükseltti.

GÖNDERİLECEKTİ!

Kanarya'da geldiği günden beri tartışılan, sezon başında gönderilmesi dahi gündeme gelen Deivid de Souza golleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Son haftalarda formunu iyice artıran Brezilyalı yıldız, Gaziantepspor'u da boş geçmedi, attığı iki golle farklı galibiyette başrolü oynadı. 56'da Uğur'un pasını şık bir plaseyle filelere gönderen sambacı, 69'da topu doksana taktı.

SERİYE BAĞLADI

İlk yarının son maçında Trabzonspor'a, geçen hafta ise Büyükşehir Belediyespor'a birer gol atan Deivid, böylece üst üste üçüncü lig maçında da fileleri havalandırmayı başardı. Ligde toplam gol sayısını 7'ye çıkaran Brezilyalı yıldızın, Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ve İnter'e de iki golü bulunuyor. Deivid, "Takım olarak çok iyi oynayınca farklı kazandık" dedi.

Kanarya'dan müthiş seri

Sarı-lacivertli takım, 2002'de 3-3'lük karşılaşmadan sonra G.Antepspor'la oynadığı 11 maçı da kazanmayı bildi.

F.Bahçe, Gaziantepspor karşısındaki galibiyet serisini dün de sürdürdü. Sarı- lacivertli ekip, rakibiyle oynadığı son 11 maçın hepsini kazanmayı başardı. F.Bahçe en son 2002-03 sezonunun 3. haftasındaki 3-3'lük skorla G.Antep'e puan kaybetmişti. G.Antepspor ayrıca F.Bahçe ile oynadığı son 15 maçta hiç galip gelemedi. İki takım arasındaki son 15 karşılaşmanın 14'ünü F.Bahçe kazanırken, biri de berabere bitti.

Bir kez de vurdurmayın!

G.ANTEP kalecisi Oğuz Dağlaroğlu, beş gol yiyince çileden çıktı. Genç file bekçisi, F.Bahçe'nin attığı 3. golden sonra, kulübeye "Beni değiştirin" işareti yaparken, Deivid'in doksana giden 5. golünde ise arkadaşlarına, "Birine de vurdurmayın!" diye söylendi. Tribünler ise eski Fenerli Oğuz'a tepki gösterdi.

Güzel hava Fener'e yaradı

F.BAHÇE, Gaziantep'te rakipten çok olumsuz hava koşullarından çekiniyordu. Özellikle sakatlıktan çıkan Alex çok endişeliydi. Korkulan olmadı. Maç günlük güneşlik havada oynandı. Zemin de güzel olunca istediği gibi top çevirin F.Bahçe, rahat kazandı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
22 Ocak 2008       Mesaj #252
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
'Kezman'a resmi teklif yok'

Sponsorlu Bağlantılar
Fenerbahçe Kulübü, Sırp futbolcusu Mateja Kezman'a, basında iddia edildiği gibi herhangi bir kulüpten resmi transfer teklifi gelmediğini açıkladı.
22.1.2008

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, bugünkü bir gazetede, İngiltere’nin Manchester United takımının Kezman’a talip olduğu şeklinde bir haber yer aldığı vurgulanarak, "Haberde söz konusu oyuncumuzun transferi için 6 milyon avro teklif edildiği yazılmaktadır. Bu haber doğru değildir. Kezman için kulübümüze gelen resmi bir teklif yoktur" denildi.
Topuz için son sorti

Kayserispor'a başarılı futbolcu için geçtiğimiz günlerde son bir teklif yapan Fenerbahçe Yönetimi'nin 'ret' yanıtı aldığı belirlendi.
22.1.2008

‘Almak istiyoruz’

Fenerbahçe'nin Mehmet Topuz aşkı bitmiyor. Yöneticilerin, geçtiğimiz günlerde Kayserispor’a bir kez daha bu transfer için başvurduğu kaydedildi. Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin, “Fenerbahçe Yönetimi, ‘Mehmet Topuz’u satmak isterseniz, biz yine talibiz’ diye teklifte bulundu. Biz de hem onu hem de Gökhan’ı sezon sonuna kadar satmayı düşünmediğimizi bildirdik” derken, Başkan Recep Mamur, FANATİK’e yaptığı açıklamada, kendilerine 10 milyon Euro önerildiğini iddia etti.

‘10 milyon Euro’

Mamur, Kulüpler Birliği toplantısında Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in, Mehmet Topuz’un fiyatını sorduğunu ifade ederek, “Ben de, ‘Yanımda oturanlardan 10 milyon Euro veren var’ dedim. Topuz, Kayseri’de bu kadar değerli. İstanbul’a giderse, değerini 2’ye 3’e katlar” dedi. Mamur’un, bu sözleriyle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı kastettiği öğrenildi. Bu arada Yıldırım’ın, başarılı futbolcunun önümüzdeki sezon transferi için Kayseri’yle anlaştığı ileri sürüldü.

Kısa...Kısa...

Alanya’ya bugün geçecekler

Kupa maçı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Fenerbahçe, bu sabah basına kapalı yapacağı idmanın ardından Alanya’ya geçecek. Sarı-Lacivertliler, yarın 13:30’da oynanacak maçın ardından Antalya’dan dönüp, Sivas maçı hazırlıklarına devam edecek. Bu arada yayıncı kuruluşun, maçın Alanya Milli Egemenlik Stadı’ndan Antalya Atatürk Stadı’na alınması yönünde yaptığı başvurunun, Alanyaspor tarafından reddedildiği belirlendi.

Alex&Deivid'in golleriyle!

Brezilya’nın ünlü spor sitesi Globo Esporte, Fenerbahçe’nin Gaziantep deplasmanında elde ettiği 5-0’lık galibiyeti, Sambacılar’a bağladı. “Fener, Alex ve Deivid’in golleriyle parladı” başlığını kullanan site, Kemal’in golü sonrası sahneye çıkan iki oyuncunun takımlarını galibiyete taşıdığını yazdı. Sakatlıktan dönen Alex’in, sezonun en iyi oyunlarından birini oynadığını belirten sitenin, Kaptan’ın iki gol attığını yazması ilginçti.

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
22 Ocak 2008       Mesaj #253
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Sivas maçı tam bir final olacak

F.Bahçe'nin sol kanat oyuncusu Gökçek Vederson, Antalya'da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kupada Alanyaspor ve Süper Lig'deki Sivasspor maçlarını değerlendiren Vederson, "Bir hafta içerisinde oynayacağımız maçlar final niteliğinde. Burada hava çok güzel ama Sivas'ta hava şartları zorlu olacak. Ancak oradaki şartlar her iki takım için de aynı. Çok iyi hazırlanmalıyız. Tam bir final olacak" dedi. Vederson, Türk vatandaşlığına geçtiği andan itibaren hayalinin ay-yıldızlı formayı giymek olduğunu dile getire rek, ''Milli formayı giymeye hazırım'' diye konuştu.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
23 Ocak 2008       Mesaj #254
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Maldonado bugün iniyor

Appiah'la tüm pürüzleri gideren Fenerbahçe yönetimi, Şilili yıldızı imzaya çağırdı. Maldonado'nun bugün İspanya üzerinden İstanbul'a inmesi ve yarın 4 yıllık resmi sözleşme imzalaması bekleniyor

Forma hazırlanıyor

Fenerbahçe, büyük bir ihtimalle bugün Maldonado'ya kavuşuyor. Sarı-lacivertli yöneticilerin, sözleşmesi dondurulduğu için 500 bin dolar isteyen Ganalı Appiah ile olan pürüzleri giderdikleri ve ardından Şilili orta alan oyuncusunu İstanbul'a çağırdıkları belirtildi. Maldonado'nun bugün İspanya üzerinden İstanbul'a inmesi bekleniyor. Bu arada Fenerium mağazalarında da Maldonado'nun formalarının yarından itibaren satışa sunulacağı öğrenildi.

Fenerbahçe'yi övdü

İspanya'dan Alex'le bir telefon görüşmesi yapan ve çok mutlu olduğunu ifade eden Maldonado'nun "Büyük Fenerbahçe taraftarı ile kucaklaşmak için sabırsızlanıyorum. Çok büyük bir takıma geldiğimi biliyorum" dediği öğrenildi. 28 yaşındaki Şilili Maldonado'nun bugün İstanbul'a gelmesi durumunda yarın önce detaylı bir sağlık kontrolünden geçeceği, ardından tesislere gelerek törenle Fenerbahçe ile 4 yıllık resmi sözleşme imzalayacağı belirtildi.

Zico 18'inci sırada

F.Bahçe'de göreve başladığında "Buraya staj yapmaya geldim" diye konuşan Zico'nun teknik direktörlük kariyerindeki yükselişi sürüyor.

İşte Zico gerçeği

Bazı çevrelerin "Stajyer hoca" dediği Brezilyalı çalıştırıcı, Ottmar Hitzfeld ve Mircea Lucescu gibi yılların tecrübeli teknik adamlarını geride bırakmayı başardı.

2007'de iyice parladı

F.Bahçe Teknik Direktörü Arthur Antunes Coimbra "Zico", 2007 yılındaki performansıyla dünya futbolunun yükselen değerleri arasında yer aldı. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 2007'deki performansları göz önüne alarak yaptığı dünyanın en iyi kulüp teknik direktörleri değerlendirmesinde, Zico iki meslektaşıyla birlikte 18. sırayı paylaştı.

Ancelotti ilk sırada

Değerlendirmede İtalyan ekibi Milan'ı başarıdan başarıya koşturan teknik direktör Carlo Ancelotti ilk sırayı alırken, Manchester United'ın menajeri Sir Alex Ferguson 2, Sevilla'da UEFA Kupası şampiyonluğu yaşayan ve İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımına giden Juan de la Cruz Ramos Cano da 3. oldu. Bu arada daha önce Fenerbahçe'yi çalıştıran Alman teknik direktör Holger Osieck 16, Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski çalıştırıcısı Mircea Lucescu ise 5 puanla 22. sırada yer aldı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
24 Ocak 2008       Mesaj #255
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
F.Bahçe'ye '10'ur belgesi

Fenerbahçe, Alanya Milli Egemenlik Stadı'nda adeta gol oldu yağdı, kupa tarihine geçecek bir skora imza attı. Sarı-lacivertlilere Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek finali getiren golleri Aurelio (2), Kezman (4), İlhan 2), Kemal ve Kazım attı. Alanyaspor'un sayıları ise Taner, Okan ve Metin'den geldi. Fenerbahçe bu farklı galibiyetle Sivasspor maçı öncesi moral depoladı.

Güzel On-lu

Kezman ve İlhan'ın golleriyle yıldızlaştığı maçta ağlara tam 10 gol bırakan Kanarya, tarihinin en farklı skoruna imza attı.

Çeyrek finalde

Yıllardır Türkiye Kupası'na hasret kalan Fenerbahçe, Alanyaspor'u farklı geçerek adını çeyrek finale yazdırdı. İlk yarıda sıkıntılı anlar yaşasa da maçı koparmayı bilen sarı-lacivertliler, Aurelio (2) ile başladıkları gol yağmurunu, Kemal, Kezman (4), İlhan (2) ve Kazım ile devam ettirerek tarihinin en farklı skoruna imza viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
attı: 10-3.

Alanya'ya teselli

Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı galibiyetlerini 1993-94 sezonunda Samsun, 1994-95 sezonunda ise Kayseri karşısında 8-1'lik skorlarla almıştı. Öte yandan ilk defa Fenerbahçe ile karşılaşan Alanyaspor da tarihindeki ve bu sezon Fortis Türkiye Kupası'ndaki ilk gollerini güçlü rakibine atma başarısını göstererek teselli buldu.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
25 Ocak 2008       Mesaj #256
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Mesut Özdil iddiası

Schalke ile bağlarını koparan Mesut Özil'in babasından çarpıcı açıklamalar: Mesut, 31 Ocak'a kadar başka bir kulübe imza atacak. Teklif getirenler arasında Fenerbahçe de var.
25.1.2008

Devler de peşinde

Almanya'nın Schalke 04 takımı ile yol ayrımına gelen Mesut Özil için Fenerbahçe’nin teklif yaptığı öğrenildi. Schalke’nin Menaceri Andreas Müller’in, “Onunla artık bağlarımız koptu. Eylül ayında Bayern Münih karşılaşmasından 2 gün önce yeni sözleşme için el sıkıştık. Ancak ardından verdikleri sözü unuttular” açıklamasının ardından Mesut’un babası Mustafa Özil, “Oğlum 31 Ocak’a kadar başka bir kulübe imza atacak. İtalya, İspanya, İngiltere ve Türkiye’den de Fenerbahçe’den teklif aldık” dedi.

‘2. plana atıldı’

Lincoln'ün Galatasaray’a transfer olması sonrası 10 numaranın Mesut’a verileceğini, ancak 1 ay sonra Rakitic’in bu formayı giymeye başladığını ifade eden baba Özil, “Oğlumu ikinci sıraya koyduklarını anladım. Asıl Schalke bize verdiği sözü tutmadı” dedi. 2009’a kadar Alman ekibiyle sözleşmesi bulunan ve 4 milyon Euro bonservis bedeli biçilen genç futbolcu için devlerin sıraya girdiği bildirilirken, Mesut’un ilk tercihinin futbol hayatını yine Almanya’da sürdürmekten yana olduğu bildirildi.

Globo Esporte 10 golü duyurdu

Brezilya’nın Globo Esporte adlı internet sitesi, Fenerbahçe’nin Alanyaspor’u Fortis Türkiye Kupası’nda 10-3 yenmesinin ardından bu maça geniş yer verdi. Zico’nun takımının rakibini 10 gol atarak mağlup etmesinin ardından rekor kırdığı belirtilirken, resmi karşılaşmalarda alınan en gollü maçın bu olduğu belirtildi. Haberde Zico’nun, Alex, Lugano, Edu, Deivid, Semih ve Carlos gibi önemli oyuncularını bu maçta dinlendirdiği de vurgulandı.

'Onun gibisi yok'

Sarı-Lacivertli taraftarların dört gözle beklediği Maldonado'yu yere göğe sığdıramayan Alex de Souza, 'Türkiye'de bir benzerine rastlayamazsınız' dedi.
25.1.2008

‘Bu ay başında görüştük’

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Alex de Souza, dünkü idman sonrasında ilginç açıklamalarda bulundu. Sarı-Lacivertli ekibin transfer gündeminde olan eski takım arkadaşı Maldonado ile ilgili de konuşan Sambacı, kendisiyle en son bu ay başlarında görüştüğünü belirterek, şunları söyledi: “Maldonado, Santos takımıyla antrenmanlara başlayacaktı. Fakat daha sonra aldığım bilgiye göre, Santos takımıyla sözleşmesini feshetti. Söylentiler ve benim de aldığım haberler başka bir takımla anlaştığı yönünde.”

‘Doğrusunu yönetim bilir’

“Ama Türkiye’de de bunun aksi doğrultusunda bazı haberler çıkıyor. Bu konularda en doğru bilgiyi verecek olan kişiler, hiç kuşkusuz yöneticilerimizdir. Biz futbolcular olarak bu konuları bilemeyiz. Yabancı futbolcu transferi yapmak için kontenjanımız var. Maldonado ile ilgili benim bildiklerim bu kadar. Türkiye’de yapılan yorumlar Maldonado’nun Fenerbahçe’ye geleceği yönünde. Yine çıkan haberlere göre Maldonado’nun İspanya’da bir kulüple anlaştığı şeklinde. Onun için bu konuda bir şey demiyorum.”

‘Çok yönlü bir futbolcu’

“Türk futbolunda, Maldonado ile karşılaştırabileceğimiz benzer tarzda bir futbolcu görmüyorum. Türkiye’de onun kalitesinde bir futbolcu yok. Defansa yakın oynayan, arkadaki oyunculara yardım edebilecek, top kalitesi yüksek, takımı atağa çıkarabilecek kapasitede yüksek bir oyuncu. Bize gelirse büyük katkı sağlar.” Alanyaspor karşısında kendisi olmadan da takımın kazandığını, böyle durumlarda buna çözüm bulacak kişinin Zico olduğunu vurgulayan Alex, “Maçtaki en güzel gol Kazım’ın attığıydı” dedi.

Dunga’ya selam...

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga’nın, önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelmesi konusunda ise yıldız oyuncu şöyle konuştu: “İstanbul’a gelirse kendisi ile görüşmekten çok memnun olacağım. Çünkü Brezilya tarihinde ismi bu kadar büyük olan insanlarla görüşmek elbette harika bir duygudur. Milli takıma seçilip seçilmemem konusunda da tartışmalar var. Tabii ki kararı teknik direktör verecektir. Bu konuda da hiçbir sıkıntım yok. Çağrılırsam giderim, yoksa küsmem ya da bu kararı eleştirmem.”

Kezman mı, Semih mi?

Zico'nun Sivasspor karşısında sahaya süreceği 11 isimden 10'u belli.
25.1.2008

Zico’nun Sivasspor karşısında sahaya süreceği 11 isimden 10’u belli. Brezilyalı hoca, sadece forvette görev vereceği oyuncu konusunda kararsız.

Aslara dönüş zamanı

Kupada Alanyaspor’u tarihi skorla yenip adını çeyrek finale yazdıran Sarı-Lacivertliler, rotayı pazar günü deplasmanda Sivasspor ile oynayacakları zorlu lig maçına çevirdi. Teknik direktör Zico, liderin karşısına süreceği 11’i hemen hemen belirledi. Kalede Volkan, savunmada Gökhan Gönül-Edu-Lugano-Roberto Carlos, orta sahada Vederson- Deivid-Selçuk-Aurelio, forvet arkasında ise Alex de Souza’nın oynamasına kesin gözüyle bakılırken, forvette Semih ile Kezman arasında henüz bir netlik yok.

Zico: 6 puanlık maç

İyileşmesinin ardından son maçlarda gösterdiği performansla beğeni kazanan Kezman, her şeye karşın Semih Şentürk’ün bir adım gerisinde gözüküyor. Ancak Brezilyalı hocanın, son kararını maç günü vereceği belirtiliyor. Futbolcularıyla bir toplantı yapan Zico, pazar günü Sivasspor ile 6 puanlık bir maç oynayacaklarını belirterek, “Üstelik hava ve saha şartları da zorlu. Ama ‘büyük takımız’ diyorsak, bunların bizi engellememesi gerekir. Kazanmak için çok çalışmalıyız” diye konuştu.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
26 Ocak 2008       Mesaj #257
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
'Son sözümüz Fenerbahçe!'

Fenerbahçe Divan Kurulu'nda konuşma yapan Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmayla tüm salonda duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.
26.1.2008

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 15 Şubat’ta kulüp başkanlığında 10. yılını dolduracağını vurgulayarak, "10 yıllık başkanlık dönemimde, acı ve tatlı dönemlerde, divan kurulunun verdiği destekle Fenerbahçe’de herkesin gıpta ile baktığı ortamı yarattık" dedi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısının sonunda söz alan Aziz Yıldırım, teşekkür konuşması yapmak için kürsüye geldiğini ifade ederek, "Aslında konuşmam yoktu ama heyecanlıyım. Şu an bu kürsüde belki ilk defa heyecanlanıyorum. 15 Şubat 1998’de bu kulübe başkan oldum. Kongrede 1 oy farkla, Fenerbahçe tarihinde ilk defa demokrasinin işlediği bir olayı yaşamış bir başkan olarak kulübün başına geçtim. O günden bugüne kadar 10 yıldır başkanlık yapıyorum. Bu konuşma tamamen sizlere bir teşekkür konuşmasıdır" diye konuştu.
Aziz Yıldırım, başkanlığının ilk dönemlerinde çok tecrübeli olmadığını dile getirerek, şöyle devam etti: "10 yıllık dönemin ilk başlangıcında bu kadar tecrübe kazanmamış, genç ve başkanlığın ne olduğunu çok iyi bilen bir insan belki değildim. Zaman içinde acı ve tatlı şeylerin yaşadığı dönemde, bu divan kurulunun bizleri hep moral verici, motive edici, güç verici destekleriyle Fenerbahçe Kulübü’nde herkesin gıpta ile baktığı ortamı yaratmış olduk. Sizden bu gücü alamasaydık, biz bu çalışmaları yapamazdık. Önce divan kurulu diyorum. Çünkü divan kurulu her 3 ayda bir toplanıyor. Genel kurul ise 2 yılda bir yapılmakta. 10 yıl içinde hiçbir divan kurulu toplantısını kaçırmadım. İyi günde de kötü günde de. Çok kötü günler yaşadık. Kötü zamanlarda birbirimize destek olduğumuzu, divan kurulu üyeleri ve başkanını hep yanımda gördüm. Onlardan aldığım destekle, ben de arkadaşlarımla beraber hep daha iyi şeyler yapabilmek için çalıştım. Benim burada varlığımın birinci nedeni sizlerin destekleridir. Sizin desteğiniz olmasıydı, medyasıyla veya diğer kurumlarla savaşan bir Aziz Yıldırım ve arkadaşları olamazdı. 15 Şubat’ta beraber olamayacağımız için şimdi teşekkür ediyorum. 15 Şubat’ta 10. yılım olacak. Belki de Fenerbahçe tarihinde Şükrü Saracoğlu’ndan sonra 10 yıl başkanlık yapmış 2. başkan olacağım."
Kürsüde duygulanan ve gözleri dolan Aziz Yıldırım’ı üyeler ayakta alkışladı. Başkan Yıldırım, "Dar ağacında olsak bile son sözüm her zaman Fenerbahçe olacaktır. İnşallah Fenerbahçemiz’in kısa zamanda dünya kulübü olması isteğimizi hep beraber yerine getiririz" diyerek sözlerini tamamladı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
27 Ocak 2008       Mesaj #258
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Gökhan Ünal yüzde 80 F.Bahçe'de

Rubin Kazan'a gitmek istemeyen Gökhan Ünal için Fenerbahçe devreye girdi ve Kayserispor ile küçük pürüzler dışında anlaşmaya vardı. Fenerbahçe, G.Saray'ın da istediği Gökhan için Kayseri'ye para artı futbolcu verecek. Fenerbahçe'nin bu transferi şimdilik gizli tuttuğu öğrenildi.

Gökhan tamam

G.Saray'dan daha çabuk davranan F.Bahçe Kayseri ile büyük ölçüde anlaşma sağladı.

F.Bahçe yerli transferinde 2008'in ilk bombasını patlatmak üzere. Teknik direktör Zico'nun "Hazır durumda olan ve takıma hemen uyum sağlayacak yerli oyuncu" istemesi üzerine kolları sıvayan F.Bahçe, Kayserispor'un satmaya karar verdiği Gökhan Ünal için G.Saray'dan daha çabuk davranarak transferde önemli aşama kaydetti. F.Bahçe'nin
viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA Kayseri yönetimiyle yaptığı temaslar sonucunda büyük oranda anlaşma sağlandığı öğrenildi.

RUBİN KAZAN'I REDDETTİ

F.Bahçe, Gökhan'a karşılık, Kayserispor'a para+futbolcu verecek. Ancak anlaşmanın henüz kesin sonuçlanmadığı ve arada küçük pürüzler kaldığı belirtildi. F.Bahçe'nin sarı-kırmızılı ekibe ne kadar para ödeyeceği konusunda bir açıklama yapılmazken, Gökhan'ın Rubin Kazan'ın teklifini reddederek "Ben İstanbul'da oynamak istiyorum" demesinin bu transferde belirleyici rol oynadığı vurgulandı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
28 Ocak 2008       Mesaj #259
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Fener uygun adım

Buzmuş, karmış, dondurucu soğukmuş... Yıldızlar topluluğu Fenerbahçe'ye vız gelir! Fenerbahçe, 4 Eylül Stadı'nda 10'da 10 yapan Sivasspor'u dün paramparça etti. Maça müthiş başlayan sarı-lacivertliler, 28'de Alex'in golü ile öne geçti. 39'da Semih skoru 2-0 yaptı. 58'de Musa Aydın, Sivas'ın tek golünü kaydetti. 78 ve 86. dakikalarda Mateja Kezman'ın attığı 2 şık gol, farkı getirdi: 4-1.

Uygun adım yoluna devam eden Fenerbahçe, Sivasspor karşısında 9 net gol pozisyonu yakaladı. Son 3 maçında tam 19 gol atan Fenerbahçe'de Alex dün 1 gol atıp, 1 asist yaptı, takımı bir maestro gibi yöneterek maçın yıldızı oldu. 2. yarıda Semih'in yerine giren 'Batman' Kezman da ne kadar bitirici bir forvet olduğunu bir kez daha ispatladı. Zico ise Bülent Uygun'a hocalık dersi verdi.

Terlemeden

Evinde 10 maçta yenilmeyen Sivas önünde adeta idman yapan sarı-lacivertli ekip, attığından fazlasını da kaçırdı.

Dağ fare doğurdu; 'yılın maçı' olarak lanse edilen Sivas-F.Bahçe karşılaşması konuk takımın idmanını andırdı... Bu sezon konuk ettiği 10 rakibini de puansız uğurlayan lider ile oynayacağı maçı için Sivas'a çekinerek giden sarı-lacivertli ekip, umduğundan çok daha rahat bir galibiyet aldı. İleri çıkmakta zorlanan, savunmada viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
da aksayan rakibinin gardını 28'de Alex ile düşüren F.Bahçe, iyice rahatladı.

REHAVET GOLÜ GETİRDİ

Semih'in (39) golü ile ilk yarıyı 2-0 önde bitiren sarı-lacivertliler, soyunma odasında fark hesapları yapmaya başladı. Rehavetin etkisi ile kalesindeki tek golü (58-Musa) gördükten sonra tekrar sazı eline alan F.Bahçe, 78 ve 86'da Kezman'ın ayağından bulduğu gollerle farka giderken, hem attığından fazlasını hem de tarihi farkı kaçırdı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
29 Ocak 2008       Mesaj #260
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Yine bir şölen

Çeyrek finalin ilk maçı 3 Şubat'ta Saracoğlu'nda oynanacak Türkiye bir sezonda bu önemli derbiye 4 kez tanık olacak.

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalde F.Bahçe ile G.Saray eşleşti. Çeyrek finalin ilk maçı 3 Şubat saat 19.00'da Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak. Rövanş ise 26- 27 Şubat'ta Ali Sami Yen'de olacak. Türkiye, dünyanın en önemli derbisi sayılan karşılaşmayı bir sezonda (İki lig, iki kupa) dört kez izleme şansına sahip olacak.

BİLETLER YARIN SATIŞTA

Kura çekimine katılan asbaşkan Şekip Mosturoğlu, "Erken final oldu. Hedefimiz kupayı kazanmak" dedi. Pazar günkü maçın biletleri yarın satışa çıkıyor. Migros ve Telsim kale arkaları 45, Fenerium üst 100, alt A ve G blok 150, B ve F blok 200, C ve E bolk 240, D blok 350, Maraton ve Fenerium alt çocuk bileti 75 YTL'den satılacak.

Fenerli oluyor

G.Saray'ın da gündemindeki Kayserisporlu Gökhan Ünal, Fenerbahçe'ye artık çok yakın. Rubin Kazan'dan gelen cazip teklifi geri çeviren golcü futbolcu, Kayserispor yönetimine "Ben Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum" dedi. Bu gelişme üzerine Kayserispor ile Fenerbahçe arasındaki görüşmeler hızlandı. Sarı-lacivertliler, Gökhan için 5 milyon euro'ya çıktı. Tarafların anlaşmak üzere olduğu belirtildi.

Kayserispor'un yıldız golcüsü Gökhan Ünal, "Ben Fenerbahçe ile anlaştım. İki kulüp arasında görüşmeler sürüyor. Çok yüksek bir olasılıkla birkaç gün içinde Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağım" dedi. Bu arada Gökhan Ünal'ın Fenerbahçe'den her yıl için 1 milyon euro alacağı öğrenildi.

Mehmet Topuz seneye

Yerli transferinde müthiş bir atağa kalkan Fenerbahçe, Kayserispor'dan Gökhan Ünal'ın yanı sıra bir diğer yıldızı Mehmet Topuz'u da istedi. Kayserispor yönetimi, Mehmet Topuz'u ara transferde veremeyeceğini belirtirken, sezon sonunda ise önceliği Fenerbahçe'ye tanıyacaklarına ilişkin söz verdi.

Appiah kızdırdı

Sözleşmesi dondurulmak istenen yıldız futbolcuyla temasa geçilemeyince, bir yöneticinin Gana'ya gitmesi kararı alındı.

İMZAYI ATMIYOR

Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatınca yönetimin sözleşmesini dondurmak istediği Appiah kayıplara karıştı. Maldonado transferinin gerçekleşmesi için Appiah'ın, sözleşmesini dondurulmasına ilişkin belgeyi imza atmasını bekleyen F.Bahçe, Ganalı futbolcuyu telefon görüşmeleriyle ikna etmek istedi.

DESTEK İÇİN GİTTİ

Ancak Afrika Kupası'na ev sahipliği yapan milli takımına destek olmak için ülkesinde bulunan Appiah'a hiç kimse ulaşamadı. Yönetim de çareyi bir yöneticinin bizzat Gana'ya gitmesinde buldu. F.Bahçeli bir yönetici, Gana'da Appiah'ı bulacak ve sözleşmesinin dondurulmasına dair onay imzasını almaya çalışacak.