Arama

Jake Gyllenhaal

Güncelleme: 11 Ağustos 2010 Gösterim: 17.181 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Nisan 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Jake Gyllenhaal
Ad:  Jake_Gyllenhaal.jpg
Gösterim: 598
Boyut:  63.8 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Jacob Benjamin Gyllenhaal (19 Aralık 1980 - ..) Amerikalı aktör.

Biyografi

Çocukluk ve İlk Yıllar
Yönetmen Stephen Gyllenhaal ve senarist Naomi Achs'in oğlu, aktris Maggie Gyllenhaal'in kardeşidir. Yahudidir.
İlk olarak 1991 Billy Crystal ile City Slickers filminde görülmüştür. Ailesi bir süre filmlerde yer almasını yasakladı, çünkü evden uzak kalmasını istemiyorlardı.Bu yasaklama (1993) yılında kardeşi Maggie ile oynadığı A Dangerous Woman filmi ile son buldu.
Gyllenhaal, 1998 yılında Harvard-Westlake Okulu'ndan mezun oldu. Sonra Columbia Üniversitesi'ne başladı. Burada doğu dinleri ve felsefe çalıştı. İki yıl sonra okula sinema kariyeri için ara verdi. İlk başrolü October Sky filmidir. Film, Gyllenhaal'un çıkış filmi olarak nitelendirilir.

Başarı
Donnie Darko Gyllenhaal'un ikinci başarılı filmi oldu. Film, gişede fazla başarı gösteremese de kısa sürede hayranları tarafından kült film haline geldi.Gyllenhaal'un performansı eleştirmenler tarafından çok beğenildi. Bu başarıdan sonra Gyllenhaal'un başrolde olduğu "Highway" isimli film geldi.Ancak ne film ne de oyuncu beğenildi. Jennifer Aniston'la oynadığı "The Good Girl" filmi ile daha çok beğenildi.
"Moonlight Mile" filminde Dustin Hoffman ve Susan Sarandon ile birlikte oynadı.
Spiderman'de Tobey Maguire sırtını incittiği için başrolü oynayacaktı ancak Tobey Maguire iyileşti ve Jake de 2004'te başka bir gişe filmi The Day After Tomorrow'da oynamaya karar verdi.

Brokeback Dağı ve Sonrası
2005 yılında oyuncu üç filmde yer aldı: Proof,Jarhead ve Brokeback Dağı. Proof'ta Gwyneth Paltrow ve Anthony Hopkins ile başroldeydi. Jarhead'de maskülen Amerikan askerini oynadı.
Jake'in asıl hiti Brokeback Dağı oldu. Bu filmde 1960'larda Heath Ledger'in oynadığı kovboy karakteri ile büyük bir aşk yaşayan kovboyu oynadı. Film üç Akademi Ödülü, dört Altın Küre ve dört BAFTA Ödülü kazandı. Jake Gyllenhaal burdaki rolü ile Oscar'a aday olmuş olsa da ödülü George Clooney'e kaptırdı. 2006 Akademi Ödülleri'nden sonra oyunculuk kariyerindeki gelişmeler doğrultusunda akademi tarafından akademiye üye olması için davet edildi.
Jake'e Heath Ledger ile olan romantik sahneleri sorulduğunda "etkilenmediğim bir kadınla oynamak gibiydi" cevabını verdi. Biseksüel olduğu yolundaki dedikodulara da "insanların bana yakıştırdıkları her şeye açığım. Bir erkeğe karşı şimdiye kadar hiçbir şey hissetmedim. Hissetseydim de bundan korkmazdım" şeklinde yanıt verdi.
Gyllenhaal'un şu andaki projesi David Fincher'ın yönettiği, gerçek bir öyküye dayanan Zodiac isimli film.

Özel Hayatı

Ailesi
Jake ailesi ile birçok film yaptı. Kardeşi Maggie ile iki filmde rol aldı. Maggie'nin nişanlısı aktör Peter Sarsgaard ile Jarhead isimli filminde birlikte oynadı. Jamie Lee Curtis vaftiz annesidir, vaftiz babaları ise gay bir çifttir. Kendisi de Heath Ledger ve Michelle Williams'ın kızlarının vaftiz babasıdır.

İlişkileri
En bilinene ilişkisi aktris Kirsten Dunst ile yaşadığı ilişkidir. Çifti Jake'in kardeşi Maggie tanıştırmıştır. 2002'de başlayan ilişki inişli çıkışlı olarak 2005'e kadar sürmüştür. Daha sonra adı Natalie Portman ve Gretchen Bleiler gibi birçok ünlüyle anılmıştır.

Diğer İşleri
Aktif olarak Amerika'daki gençlerin oy vermesi için çeşitli kampanyalarda çalışmış, kendisi başkan adayı John Kerry'i desteklemiştir.
Çevre sorunlarıyla ilgilenir ve her yıl Mozambik ormanlarına ağaç diker.
Boş zamanlarında yemek yapmayı ve ağaç işleriyle uğraşmayı sever.
Budizm'e inanmaktadır.

Filmografi
  • Zodiac (2006)
  • Brokeback Mountain (2005)
  • Jarhead (2005)
  • Nautica (2005)
  • Me and My Monster (2004)
  • Proof (2004)
  • Jiminy Glick in La La Wood (2004)
  • Day After Tomorrow, The (2004)
  • Moonlight Mile (2002)
  • Highway (2002)
  • Good Girl, The (2002)
  • Lovely & Amazing (2001)
  • Bubble Boy (2001)
  • Donnie Darko (2001)
  • October Sky (1999)
  • Homegrown (1998)
  • Josh and S.A.M. (1993)
  • Dangerous Woman, A (1993)

Biyografi Konusu: Jake Gyllenhaal nereli hayatı kimdir.
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
30 Temmuz 2008       Mesaj #2
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
jakegyllenhaalhayraniyim jake gyllenhaal wallpapers 4

Sponsorlu Bağlantılar
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
6 Kasım 2008       Mesaj #3
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Jake Gyllenhaal - Yeni filmi için imaj değiştirdi

Ad:  Jake Gyllenhaal.jpg
Gösterim: 949
Boyut:  49.9 KB

Yeni filmi için imaj değiştirdi;
Ünlü aktör Jake Gyllenhaal, 2010 yılında gösterime girmesi beklenen yeni filmi 'Prince of Persia: The Sands Of Time' için yepyeni bir imaja büründü. Pers Prensi'ni oynayan ünlü aktör rolü için saçlarını uzattı ve vücudunu geliştirdi.

Sürekli Vücut Çalıştı
Önceki gün filmin Fas'taki setinde sevgilisi Reese Witherspoon'la görüntülenen Gyllenhaal'un iri vücudu dikkat çekti. Rolü için haftanın altı günü spor yapan 27 yaşındaki aktöre filmde ünlü aktör Ben Kingsley eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini 'Harry Potter and the Goblet Of Fire' filminin yönetmeni Mike Newell üstleniyor.

Ad:  Prince_movie_logo.jpg
Gösterim: 438
Boyut:  26.4 KB
Sabah Gazetesi
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
7 Kasım 2008       Mesaj #4
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Jake Gyllenhaal - Alışveriş için Londra'dalar
Ad:  Jake Gyllenhaal2.JPG
Gösterim: 507
Boyut:  12.7 KB
Alışveriş için Londra'dalar;
Evleneceklerine kesin gözüyle bakılan Reese Witherspoon ve Jake Gyllenhaal, geçtiğimiz günlerde tatil yapmak için Londra'ya gitti. Londra'da alışveriş yaparken görüntülenen çiftin neşeli hali dikkatlerden kaçmadı. Bir süredir 'Prince of Persia' adlı yeni filminin çekimleri nedeniyle yoğun günler geçiren Gyllenhaal, Londra'da dinlendi.

Sabah Gazetesi
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
10 Mart 2009       Mesaj #5
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Jake Gyllenhaal
Ad:  jake.jpg
Gösterim: 544
Boyut:  12.7 KB
Prens görenleri şaşırtıyor
'Prince of Persia: The Sands of Time' adlı filmin çekimleri tüm hızıyla sürüyor. Sette objektiflere yakalanan aktör Jake Gyllenhaal, iri vücuduyla görenleri şaşırtıyor. Haftanın altı günü spor yapan ve özel bir beslenme programı uygulayan aktör, "Aynada kendimi zor tanıyorum" diyor.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
5 Ekim 2009       Mesaj #6
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Prince of Persia: Sands of Time - Jake Gyllenhaal - Gemma Arterton Resim ve Fotoğrafları

Jake20Gyllenhaal4
Jake20Gyllenhaal
Jake20Gyllenhaal1

Prince of Persia: Sands of Time, Mike Newell'ın yönettiği 2010 yapımı macera filmidir. Film 2003 yılında çıkan oyunla aynı adı taşımaktadır. Filmin çekimleri İngiltere ve Fas'ta yapılmıştır.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
11 Ağustos 2010       Mesaj #7
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Jake Gyllenhaal

Vikipedi, özgür ansiklopedi

150px JakeGyllenhaalcropped

Jacob Benjamin Gyllenhaal (d. 19 Aralık 1980, 'dʒɪlənhɑl),Yahudi asıllı Amerikan oyuncu. Yönetmen Stephen Gyllenhaal ve senarist Naomi Achs'in oğlu, oyuncu Maggie Gyllenhaal'in kardeşi olan oyuncu. İlk rolünü on yaşında oynayan oyuncu, ilk başrol deneyimini 1999 yılında, henüz on dokuz yaşındayken Ekim Düşü filminde canlandırmıştır. Oyuncu, 2001 yılında oynadığı Donnie Darko filmiyle çıkış yapmıştır. 2004 yılında oynadığı, Küresel Soğuma'yı ele alan Yarından Sonra filminin küresel çaptaki başarısından sonra ününü katlayan oyuncu, 2005 yılında ABD Deniz Piyadeleri için çekilen Jarhead filminde oynamış ve aynı yıl Brokeback Dağı filminde Jack Twist'i canlandırmıştır.

Biyografi

Çocukluk ve İlk Yıllar
Gyllenhaal, Los Angeles, Kaliforniya'da, yönetmen Stephen Gyllenhaal ile senarist Naomi Foner'in (kızlık soyadı Achs)[kaynak belirtilmeli] oğlu olarak 1980 yılında dünyaya gelmiştir. Oyuncu Maggie Gyllenhaal'ın da kardeşi olan oyuncu, ablası ile birlikte Donnie Darko filminde oynamıştır. Babası Swedenborgian mezhebine bağlı bir Hıristiyan olan oyuncunun sülalesindeki ilk tanınmış kişi, büyük büyük büyükbabası Leonard Gyllenhaal'dır. Annesi New York'lu bir Yahudidir.

Akademi Ödülü adaylığı olan ve BAFTA ödülü sahibi ABD'li aktör. Brokeback Dağı filmindeki rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalındaki ödüle aday gösterilmiştir.
İlk olarak 1991 Billy Crystal ile City Slickers filminde görülmüştür. Ailesi bir süre filmlerde yer almasını yasakladı,çünkü evden uzak kalmasını istemiyorlardı.Bu yasaklama 1993 yılında kardeşi Maggie Gyllenhaal ile oynadığı A Dangerous Woman filmi ile son buldu.
Gyllenhaal, 1998 yılında Harvard-Westlake Okulu'ndan mezun oldu.Sonra Columbia Üniversitesi'ne başladı. Burada doğu dinleri ve felsefe çalıştı. İki yıl sonra okula sinema kariyeri için ara verdi. İlk başrolü Ekim Düşü filmidir. Film, Gyllenhaal'un çıkış filmi olarak nitelendirilir.

Oyunculuk Kariyeri

Bu başarıdan sonra Gyllenhaal'un başrolde olduğu "Highway" isimli film geldi. Ancak ne film ne de oyuncu beğenildi.Jennifer Aniston'la oynadığı "The Good Girl" filmi ile daha çok beğenildi.
"Moonlight Mile" filminde Dustin Hoffman ve Susan Sarandon ile birlikte oynadı.
Örümcek Adam'da Tobey Maguire sırtını incittiği için başrolü oynayacaktı ancak Tobey Maguire iyileşti ve Jake de 2004'te başka bir gişe filmi Yarından Sonra'da Dennis Quaid ile birlikte onun oğlu rolünde oynamaya karar verdi.
2005 yılında oyuncu üç filmde yer aldı: Proof,Jarhead ve Brokeback Dağı.Proof'ta Gwyneth Paltrow ve Anthony Hopkins ile başroldeydi. Jarhead'de ise bir Amerikan askerini oynadı.
Jake'in asıl hiti Brokeback Dağı oldu. Bu filmde 1960'larda Heath Ledger'in oynadığı kovboy karakteri ile büyük bir aşk yaşayan kovboyu oynadı. Film üç Akademi Ödülü, dört Altın Küre ve dört BAFTA Ödülü kazandı.Jake Gyllenhaal burdaki rolü ile Oscar'a aday olmuş olsa da ödülü George Clooney aldı. 2006 Akademi Ödülleri'nden sonra oyunculuk kariyerindeki gelişmeler doğrultusunda akademi tarafından akademiye üye olması için davet edildi.
Jake'e Heath Ledger ile olan romantik sahneleri sorulduğunda "etkilenmediğim bir kadınla oynamak gibiydi" cevabını verdi. Biseksüel olduğu yolundaki dedikodulara da "insanların bana yakıştırdıkları her şeye açığım.Bir erkeğe karşı şimdiye kadar hiçbir şey hissetmedim. Hissetseydim de bundan korkmazdım" şeklinde yanıt verdi.
Gyllenhaal David Fincher'ın yönettiği,gerçek bir öyküye dayanan Zodiac isimli filmde Robert Graysmith karakterini canlandırdı. Bu filmden sonra ise 2007 yapımı Rendition filminde Reese Witherspoon ile birlikte rol alacak. Ayrıca 2010 yapımı (Prince of Persia Sands of Time) Pers Prens Zamanın Kumları Destan rolündeki Gyllenhaal, video oyunu uyarlamasından yola çıkılarak yapılan son filmidir. Pers Prensi, büyük bir macera, bolca komedi, biraz aşk ve bolca şaşırtıcı özel efekt sunuyor.

Özel Hayatı

Jake ailesi ile birçok film yaptı.Kardeşi Maggie ile iki filmde rol aldı.Maggie'nin nişanlısı aktör Peter Sarsgaard ile Jarhead isimli filminde birlikte oynadı. Vaftiz annesiJamie Lee Curtis, Vaftiz babası ise Paul Newman'dır. Kendisi de Heath Ledger ve Michelle Williams'ın kızlarının vaftiz babasıdır.
En bilinen ilişkisi oyuncu Kirsten Dunst ile yaşadığı ilişkidir.Çifti Jake'in aktris kardeşi Maggie tanıştırmıştır.2002'de başlayan ilişki inişli çıkışlı olarak 2004'e kadar sürmüştür. Daha sonra adı Natalie Portman ve Gretchen Bleiler gibi birçok ünlüyle anılmıştır.
Aktif olarak Amerika'daki gençlerin oy vermesi için çeşitli kampanyalarda çalışmış,kendisi başkan adayı John Kerry'i desteklemiştir. Çevre sorunlarıyla ilgilenir ve her yıl Mozambik ormanlarına ağaç diker.Boş zamanlarında yemek yapmayı ve ağaç işleriyle uğraşmayı sever. Budizm'e inanmaktadır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen ener; 11 Ağustos 2010 13:26 Sebep: Başlık düzeni
My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
11 Ağustos 2010       Mesaj #8
kyle - avatarı
VIP katekolamin
JGyllenhaal GL 28jun10 pa 50sexiest 592x888
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

1 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
 Jake
27 Ağustos 2014 / Sasuke Uchiha Hayali Karakterler
25 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
25 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
1 Temmuz 2008 / Misafir Taslak Konular