Arama

Raci Şaşmaz

Güncelleme: 11 Mayıs 2015 Gösterim: 66.939 Cevap: 2
T_walkeR - avatarı
T_walkeR
Ziyaretçi
4 Haziran 2009       Mesaj #1
T_walkeR - avatarı
Ziyaretçi
Raci Şaşmaz

Sponsorlu Bağlantılar
Raci Şaşmaz (d. 30 Ekim 1973, Elazığ), Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi, Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz'ın ve Zübeyr Şaşmaz'ın kardeşidir. Kurtlar Vadisi dizisinde ilk bölümlerde Polat Alemdar'ın ameliyat olmadan önceki halini, Ali Candan'ı canlandırmıştır
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Raci Şaşmaz nereli hayatı kimdir.
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2009       Mesaj #2
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Kurtlar Vadisi`nin yapımcılığı ve senaryo yazarlığını yapan Raci Şaşmaz`ın tam ismi, Tayyar Raci Şaşmaz`dır. Elazığ doğumludur, babası Abdulkadir Şaşmaz şehrin ileri gelen şahsiyetlerindendir. Raci Şaşmaz dizinin ilk bölümlerinde Ali rolüyle ekranlara gelmiştir, daha sonra senaryo göre Ali diziden ayrılmış yerine Polat Alemdar yani kardeşi Necati Şaşmaz geçmiştir. Dizinin ilk bölümlerinin yapımcılığını yürüten Osman Sınav, yapımcılığı Raci Şaşmaz`a devretmiştir. Ekmek Teknesi gibi türkiyenin en sevilen dizinin birininde yapımcılığını üstlenmiştir. Kurtlar Vadisi`nin ilk bölümünde Ali rolünü oynarken Ekmek Teknesi`nden ekmek almış diğer dizisine gönderme yapmıştır.
Görev Aldığı Filmler
Sponsorlu Bağlantılar
Deli Yürek - Bumerang Cehennemi, Deli Yürek - Bumerang Cehennemi, 2001, Senaryo
Ekmek Teknesi, 2002, Yapımcı, Senaryo
Kurtlar Vadisi, 2004-2005, Yapımcı, Senaryo, Oyuncu
Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Irak, 2006, Senaryo
Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Irak, 2006, Yapımcı

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
alikerim92 - avatarı
alikerim92
Ziyaretçi
11 Mayıs 2015       Mesaj #3
alikerim92 - avatarı
Ziyaretçi
Raci Şaşmaz Biyografisi
Raci Şaşmaz, (d. 30 Ekim 1973), Elazığ) Türk iş adamı,ve yapımcı.Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünden mezun oldu.Osman Sınav ile birlikte Deli Yürek dizisinin senaristliğini yaptı. 2001 yılında ilk sinema filmi olan Deli Yürek: Bumerang Cehennemi'nin senaryosunu kaleme aldı.Ardından fenomen dizi Kurtlar Vadisi'ni yazmaya başladı. 2004 yılında kendi yapım şirketi olan Pana Film’i kurarak, Kurtlar Vadisi dizisinin senaristliği ile birlikte yapımcılığını da üstlendi. Ekmek Teknesi, Eşref Saati, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinin yanı sıra Muro, Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Gladio, Kurtlar Vadisi Filistin filmlerine imzasını attı.2010 yılından beri iş dünyasında olup, tek başına Türkiye’nin en genç holding sahibi olan Raci Şaşmaz, inşaat,turizm,sanayi alanlarında yatırımlar yaptı. Bu yatırımların yanında 2015 yılında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli iddialı dizisiyle senarist ve yapımcılığa geri dönüyor.

Benzer Konular

17 Haziran 2016 / KisukE UraharA Sinema tr
2 Temmuz 2010 / SUNU Müzik tr
13 Ekim 2015 / h_emir Bilim ww
19 Kasım 2015 / Safi X-Sözlük
5 Eylül 2015 / Safi X-Sözlük