Arama

Dolph Lundgren

Güncelleme: 21 Kasım 2015 Gösterim: 2.935 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
10 Temmuz 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Dolph Lundgren
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hans Dolph Lundgren (d. 3 Kasım 1957; Stockholm, İsveç), profosyonel uzak doğu dövüş sanatları sporcusu, yapımcı, yönetmen ve aktör.
Sponsorlu Bağlantılar
432px Dolph1cropped
Dolph Lundgren, Nisan 2007

Dolph Lundgren'in Spor Akademisi mezunu olduğunu pekçok kişi bilmiyor. Bunun nedeni Lundgren'in adelelerini Body Building veya Fitness ile değil, sadece kültür fizik idmanları ile geliştiğine kimsenin inanamamasıdır. Ayrıca 30 yıla yakın bir süredir Kyokushinkai stili Karate (4.dan) çalışmalarını eksiksiz sürdürmektedir.
Lundgren, sinema hayatına Roger Moore'un başrolünü oynadığı James Bond filmi, A Wiev to Kill'da canlandırdığı KGB ajanı rolüyle başlamıştı.

1985 yapımı Rocky IV'de Sovyet boksör Ivan Drago'yu, 1987 yapımı Masters of the Universe'de dönemin kült haline gelen tv çizgifilm kahramanı olan He-Man'i canlandıran Lundgren, ardından Red Scorpion filminde yıldızını daha da parlattı. Jean Claude Van Damme ile oynadığı Universal Soldiers'ta vietnam'da öldükten sonra ordu operasyonlarına gönderilen bir tür yarı androiti oynarken, yüksek performans gerektiren dövüş sanatlarından beslenen kötü karakterleri canlandırmaya devam etti. Bruce Lee'nin oğlu Brandon Lee ile Showdown in The Little Tokyo'da, ailesi yakuzalar tarafından öldürülen bir çocukken büyüdüğünde yakuzaları yakalayıp nortalize eden bir polis'i, Marvel çizgiroman grubuna ait olan bir intikam suikastçisi olan The Punisher'ı, birtür aksiyon-korku tarzında olan Dark Angel'da ( I Come in Peace ), şeytan ya da uzaylı olduğunu anlayamadığı bir katili yakalamaya çalışan ajan'ı, Keanu Reeves ile Jhonny Mnemonic'te çıldırmış, kendini mesih isa sanan bir karakteri oynayarak, adını her sinema izleyici kitlesine ulaştırmış ve tanıtmayı başarmıştır.

Kariyerinin sonlarına doğru giderek daha kalitesiz filmlerde görünmeye başlayan Lundgren, bu durumdan rahatsız olduğu için 2002 senesinde sinema'yı bıraktığını söyleyenlerin aksine ailesine daha fazla zaman ayırma kaygısıyla bu kararı aldığını belirtti fakat yine de sinemayı bırakmadı film çevirmeye devam ediyor.

Lundgren Hakkında
  • Resmi olarak 1957 doğumlu görünmesine karşın 1959 doğumlu olduğunu iddia ediyor.
  • Davul-Bateri çalabiliyor.
  • İngilizce, İsveçce ve Japonca biliyor, birazda Almanca ve İspanyolca konuşabiliyor.
  • Sinema kariyeri'nden önce Jamaika'lı şarkıcı Grace Jones'un Bodyguard'lığını yapmıştı.
  • 1980-81 senesinde Avrupa ağırsiklet'de Karate Şampiyonu oldu.
  • 1982 senesinde Avustralya ağırsiklet'de Karate Şampiyonu oldu.
  • 1996 Yaz Olimpiyatları'nda ABD için yarışarak modern pentatlon takımının liderliğini yaptı.
  • Rocky IV (1985) filmi'nde çok başarılı bir performans göstererek en iyi aktör dalında Marshall Trophy ödülünü kazandı.
  • 1992 Jean-Claude Van Damme ile 1992 Cannes Film Festivali'nde tartışarak herkesin şaşkın bakışları arasında az daha kavga edeceklerdi. Daha sonra bu olayın reklam olduğu söylentileri durumu çelişkiye düşürdü.
Filmografi









BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 21 Kasım 2015 22:41
Biyografi Konusu: Dolph Lundgren nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀