Arama

Ýçecekler - Ýçecek Tarifleri

Güncelleme: 10 Mayýs 2014 Gösterim: 38.071 Cevap: 29
Gabriella - avatarý
Gabriella
Ziyaretçi
18 Mart 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarý
Ziyaretçi
BONGO

Sponsorlu Baðlantýlar

MALZEMELER
- 6 cl ananas suyu
- 4 cl mango suyu
- 4 cl portakal suyu

YAPILIÞI
Malzemeler Shaker ile çalkalanýr. Kokteyl bardaðýnda, ananas kabuðu ile süslenerek sunulur.


içecek tarifleri bloðundan alýntýdýr.


Ahududu Þurubu

Kullanýlan Malzemeler
  • 30 gr limon tuzu
  • 1 kg ahududu
  • 1.5 kg þeker
Yapým Þekli * Ahududuyu ayýklayýp, temizleyin, sonra bol suda, yýkayýn. Bir süzgeçte süzün.
* Ahududuyu toz þekerle ovalaya ovalaya yoðurun ve þekerin tamamen erimesi için on iki saat kadar bir kenarda bekletin.
*Þeker tamamen eridiðinde ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sýkarak süzün.
* Süzgeçte kalan posaya yarým su bardaðý su koyun, tekrar yoðurup sýkýn ve süzün.
*Elde ettiðiz þuruba 30 gr limon tuzu katýp eritin.
* Süzgeçten geçirin ve bir þiþeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin. Bir su bardaðýna iki parmak þurup koyun, üzerini suyla tamamlayýp karýþtýrdýktan sonra servis yapýn.

Annemin Mutfaðý Blog


Son düzenleyen Gabriella; 18 Mart 2008 20:00 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleþtirildi
Lavie - avatarý
Lavie
Ziyaretçi
25 Nisan 2008       Mesaj #2
Lavie - avatarý
Ziyaretçi
Ayva Kompostosu

Sponsorlu Baðlantýlar

Kullanýlan Malzemeler
  • 4 adet ayva
  • 6 yemek kaþýðý þeker
  • 2 adet karanfil
Yapým Þekli
Ayvalarýn kabuklarýný ince ince soyun. Sonra dörde bölerek çekirdeklerini çýkarýn. Ayvalarý bir kaba koyun 6 bardak da su ilave derek piþirmeye baþlayýn. 15 dakika sonra þekeri ve karanfilleri de ilave edin. Ayvalar pembeleþip yumuþayýnca piþmiþ demektir. Komposto kaplarýna ayvalarý alýn üstlerine de suyunu koyup soðutun.
Sedef 21 - avatarý
Sedef 21
Ziyaretçi
25 Nisan 2008       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarý
Ziyaretçi


Yaz sýcaklarýnda besleyici ve serinletici bir içecek.


334913047 c05eb571ee m

Malzemeler

Hazýrlanýþý

  1. Þeftalinin kabuðu soyulup çekirdeði çýkartýlýr.
  2. Diðer bütün malzemelerle beraber blenderdan geçirilip soðuk soðuk servis edilir.
Not

Gabriella - avatarý
Gabriella
Ziyaretçi
26 Nisan 2008       Mesaj #4
Gabriella - avatarý
Ziyaretçi
Bahar Partisi Kokteyli

Yapým Þekli
Þekerle 6 bardak suyu 3 dakika kaynatýp soðutun.

Muzlarý blendýrdan geçirin ve bir kenarda bekletin. Su, limonata, portakal suyu, ananas suyu ezilmiþ muz bir kapta karýþtýrýn. En son soðuttuðunuz þurubu ekleyip iyice karýþtýrýn. Karýþýmý en az 24 saat derin dondurucuda bekletin. Service yapmadan 1 saat önce dondurucudan çýkarýn. Bir çatal yardýmýyla geliþi güzel buz haline gelmis olan kokteyli parçalayýn. Gazozu ekleyin ve karýþtýrýn. Kokteylin içinde minik buzlar gezinince kokteyliniz hazýr demektir.

Not: 50 kiþilik


Alýntýdýr
Sedef 21 - avatarý
Sedef 21
Ziyaretçi
9 Haziran 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarý
Ziyaretçi
Muzlu Çay Kokteyli (4 Kiþilik)

muzlu cay kokteyli

Malzemeler
2 Muz
6 cl. Muz Likörü
4 cl. Kanyak
1/2 litre Su
5 ÇayKaþýðý Siyah Çay
50 gr Þeker
6 damla Angostura Bitters

Muzlarý soyun ve dilimleyin. Kanyak ve muz likörü karýþýmýna yatýrarak 2-3 saat buzdolabýnda dinlendirin. Çayý demleyin, süzün, þekeri karýþtýrýn. Çayý soðuttuktan sonra muzlu karýþýmý ekleyin, altý damla angostura bitters?ý ekleyin ve kadehlere paylaþtýrýn.

AFIYET OLSUN...
Bia - avatarý
Bia
Ziyaretçi
9 Haziran 2008       Mesaj #6
Bia - avatarý
Ziyaretçi
Angel Face

angelga5

Malzemeler: Buz kupleri , 5 dilim salatalik, 3cl votka , Sprite ve zencefil surubu ..

Yapilisi: Uzun bardaginizin icini buz kupleri ile tam doldurduktan sonra 5 dilim salataligi bardagiin ic taraflarina koyun..
3cl votkayi ekledikten sonra bardagin 3/4 unu sprite ile doldurun..
1cl zencefil surubunuda ekledikten sonra hafifce karistirin pipetle ..
Afiyet olsun =]


Sedef 21 - avatarý
Sedef 21
Ziyaretçi
9 Haziran 2008       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarý
Ziyaretçi
muzlu sut

MUZLU SÜT

MALZEMELER:

2 bardak süt
2 adet muz
1 çorba kaþýðý þeker
4- 5 parça buz (istenirse)

HAZIRLANIÞI:

Muzlarý küçük küçük doðrayýp püre haline getirdikten sonra muzlarý ve sütü rondoda iyice karýþtýralým ve buzlarý ve þekeri de koyup tekrar iyice karýþtýralým.

(yaz aylarýnda herkesin bayýlacaðý bir içecek)

gökkuþaðý - avatarý
gökkuþaðý
Ziyaretçi
8 Temmuz 2008       Mesaj #8
gökkuþaðý - avatarý
Ziyaretçi
Çilek Kompostosu


Kullanýlan Malzemeler
  • 500 gr çilek
  • 250 gr þeker
  • 2 su bardaðý su
Yapým Þekli
Çilekleri yýkayýp ayýklayýn. Diðer yanda bir tencerede þekeri suyla birlikte ateþe koyun 10-15 dakika kaynatýn. Ateþten aldýktan sonra, þurup soðumadan içine çilekleri atýn. Bir taþým daha kaynatýn ve meyvelerin rengi bozulmadan ateþten alýn. Sonra servis yapýn
Sedef 21 - avatarý
Sedef 21
Ziyaretçi
6 Aðustos 2008       Mesaj #9
Sedef 21 - avatarý
Ziyaretçi



kavun kokteyli 1






Bugün yýlýn ilk kavunu evimize girdi ama biraz fazla yumuþak çýktýðý için, tabakta deðilde, blender’da buldu kendini. Zaten ne zamandýr yazlýk, soðuk içecek tarifleri vermeyi planlýyordum, ilk tarif kavunla geldi.
Kavuna yakýþacaðýný düþündüðüm malzemeler ekledim içine, siz de kendi damak tadýnýza göre ilaveler yapabilirsiniz ama nescafe tadýný seviyorsanýz, tarifi deðiþtirmeden kullanýn, eðer nescafeden hoþlanmýyorsanýz, daha yumuþak bir tadý olan nesquik ya da vanilya aromasý veya meyveli yoðurt ekleyebilirsiniz.


Malzemeler:

  • Yarým kavunun içi
  • 3 Top vanilyalý dondurma veya yarým su bardaðý soðuk süt
  • 1 Tatlý kaþýðý nescafe
  • Çay kaþýðýnýn ucuyla toz karanfil
  • Yarým çay kaþýðý tarçýn
  • Ýstediðiniz kadar buz

Hazýrlanýþý:


Kavunun kabuðunu soyup sývý hale gelinceye kadar blender’dan geçirin.
Ýçine vanilyalý dondurmayý yada soðuk sütü ve diðer malzemeleri ekleyip, bir kaç dakika daha blender’ý çalýþtýrýn, en son buzu ekleyin ve buzlar küçük parçalara ayrýlýncaya kadar biraz daha karýþtýrýn, isterseniz buzlarý bardaklara servis ettikten sonrada ekleyebilirsiniz.
Üzerlerine çok az nescafe serpiþtirin ve bardaðýn kenarýný küçük bir kavun dilimiyle süsleyin ve soðuk olarak servis yapýn.


arwen - avatarý
arwen
Ziyaretçi
15 Aðustos 2008       Mesaj #10
arwen - avatarý
Ziyaretçi
ÇÝLEK KOKTEYLÝ ( 1 kiþilik )

Malzemeler :
1 çay bardaðý greyfurt suyu

1 yemek kaþýðý konsantre çilek þurubu
4 tatlý kaþýðý taze çilek püresi
Maden suyu

Hazýrlanýþý
:
Greyfurt suyu, çilek þurubu, çilek püresi ve buzu karýþtýrýn. Bardaða doldurup üzerini maden suyu ile tamamlayýn.