Arama

James Denton

Güncelleme: 3 Eylül 2009 Gösterim: 4.706 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
3 Eylül 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
James Denton
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

James20Denton

James Denton (Doğum : 20 Ocak 1963) Amerikalı oyuncu.

Biyografi
James Denton, Desperate Housewives’da, Amerikalılara tesisatlarında sorun çıkması için dua ettiren, seksi tesisatçı Mike Delfino’yu canlandırıyor. Denton dizideki diğer oyuncularla birlikte, Bir komedi Dizisindeki En İyi Ekip dalında 2006 ve 2005 SAG ödülü’nün sahibi oldu. Oyuncu kısa süre önce, Chris Kattan’la birlikte Wanted: Undead or Alive adlı filmde rol aldı. Filmde Denton ve Kattan, vahşi batıda zombi avlayan iki kovboyu canlandırıyor.

Aslen Nashville’li olan Denton, pek çok oyuncuyu yıldızlığa götüren Chicago Tiyatrosu’nda aldığı eğitim sayesinde Hollywood’un en yoğun çalışan aktörlerden biri oldu.

Basketbol bursuyla girdiği üniversite eğitimine devam eden Denton, oyunculukla 20 yaşından sonra tanıştı. Bir Nashvile yapımı olan Our Town’da Georga rolünü üstlendi ve iyi tepkiler aldı. Ama pazarlama sektöründe daha iyi bir kariyerinin olacağını düşünüyordu. Her şeyi riske atıp profesyonel oyuncu kararını vermeden önce, dört yıl boyunca Tennessee ve Kuzey Carolina’da reklam pazarlama işiyle uğraştı.

Kısa süre sonra kentin en parlak ve meşgul oyuncularından biri haline geldi. Untouchables dizisi çekilirken önemli bir rol kapan Denton, tiatro şöhretinin kendisinden önce ulaştığı Los Angelas’a sürüklendi ve kısa sürede TV ve tiyatrodan pek çok teklif aldı.

Sinemadaki profilini Primary Colors, Face/Off ve That Old Feeling gibi filmlerle güçlendirmeye çalıştı ama kısa süre sonra TV’deki maceracı rollerin aranan ismi haline geldi. 1997 yılında sosyopat Mr. Lyle karakterini canlandırdığı The Pretender’ın ardından, Tv Tv filmleri Pretender 2001 ve Pretender: The Island of the Haunted’da rol aldı.

2001 de Denton, Kimdelaney’le birlikte rol alacağı, eleştirmenlerce beğenilen ancak uzun olmayan Philly adlı dizi için seçildi. Hızla yayılan şöhreti sayesinde yeni bir dizide, Threat Matrix’te Özel Ajan Jon Kimler rolünü kapmakta gecikmedi.

Deston’ın Chicago Tiyatrosu’nda aldığı ilk rol A Streetcar Named Desire’daki Stanley Kowalski ve sonuncusu da Fransız komedisi Lapin, Lapin’deki terörist rolüydü. Oyuncu hızla uzayan listesine, aralarında Flesh and Bloo’ın dünya prömiryelerinden birini de bulunduğu pek çok rolü ekledi. The Night Hank Williams Died’da hem rol aldı, hem de oyunun müziğine imza attı. The Divinerstaki Vaiz C.C. Showers portresi oyuncuya Joseph Jefferson En İyi Aktör adaylığı kazandırdı. Tüm bu performanslarıdan dolayı Denton, Screen dergisi tarafından, Chicago’nun en çekici oyuncuları arasında gösterildi.

Televizyondaki başrollerinin yanı sıra, aralarında JAG, Slider, Dark Skies, Two Guys and a Girl, Ally Mcbeal ve The West Wing’in de bulunduğu pek çok dizide konuk oyuncu olarak yer aldı.

Biyografi Konusu: James Denton nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

20 Kasım 2008 / KisukE UraharA Sinema ww
15 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Bilim ww
24 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Müzik ww
26 Haziran 2011 / AndThe_BlackSky Taslak Konular
7 Mayıs 2010 / LaSalle Edebiyat ww