Arama

Senaristler

Güncelleme: 12 Eylül 2006 Gösterim: 15.767 Cevap: 5
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Senarist, her uzunlukta, izlenebilir film için, kendi oluşturduğu ya da var olan kaynakları görsel dile çevirerek, belli bir sistem içinde görsel anlatım oluşturarak, metinler (senaryo) yazan kişiye denir.

Sponsorlu Bağlantılar
Cem Yılmaz

Doğum tarihi 23 Nisan 1973
Ölüm tarihi *
Doğum yeri Türkiye
Mesleği Komedyen



Cem Yılmaz (doğumu 23 Nisan 1973), ünlü Türk komedyen, karikatürist, senarist, oyuncu ve reklamcıdır.

Hayatı

23 Nisan 1973'te İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde öğrenci iken Leman dergisinde karikatür çizmeye başladı. Ağustos1995'te Leman Kültür'de tek kişilik gösteri yapmaya başladı. Aynı yıl Aralık ayında Beşiktaş Kültür Merkezi'ne geçti. Türkiye'de turneler gerçekleştirdi ve 1000'in üzerinde gösteri sunarak seyircileri güldürdü.
1998 yılında Herşey Çok Güzel Olacak filmiyle kameranın önüne geçti. Çeşitli filmlerde yer alan Cem Yılmaz, oynadığı reklam filmleri ile de seyircinin karşısına geçti. Bir dönem müziğe de merak saran Cem Yılmaz, Mazhar Alanson'un albümündeki Psikopat adlı şarkıyı da Alanson'la birlikte yorumladı. 2005 itibariyle gösterilerine ve film oyunculuğuna devam etmektedir.
2004 yılında vizyona giren filmi G.O.R.A., Ekim 2005'de övücü ifadelerle Amerikan Bilimkurgu Filmleri Festivalinde gösterildi.

Ödülleri
  • Kristal Elma, (2 kere)
Kitapları
  • 1998 - Karikatürler - Parantez Yayınları, İstanbul
Filmleri
  • 1998 - Herşey Çok Güzel Olacak, Senarist, Oyuncu: Altan
  • 2000 - Vizontele, Oyuncu: Fikri
  • 2004 - G.O.R.A., Senarist, Oyuncu: Arif ve Komutan Logar
  • 2005 - Organize İşler, Oyuncu: Müslüm
Oynadığı reklam filmleri
  • 1997 - Panasonic cep telefonu
  • 2000 - Mavi Jeans
  • 2001 - Telsim
  • 2004 - Doritos
  • 2005 - OPET
Bazı ünlü esprileri
  • 40 arabası olduğuna dair söylentilere:
Aslında 3 arabam var ama bunları satıp 40 araba alabilirim.
  • Zekeriya Beyaz'ın da katıldığı "cinsel ilişkiyle oruç açma" tartışmasıyla ilgili soru soran gazetecilere: Ben bu konuda Zekeriya hoca kadar esprili değilim
  • Hırsızlık yapmayın, hükûmet rekabetten hoşlanmaz.
  • Sizde bit şampuanı var mı? Kirlendi hayvancıklar.
  • Yes abicim. Türkçe eğitime benden de okey!
  • Karımı o kadar seviyorum ki eskimesin diye başkalarının karılarını kullanıyorum.
  • Size yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkalarına yapın, çok zevkli.
  • Tanrım! Kendim için bir şey istemiyorum. Yalnızca anneme paralı ve güzel bir gelin nasip et!

Son düzenleyen Blue Blood; 12 Eylül 2006 22:04
Biyografi Konusu: Senaristler nereli hayatı kimdir.
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
30 Nisan 2006       Mesaj #2
arwen - avatarı
Ziyaretçi
HALİT REFİĞ

Sponsorlu Bağlantılar

1934’te İzmir’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesinde tamamladı. Robert Kolej Mühendislik Bölümü'nde okudu. Okul bittikten sonra askerliğini yedek subay olarak Kore'de yaptı. Bu sırada amatörce 8mm filmler çekti.
1956'da, Nijat Özön ile birlikte yayınladıkları "Sinema", "Kim" isimli dergilerde, "Yeni Sabah" ve "Akşam" gazetelerinde sinema eleştirileri yazdı. Atıf Yılmaz’ın "Yaşamak Hakkımdır" isimli filmin asistanlığını yaparak sinema alanındaki ilk çalışmasını gerçekleştirdi.

1960’ta ilk film olan “Yasak Aşk”ı çekti. 1963’te Şehirdeki Yabancı, 1964’te Gurbet Kuşları, Haremde Dört Kadın, Bir Türk'e Gönül Verdim filmlerini çekti ve bu filmlerle Moskova, Yeni Delhi ve Sorrento Film Festivallerinde çeşitli ödüller kazandı. 1964 yılında Gurbet Kuşları ile Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Yönetmen Ödülünü aldı.

70’li yıllarda Türk sinemasının bunalıma girmesiyle Televizyon filmlerine yöneldi. 1974'de Türkiye'de ilk defa İDGSA Film Arşivi tarafından başlatılan eğitim çalışmalarına katıldı ve Sinema Kursları'nda öğretmen olarak görev aldı. 1975'den itibaren İDGSA Sinema-TV Enstitüsü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

1975’te TRT Kurumu adına çektiği "Aşk-ı Memnu" ile TV dizilerine öncü oldu ve dikkatleri üzerine çekti. TRT'de danışman kurulunda görev aldı. TRT Kurumu adına 1981 yılında gerçekleştirdiği Kemal Tahir'in aynı adlı romanından uyarladığı "Yorgun Savaşçı" adlı filmin yakıldığı ilan edildi. Bu film, 1993'te televizyonlarda gösterildi.

1976 ‘da ABD'de Wisconsin Üniversitesi'nde, 1984 yılında Ohio Denison Üniversitesi'nde eğitim çalışmalarına katıldı. Öğrencileri ile birlikte "The Intercessors", "In the Wilderness" adlı filmleri gerçekleştirdi. Olgunluk döneminde daha çok düşünsel yanı ağır basan ürünler verdi. "Teyzem", "Hanım", "Karılar Koğuşu", "İki Yabancı", "Köpekler Adası" gibi filmleriyle yurt içinde ve dışında birçok ödül kazandı. Yurt dışındaki festivallerde filmleri için özel bölümler ayrıldı, çeşitli konferans, seminer v.b. toplantılara konuşmacı olarak katıldı.
1997 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Senatosu kararı ile "Onursal Profesörlük" unvanı verilen Halit Refiğ'in 300'ü aşkın makalesinin yanı sıra araştırma yazıları ve "Ulusal Sinema Kavgası" adlı bir kitabı bulunmaktadır.

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
30 Nisan 2006       Mesaj #3
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
yılmaz ergoğan
Biyografi


Hakkâri'de doğan Yılmaz Erdoğan, ilk ve orta öğrenimini Ankara´da tamamladı. İTÜ İnşaat Mühendisliği'ni kazandı fakat ağır basan tiyatro tutkusu, eğitimini yarıda bırakmasına neden oldu.
Tiyatroya Ferhan Şensoy´un Nöbetçi Tiyatrosu'nda başladı. Daha sonra Levent Kırca´nın Olacak O Kadar adlı televizyon programında başyazar olarak görev yaptı. TRT´de yayımlanan Umut Taksi adlı diziyi yazdı ve bu dizide oyuncu olarak rol aldı.
Daha sonra Türkiye´nin en büyük oyuncu kadrosuna sahip olan Gereği Düşünüldü isimli oyunu yazdı; bu oyun 4 yıl kapalı gişe oynadı. Bu oyundan sonra tiyatro çalışmalarına Yasemin Yalçın Tiyatrosu´nda başlayan Yılmaz Erdoğan, Haşlama Taşlama ve yine bu tiyatroda 5 yıl sahnelenen Kadınlık Bizde Kalsın adlı oyunları yazdı.
Tiyatro yaşamına bundan sonra ortağı Necati Akpınar ile birlikte kurduğu Beşiktaş Kültür Merkezi´nde devam etti. Burada yine başrollerini Demet Akbağ ile paylaştığı Bir Demet Tiyatro adlı diziyi yazdı. Otogargara ise son olarak yazdığı müzikaldi ve tiyatroseverlerin yoğun ilgisiyle 4 yıl kapalı gişe oynadı. Bu arada son iki yıldır yine kendisinin yazdığı ve oynadığı tek kişilik Cebimdeki Kelimeler adlı oyunu Beşiktaş Kültür Merkezi´nde sahnelendi.
İlk albümü Kayıp Kentin Yakışıklısı´nda 'Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam' dizeleriyle beğeni topladı. Kaset piyasaya çıkışının ilk haftasında 100.000´lik satış tirajına ulaştı ve şiir albümleri kategorisinde önemli bir yer edindi. Senaryosunu yazıp yönettiği ve rol aldığı "Vizontele" filmi büyük başarı kazandı.

Televizyon Dizileri
  • Ölümsüz Aşk
  • Bir Demet Tiyatro
  • Vizontele
  • Vizontele Tuuba
  • Organize Işler
tiyatro
  • Sen hiç ateşböceği gördün mü?
  • Otogargara
  • Kadınlık bizde kalsın
  • Bana bir şeyhler oluyor
  • Cebimde kelimeler
  • Kanuni Sultan Süleyman ve Rambo
Albümleri
  • Kayıp Kentin Yakışıklısı 1998
  • Şimdi Sen Gidiyorsun Ya Herkes Sana Benzeyeçek 2005
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
7 Mayıs 2006       Mesaj #4
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
'Büyük Usta' Atıf Yılmaz'ı kaybettik

Büyük filmlere imza atan ünlü yönetmen Atıf Yılmaz, dün gece evinde yaşamını yitirdi. Büyük ustanın cenazesi yarın toprağa verilecek.
'Büyük Usta' Atıf Yılmaz'ı kaybettik
Türk sinemasının ünlü yönetmeni uzun süredir mücadele ettiği hastalığına dün gece yenik düştü.
Türk sinemasının 'Büyük Usta'sı ünlü yönetmen Atıf Yılmaz Batıbeki, uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü. Dün gece İstanbul'daki evinde yaşamını yitiren Yılmaz'ın cenazesi, yarın Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Türkan Şoray'dan Filiz Akın'a, Fatma Girik'ten Çolpan İlhan'a, Nurhan Nur'dan Hülya Koçyiğit'e, Belgin Doruk'tan Müjde Ar'a kadar özellikle kadın sanatçılara en güzel rollerini veren ünlü yönetmen, 200'e yakın filminin bıraktığı anılarla yaşayacak. 1925 doğumlu Yılmaz, hukuk ve resim eğitimi almış, 1950 yılında yönetmenliğe başlamıştı. Yılmaz Güney'in de ustası olan sanatçı, sinemamızda çeşitli akımların ve yeniliklerin öncüsü olmuş, özellikle 1980'lerdeki "kadın filmleri" akımını başlatmıştı. Her türde film yapan sanatçı, özellikle kasaba güldürüleri ve kadınlara dayalı hikâyelerle başarı kazanmıştı. Nurhan Nur, Ayşe Şasa ve Deniz Türkali'yle evlenen sanatçının filmleri, son derece akıcı bir sinemayla ve yüksek plastik değerlerle yüklüydü. Ressam Kezban Arca'nın babası olan Yılmaz, uzun zamandır kanser hastasıydı, ama hastalığı kendisine söylenmemişti.
eros_sonya - avatarı
eros_sonya
Ziyaretçi
19 Temmuz 2006       Mesaj #5
eros_sonya - avatarı
Ziyaretçi
Işıl Özgentürk
Senaristler 1948 yılında Gaziantep'de doğdu. Çocukluğu ve ilk gençliği bu kentte geçti. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde okudu. Üniversite yıllarında çeşitli tiyatrolarda hem yazar, hem oyuncu olarak görev aldı.

Daha sonra çocuk edebiyatı alanında çeşitli ürünler verdi. Ardından yetişkinler için yazmaya başladı. Uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesinde röportajlar yaptı. Filim senaryoları ve oyunlar yazdı. "Seni Seviyorum Rosa" filminin senaryosunu yazdı ve yönetti. Filim ulusal festivallerde pek çok ödül kazandı ve yurtdışında çeşitli festivallerde Türkiye'yi temsil etti.

Pek çok radyoda çeşitli sohbet ve eğitim programları yapmakta olan Özgentürk Cumhuriyet Gazetesi'nde de sürekli olarak köşe yazıları yazmaktadır. Ayrıca dört yıldır Kadıköy Belediyesi Aile Danışma Merkezine bağlı Film atölyesini yönetmektedir.

Eserleri:

Filmleri - Senaryo (7 Film)
Yuvadan Bir Kuş Uçtu 2003
Balalayka 2000
Seni Seviyorum Rosa 1992
Su Da Yanar 1987
Bekçi 1986
Yılanı Öldürseler 1981
At 1981

Filmleri Yönetmen (2 Film) :
SENİ SEVİYORUM ROSA (Uzun metraj)
İSTANBUL ANNENDİR ÇOCUĞUM (Belgesel )

Ödülleri
11.İstanbul Film Festivali, 1992
Jüri Özel Ödülü Seni Seviyorum Rosa

Çocuk edebiyatı :
KUŞ NE YANA ÖTER ?
HAYAT OKULU
MAVİ KARACA
DÜNYA' YA MASALLAR
Hikaye ve röportajları :
YOKUŞU TIRMANIR HAYAT
HANÇER
DERDİM YETER SAKİN OL
ALEVİN VE ACININ İÇİNDEN
GENİŞ, MAVİ BİR GÖK
BÜYÜLÜ BİR YOLDA
AL GÖZÜM SEYREYLE
ÇOCUKLUK ŞARKILARI
HİÇ BİRİMİZ MASUM DEĞİLİZ

Kitap:
'Sessizlik ve Sırdır Ötesi'
eros_sonya - avatarı
eros_sonya
Ziyaretçi
19 Temmuz 2006       Mesaj #6
eros_sonya - avatarı
Ziyaretçi

YILMAZ GÜNEY 1937-1984
Senaristler

Asıl adı Yılmaz Pütün'dür. 1937’de Adana’da doğan Yılmaz Pütün (Güney), lise yıllarında, bisikletiyle sinemadan sinemaya on altı milimetrelik film bobinleri taşıyarak sinemaya ilk adımını atar. Sinemaya daha yakın olabilmek için Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bırakır ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne yazılır.

Sinemaya olan sevgisini şöyle özetliyor: "Sinemayla karşılaşmam 13 yaşındayken oldu. Kavgalı dövüşlü filmlerin gösterildiği fukara sinemalarına gidiyorduk. Kendimizi daha rahat hissediyorduk bu sinemalarda. Mesela bir Galatasaray Sineması vardı, çok güzeldi. Önünden geçer bakardık ama çok lükstü gitmeye korkardık. İstesek parasını verip girebilirdik. Ama ne kıyafetimizi ne de yapımızı uygun görmezdik o sinemaya."

Yılmaz Güney oynadığı filmlerde haksızlığa uğramış halktan insanları canlandırdı. Güney, yapımcılığını, yönetmenliğini, senaryo yazarlığını ve oyunculuğunu üstlendiği Seyit Han/Toprağın Gelini (1968) filmiyle ileride kendi adıyla anılacak olan film türünü ortaya çıkardı. Bu filmde, sevdiği kıza kavuşmak için tüm kötüleri tek tek ortadan kaldıran, ama sonunda bilmeden sevgilisini de öldüren bir yalnız kahramanı canlandırıyordu. Daha sonraki dönemlerde, genellikle Spagetti Westernler ile benzerlik gösteren bazı filmlerde rol aldı; bu tür filmleri yazdı ve yönetti. Bu açıdan, Türk Sineması'nın en özgün kişilerinden biri olarak görülmektedir.


Güney, sonraki Aç kurtlar (1969), Umut (1970), Umutsuzlar (1971), Acı (1971), Ağıt (1971) gibi filmlerinde ülke gerçeklerine değinen ve ezilen insanı odak olarak alan bir anlatım geliştirdi. Yaşamı olanca gerçekliği içinde yansıtmaya çalışan bu sinema, bir yönüyle 2. Dünya Savaşı sonrasında İtalya'da gelişen Yeni Gerçekçilik Akımı'nı, bir yandan da geleneksel halk destanlarını anımsatmaktadır.

Güney, 1974'te yönettiği Arkadaş'ta ve daha sonra hapse girdiği için Şerif Gören tarafından tamamlanan Endişe`de (1974), gene hapse girdiği için sadece senaryosunu yazdığı, Şerif Gören tarafından yönetilen Yol`da (1982), ölümünden önce yurtdışında yönettiği son filmi Duvar`da (1983) kendine özgün tema ve anlatım biçimlerini geliştirerek uyguladı. Yurtdışına çıktıktan sonra kurgusunu yapıp gösterime çıkardığı Yol, 1982 Cannes Film Şenliği`nde Kayıp (Missing) adlı filmle birlikte büyük ödül olan Altın Palmiye'yi paylaşarak Türk sinemasına tarihinin en önemli ödüllerinden birini daha getirdi.

Güney 1974 yılında Yumurtalık Savcısı'nı öldürme suçundan, 18 yıla mahkum oldu. 1981 sonunda izin alarak ayrıldığı Isparta Cezaevi'ne dönmeyen Güney, daha sonra Fransa'ya sığındı. 1983'te Türk vatandaşlığından çıkarıldı. 9 Eylül 1984'te kanserden öldü ve orada toprağa verildi.

Filmleri

Oyuncu (114 Film)
Adana - Paris 1995
Yılmaz Güney: His Life, His Films 1987
CHAMBRE 666 Kendisi 1982
Endişe 1974
Arkadaş Azem 1974
Zavallılar Abuzer 1974
Sahtekar Bülent Akif 1972
Ağıt Çobanoğlu 1971
Namus Ve Silah İlyas 1971
Yarın Son Gündür Kara Çocuk 1971
Acı Çiçek Ali 1971
Kaçaklar 1971
Çirkin Ve Cesur Doktor 1971
Vurguncular Cesi 1971
Baba Cemal 1971
Umutsuzlar Fırat 1971
İbret Ayyaş Doktor 1971
Onu Allah Affetsin Osman 1970
Piyade Osman Osman 1970
Şeytan Kayaları Ali 1970
Umut Cabbar 1970
İmzam Kanla Yazılır 1970
Sevgili Muhafızım Mehmet Silvan 1970
Canlı Hedef Asım Mavzer 1970
Zeyno Murat 1970
Kanımın Son Damlasına Kadar Ali 1970
Son Kızgın Adam Yılmaz 1970
Çifte Yürekli Ali 1970
Yedi Belalılar Banoş 1970
Kan Ve Kurşun 1970
Bin Defa Ölürüm Yılmaz 1969
Güney Ölüm Saçıyor Güney 1969
Kurşunların Kanunu 1969
Bir Çirkin Adam Bino 1969
Belanın Yedi Türlüsü Zaza Şeyhmuz 1969
Kan Su Gibi Akacak Ali 1969
Çifte Tabancalı Kabadayı Rıfat 1969
Aç Kurtlar Serçe Memet 1969
Kardeşim Benim - Kargacı Halil Halil 1968
Marmara Hasan Marmara Hasan 1968
Öldürmek Hakkımdır Nazif 1968
Seyyit Han Seyyit 1968
Toprağın Gelini 1968
Aslan Bey Aslan 1968
Azrail Benim Büyük Örfi 1968
Beyoğlu Canavarı Kadir 1968
Can Pazarı İlyas 1968
Pire Nuri Pire Nuri 1968
Kuduz Recep (Aslan Arkadaşım) Recep 1967
Şeytanın Oğlu Kazım 1967
At Hırsızı Banuş 1967
Balatlı Arif Arif 1967
Benim Adım Kerim Kerim 1967
Bomba Kemal Kemal 1967
Büyük Cellatlar Şamil 1967
Çirkin Kral Affetmez Mustafa 1967
Eşkiya Celladı 1967
İnce Cumali Cumali 1967
Bana Kurşun İşlemez 1967
Kozanoğlu Kozanoğlu Hüseyin 1967
Kızılırmak-Karakoyun Ali Haydar 1967
Kurbanlık Katil Mustafa 1967
Kibar Haydut 1966
Kovboy Ali Ali 1966
Tilki Selim Tilki Selim 1966
Ve Silahlara Veda 1966
Yedi Dağın Aslanı Gökçen 1966
Aslanların Dönüşü 1966
At Avrat Silah Yusufcuk 1966
Çirkin Kral 1966
Yiğit Yaralı Olur Yusuf 1966
Anası Yiğit Doğurmuş Hakimo 1966
Eşrefpaşalı 1966
Silahların Kanunu Çirkin kral 1966
Yalnız Adam (Kibar Haydut) 1966
Hudutların Kanunu Hıdır 1966
Kasımpaşalı Recep 1965
Konyakçı Konyakçı 1965
Korkusuzlar Yılmaz 1965
Krallar Kralı Murat 1965
Mağrur Ve Sefil 1965
Sayılı Kabadayılar Osman 1965
Silaha Yeminliydim Hasan 1965
Sokakta Kan Vardı Faruk 1965
Tehlikeli Adam 1965
Torpido Yılmaz Yılmaz 1965
Ben Öldükçe Yaşarım Ahmet 1965
Beyaz Atlı Adam 1965
Davudo Davudo 1965
Gönül Kuşu 1965
Haracıma Dokunma Osman 1965
Kahreden Kurşun Metin 1965
Kan Gövdeyi Götürdü 1965
Kanlı Buğday 1965
Kasımpaşalı Recep 1965
Üçünüzü De Mıhlarım Yılmaz 1965
Yaralı Kartal 1965
Dağların Oğlu Rüzgar Memet 1965
Kocaoğlan Kemal 1964
Koçero Koçero 1964
On Korkusuz Adam Konyakçı 1964
Prangasız Mahkumlar 1964
Zımba Gibi Delikanlı 1964
Halime'den Mektup Var 1964
Hergün Ölmektense Bekir 1964
Kamalı Zeybek Kamalı Zeybek 1964
Kara Şahin Şahin 1964
Mor Defter Suphi 1964
İkisi De Cesurdu Ali Duran 1963
Tatlı Bela 1961
Dolandırıcılar Şahı 1960
Tütün Zamanı Cemal 1959
Ala Geyik Ali 1959
Bu Vatanın Çocukları 1959

Yönetmen (26 Film)
Duvar 1983
Yol 1981
Sürü 1978
Endişe 1974
Arkadaş 1974
Zavallılar 1974
Baba 1971
Acı 1971
Ağıt 1971
Umutsuzlar 1971
İbret 1971
Kaçaklar 1971
Yarın Son Gündür 1971
Vurguncular 1971
Canlı Hedef 1970
Piyade Osman 1970
Umut 1970
Yedi Belalılar 1970
Aç Kurtlar 1969
Bir Çirkin Adam 1969
Seyyit Han 1968
Toprağın Gelini 1968
Pire Nuri 1968
Benim Adım Kerim 1967
Bana Kurşun İşlemez 1967
At Avrat Silah 1966

Yapımcı (15 Film)
Düşman 1979
Sürü 1978
Bir Gün Mutlaka 1975
İzin 1975
Endişe 1974
Zavallılar 1974
Arkadaş 1974
Ağıt 1971
İbret 1971
Vurguncular 1971
Umut 1970
Aç Kurtlar 1969
Bir Çirkin Adam 1969
Pire Nuri 1968
Seyyit Han 1968

Senaryo (64 Film)
Duvar 1983
Yol 1981
Düşman 1979
Sürü 1978
Bir Gün Mutlaka 1975
İzin 1975
Endişe 1974
Zavallılar 1974
Arkadaş 1974
Acı 1971
Ağıt 1971
Yarın Son Gündür 1971
Umutsuzlar 1971
Çirkin Ve Cesur 1971
Bir Genç Kızın Romanı 1971
İbret 1971
Vurguncular 1971
Kaçaklar 1971
Baba 1971
Sevgili Muhafızım 1970
Şeytan Kayaları 1970
Canlı Hedef 1970
Umut 1970
Yedi Belalılar 1970
Piyade Osman 1970
İmzam Kanla Yazılır 1970
Yaban Gülü 1970
Aç Kurtlar 1969
Bin Defa Ölürüm 1969
Belanın Yedi Türlüsü 1969
Bir Çirkin Adam 1969
Toprağın Gelini 1968
Seyyit Han 1968
Azrail Benim 1968
Kardeşim Benim - Kargacı Halil 1968
Pire Nuri 1968
Şeytanın Oğlu 1967
At Hırsızı Banuş 1967
Bana Kurşun İşlemez 1967
Benim Adım Kerim 1967
Çirkin Kral Affetmez 1967
Tilki Selim 1966
Yedi Dağın Aslanı 1966
Aslanların Dönüşü 1966
At Avrat Silah 1966
Hudutların Kanunu 1966
Eşrefpaşalı 1966
Burçak Tarlası 1966
Kovboy Ali 1966
Gönül Kuşu 1965
Konyakçı 1965
Kasımpaşalı 1965
Kasımpaşalı Recep 1965
Krallar Kralı 1965
Prangasız Mahkumlar 1964
Hergün Ölmektense 1964
Kamalı Zeybek 1964
Koçero 1964
İkisi De Cesurdu 1963
Ölüme Yalnız Gidilir 1962
Yaban Gülü 1961
Bu Vatanın Çocukları 1959
Ala Geyik 1959
Karacaoğlan'ın Kara Sevdası 1959

Eserleri (1 Film)
Düzen 1978

Kurgu
Yol 1981

Ödülleri
1.Adana Altın Koza Film Şenliği, 1969
En İyi Erkek Oyuncu Seyyit Han
2.Adana Altın Koza Film Şenliği, 1970
En İyi Senaryo Umut
En İyi Erkek Oyuncu Umut
3.Adana Altın Koza Film Şenliği, 1971
En İyi Erkek Oyuncu Acı
En İyi Senaryo Ağıt
En İyi Yönetmen Ağıt
4.Antalya Film Şenliği, 1967
En İyi Erkek Oyuncu Hudutların Kanunu
7.Antalya Film Şenliği, 1970
En İyi Erkek Oyuncu Bir Çirkin Adam
12.Antalya Film Şenliği, 1975
En İyi Senaryo Endişe
Berlin Film Festivali, 1979
En İyi Senaryo Düşman