Arama


Gabriella - avatarý
Gabriella
Ziyaretçi
18 Mart 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarý
Ziyaretçi
BONGO


MALZEMELER
- 6 cl ananas suyu
- 4 cl mango suyu
- 4 cl portakal suyu

YAPILIÞI
Malzemeler Shaker ile çalkalanýr. Kokteyl bardaðýnda, ananas kabuðu ile süslenerek sunulur.


içecek tarifleri bloðundan alýntýdýr.


Ahududu Þurubu

Kullanýlan Malzemeler
  • 30 gr limon tuzu
  • 1 kg ahududu
  • 1.5 kg þeker
Yapým Þekli * Ahududuyu ayýklayýp, temizleyin, sonra bol suda, yýkayýn. Bir süzgeçte süzün.
* Ahududuyu toz þekerle ovalaya ovalaya yoðurun ve þekerin tamamen erimesi için on iki saat kadar bir kenarda bekletin.
*Þeker tamamen eridiðinde ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sýkarak süzün.
* Süzgeçte kalan posaya yarým su bardaðý su koyun, tekrar yoðurup sýkýn ve süzün.
*Elde ettiðiz þuruba 30 gr limon tuzu katýp eritin.
* Süzgeçten geçirin ve bir þiþeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin. Bir su bardaðýna iki parmak þurup koyun, üzerini suyla tamamlayýp karýþtýrdýktan sonra servis yapýn.

Annemin Mutfaðý Blog

Son düzenleyen Gabriella; 18 Mart 2008 20:00 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleþtirildi