Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
8 Mart 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın

Mahkeme-i Kübra Nedir?


Yapılan hiçbir iyilik boşa gitmez. Yapılan hiçbir kötülük de insanın yanına kar kalmaz. Allah Teala; “İnsan için ancak emeğinin karşılığı vardır ve yaptıklarının karşılığını mutlaka görecektir.” Necm:39-40 buyuruyor. Emeğin iyilikse iyilik, kötülükse kötülük olarak belki bu dünyada, eğer bu dünyada olmazsa ahrette mükâfat ya da ceza olarak mutlaka bir karşılığı olacaktır.

Mahkemi-i Kübra, ilahi adaletin noksansız gerçekleşeceği yerdir. O gün hiç kimseye en ufak bir haksızlık yapılmayacaktır. Enbiya Suresinin 47 nci ayetinde şöyle duyurulmuştur: “Kıyamet günü için, adalet terazileri kuracağız. Öyle ki hiçbir kimseye zerre koyacağız.”

Peygamberimiz (s.a.s.) bir hadisi şeriflerinde , “ Allah sizin bedenlerinize ve görüntünüze bakmaz. Allah sizin kalbinize ve amelinize bakar.” buyuruyor. Kalp, iyiliğe niyetin yapıldığı ve iradenin davranışları yönlendirdiği bir merkezdir. İnsanı hem Allah katında hem de insanlar arasında yüceltecek olan iyi ve güzel davranışlardır. İyilik sahibi yaptığı iyiliklerle kendi davranışlarını süslediği için öncelikle kendisine iyilik yapmış olmaktadır. Aynı şekilde kötülük de, sahibini küçük düşürerek, başını çeşitli belalara sokarak en fazla failine zarar verir. Bu sebeple iyilik, başkalarının beğenisinikazanmak için değil, kendisine iyi davranmak yaraştığı için yapılmalı, kötülükten de zarardan korunmak için sakınmalıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 22 Ağustos 2016 21:27
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....