Arama

Denzel Washington

Güncelleme: 14 Temmuz 2008 Gösterim: 10.122 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ekim 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Norman Jewison'in yönetmenliğini üstlendiği "The Hurricane"de haksız yere 20 yıl hapiste yattıktan sonra özgürlüğüne kavuşabilen ünlü boksör Rubin 'Hurricane' Carter'ı canlandıran Denzel Washington, bu filmle adeta yeniden doğdu. Önceleri televizyon dizilerinin uzun boylu, yakışıklı oyuncusu olarak kendini tanıtan ve daha sonraları sinemada da kalıcı olacağını kanıtlayan Oscar ödüllü siyahi aktör, "The Huricane" ile kazandığı Berlin Film Festivali ve Altın Küre En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanarak eski günlerine geri döndü.Adını sinemada ancak olgunluk döneminde duyduğumuz Denzel Washington'in bu kadar geç keşfedilmesinin sebebi, aslında aktörün film hayatı boyunca hep emin adımlarla yürümeyi tercih etmesinden kaynaklanıyor. Bu alanda asıl parladığı dönemler televizyon ekranlarıyla tanıştığı 80'ler ve 90'lar gibi uzun bir zaman dilimini kapsıyor .
Ad:  denzel_washington01.jpg
Gösterim: 406
Boyut:  10.9 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Denzel Washington
Washington, 1954 yılında rahip bir babanın ve güzellik uzmanı bir annenin ortanca çocuğu olarak New York'ta dünyaya geldi. Liseyi bitirdikten sonra Fordham Üniversitesi'nin Gazetecilik Bölümü'ne devam etti. İlk aktörlük deneyimlerini okul sıralarında rol aldığı öğrenci dramlarında edindi.
Mezun olduktan sonra San Francisco'ya taşındı. Amerikan Tiyatro Konservatuarı'na kaydını yaptırdı. Fakat bir yıl sonra aktör olarak iş aramak amacıyla konservatuar öğrenimini yarıda bıraktı. Oyunculuk yeteneği vardı. Bu yeteneğine cinsel çekiciliğini de katarak televizyon dizilerinde küçük roller kapmayı başardı.
Nedense kariyerine TV dizilerinde oynayarak devam eden Washington, NBC'nin ünlü TV dizisi ''St. Elsewhere''de Dr. Chadler karakterini tam altı yıl boyunca canlandırdı. İlk sinema deneyimi 1981 yılında başlayan aktör, George Segal'ın "Carbon Copy''si ile adını gerçek anlamda duyurdu.
1989 yılında "Glory''de canlandırdığı kaçak köle Tripp ile "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında Oscar kazanan Washington, önünde açılan yeni sayfalarla bugünlere geldi. 90'larda Julia Roberts'ın da yer aldığı "Pelican Brief " (Pelikan Dosyası), Tom Hanks'e Oscar kazandıran ''Philadelphia'', ''Crimson Tid'', ''Peacher's Wife'' ve ''Courage Under Fire'' gibi önemli filmlerde rol aldı. Bütün bunlara ek olarak yönetmenlikte de şansını deneyen ünlü oyuncu 1999'da ''Finding Fizh"i çekti.
Washington 2000 yılında çekilen "Unutulmaz Titanlar" (Remember the Titans) filminde takım koçu Herman Boone rolüyle kamera karşısına geçti. Aktörün bu filmden bir yıl sonra rol aldığı "Training Day" ona bir kez daha Oscar ödülü getirdi. Gizli Polis soruşturmasının ahlaki yönden çelişkili dünyasında kurgulanmış olan aksiyon filminde Alonzo Harris rolüyle kamera karşısına geçen Washington, bu rolle 2002 yılının "En İyi Erkek Oyuncusu" seçildi.
Aktörün 2002 yılı çalışmaları arasında yönetmenliğini Nick Cassavetes'in yaptığı "John Q." yer alıyor. Filmin başrolünde yer alan Washington'un bir de yönetmenlik projesi var. Senaryosunu Antwone Fisher'ın hazırladığı "The Antwone Fisher Story"ni yönetecek Washington.

Biyografi Konusu: Denzel Washington nereli hayatı kimdir.
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
14 Temmuz 2008       Mesaj #2
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
denzel washington1 300 400

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

30 Nisan 2010 / Misafir Edebiyat ww
26 Mayıs 2008 / KisukE UraharA Sanat ww
10 Temmuz 2013 / Just fly Müzik ww