Arama

Tobey Maguire

Güncelleme: 30 Ekim 2015 Gösterim: 20.540 Cevap: 3
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
5 Haziran 2007       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ


Sponsorlu Bağlantılar
Tobey Maguire

Doğum: 27 Haziran 1975, California.

Doğum Adı: Tobias Vincent Maguire

Aile: Babası Vincent (aşçı), annesi Wendy (sekreter, 4 tane yarı kardeşi var.

İlk Filmi: 1993 yapımı "This Boys Life"ta Robert de Niro, Ellen Barkin ve Leonardo DiCaprio ile brilikte oynadı.

Çıkışı: Ang Lee'nin yönettiği "The Ice Storm" filmindeki Paul Hood karakteri ile.

Ödül: 1993'de "Great Scott"taki rolüyle Young Artist Awards'a, 1999'da "Pleasentville"deki rolüyle Saturn Award'a, 2000'de ise "The Cider House Rules"daki rolüyle SAG Award'a aday oldu.

Biliyor musunuz?: Doğduğunda annesi 18, babası 20 yaşındaydı ve evli değillerdi.

Bunu biliyor musunuz?: Vejeteryan olan, yoga ve yemek yapmaktan hoşlanan Tobey, aslında babası gibi aşçı olmak istiyordu. Ama annesi, bu gariplikleri bırakıp drama dersi alması için 100$ teklif edince vazgeçti.

Söz: "Hayatım boyunca hep hayır diyen insanlar beni çok kızdırdı. Ama aynı zamanda beni ateşlendirdiler. Durdurulamaz derecede kızgın bir tutkuya sahip olmama yol açtılar. Bir terapist bulup, bu konunun üzerine gitmem gerekiyor."

"Bence şöhret çok karmaşık birşey. Zor yanlarından negatif yönde etkilenmemek için karakterinizi geliiştirmeniz gerekli. Ve ben korkuyorum, heyacanlıyım, esdişeliyim ve kararsızım. Gerçekten büyük bir çatışma içindeyim."


Filmografi
  • Spider-Man II (2004)
  • Spider-Man ' 2002
  • Cats & Dogs (2001)
  • Don's Plum (2001)
  • Wonder Boys ' 2000
  • The Cider House Rules ' 1999
  • Ride With the Devil ' 1999
  • Fear and Loathing in Las Vegas ' 1998
  • Pleasantville ' 1998
  • The Ice Storm ' 1997
  • Deconstructing Harry ' 1997
  • Joyride ' 1996
  • The Duke of Groove ' 1995
  • Empire Records ' 1995
  • Revenge of the Red Baron ' 1994
  • S.F.W. ' 1994
  • This Boy's Life ' 1993

Son düzenleyen Safi; 30 Ekim 2015 01:32
Biyografi Konusu: Tobey Maguire nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
22 Aralık 2007       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Tobey Maguire

Sponsorlu Bağlantılar
Aydınlık yüzü ve hülyalı bakışlarıyla genç yaşında “ Anlayışlı Genç Adam ” rollerinin vazgeçilmez oyuncularından biri haline gelen Tobias Vincent Maguire, döneminin en etkileyici aktörleri arasında kabul ediliyor. İster “ Ice Storm ”daki gibi taşralı uyumsuz genç rolüyle geçsin kamera karşısına, ister süper kahraman “ Spider-Man ” olarak, her rolüyle farklı ve başarılı performanslar sergileyen Maguire, 27 Haziran 1975’te Santa Monica, Kaliforniya’da dünyaya geldi.

20 yaşında bir aşçı ile 18 yaşında sekreter bir annenin oğlu olarak hayata merhaba diyen Maguire, anne babasının 2 yıl sonraki boşanmasının ardından Kaliforniya, Oregon ve Washington arasında mekik dokumaya başladı. Çocukluğunda, büyüyünce babası gibi aşçı olma hayalleri kuran Maguire, annesinin teşvikiyle oyunculuğa yöneldi. 6. sınıfta oyunculuk dersleri almaya başladı ve ardından reklamlarda aldığı ufak tefek roller sayesinde kamera ile tanıştı.

1992 yılında “ Great Scott ” isimli sitcomda rol aldı. Bir sonraki yıl Robert De Niro ve Leonardo Di Caprio’yla birlikte kamera karşısına geçtiği “ This Boy’s Life ”, Maguire’ın beyaz perde ile tanıştığı film oldu. 1994 yapımı “ S.F.W. ”de aldığı ufak rolün ardından aynı yıl “ Revenge of the Red Baron ”da kamera karşısına geçti. Bu filmle fazla izleyiciye ulaşamadıysa da 1995 yılında Uma Thurman ile birlikte rol aldığı “ The Duke of Groove ” isimli kısa filmin Oscar adayı olması aktörün oldukça işine yaradı.

1997 yılı Maguire’ın oyunculuk kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu. Aynı yıl içinde iki ünlü yönetmenin başarılı yapımlarında görev alan aktör, önce Rick Moody’nin öyküsünden Ang Lee tarafından beyaz perdeye uyarlanan “ The Ice Storm ”da Kevin Kline, Sigourney Weaver, Joan Allen ve Christina Ricci gibi başarılı oyuncularla birlikte kamera karşısına geçti ve filmde canlandırdığı Paul Hood rolüyle sinemaseverlerin büyük beğenisini kazandı. Aktörün aynı yıl rol aldığı ikinci film ise, Woody Allen’ın “ Deconstructing Harry ” isimli filmiydi. Film olumlu eleştiriler kadar olumsuz eleştiriler de alsa da, bir Allen filminde rol almış olması Maguire’ın kariyeri için kesinlikle olumlu oldu.

1998 yılı da aktör için iyi geçen bir yıl oldu. “ Pleasantville ” filminde 1950’lerin TV Şovları dünyasında bir genç rolüyle başrolde yer alan Maguire, Terry Gilliam’ın yönettiği “ Fear and Loathing in Las Vegas ” taki pasaklı otostopçu karakterini canlandırdı. Başarılı performanslarıyla kısa sürede yönetmenlerin aranan oyuncularından biri arasına giren genç oyuncu, 1999’da Lasse Hallström’ün Oscar adayı filmi “ The Cider House Rules ” da başrolde yer aldı.

Ardından 2000 yapımı “ Wonder Boys ” da Michael Douglas, Frances McDormand ve Katie Holmes ile birlikte rol alan aktör, filmde sorunları olan zeki genç yazar James Leer performansıyla yine dikkatleri üzerine çekmekteydi. Bu rol sayesinde Sam Raimi’nin de dikkatini çeken Maguire, Stan Lee ve Steve Ditko’nun Marvel Comic Yayınları’ndan çıkan çizgi romandan uyarlanan “ Örümcek Adam ” ( 2002 ) filminde Peter Parker / Örümcek Adam rolünü almayı başardı. Film, gösterime girdiği ilk hafta sonunda 110 milyon doların üzerinde hasılat elde ederek box office listelerinin üst sıralarına yerleşti.

2002 yılında Spike Lee’nin “ The 25th Hour ” filminde de rol alan aktör, “ Spider Man 2 ”de yine başrolde yer aldı.

Ek Bilgiler

- Boyu 1.73 cm.

- Vejeteryan

- Yemek yapmayı çok seviyor. Çocukken bir dönem ahçı olmayı hayal ettiğini saklamıyor.

- Yoga yapıyor.

- " Örümcek Adam " rolü için kilo alması gerekti.

- Babasının ikinci eşinden olan dört erkek kardeşi var.

- " Örümcek Adam " filminden kazandığı parayla Los Angeles’da büyük bir villa satın aldı.

- " Örümcek Adam " ın Avusturalya’da vizyona girdiği dönemde Avusturalya TV’sinde yayınlanan bir gece şovuna katıldı. Orada kendisine sorulan soruları cevaplayan Maguire bir soru üzerine hayatının hiçbir döneminde "Örümcek Adam" çizgi romanı okumadığını ve hiçbir zaman da içinde okumak için bir arzu duymadığını söyledi.
Tobey Maguire

Son düzenleyen Safi; 30 Ekim 2015 01:32
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
4 Kasım 2008       Mesaj #3
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Tobey Maguire - Örümcek Adam 4 ve 5 için imza atıldı

Ad:  Tobey Maguire.jpg
Gösterim: 477
Boyut:  50.7 KB

Örümcek Adam 4 ve 5 için imza atıldı;
Ünlü aktör Tobey Maguire, Örümcek Adam serisinin dördüncü ve beşinci filmlerinde de rol almak için yapımcılarla masaya oturdu. Serinin iki yeni filminde yine yönetmen Sam Raimi ile birlikte çalışacak olan ünlü aktör, çekimlere önümüzdeki yıl başlayacak. Öte yandan filmin birdiğer yıldızı olan Kirsten Dunst'ın henüz imza atmadığı, ücret konusunda anlaşırsa onun da yeni filmlerde oynayacağı söyleniyor.

Sabah Gazetesi
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ekim 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tobey MaguireSpider Man 3

Benzer Konular

17 Ağustos 2015 / Safi Sanat ww