Arama

Alex O'loughlin

Güncelleme: 21 Nisan 2012 Gösterim: 1.637 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
21 Nisan 2012       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar
Alex O'Loughlin (Alexander O'Lachlan; 24 Ağustos 1976), günümüzde ABD televizyon kanalı CBS'de komutan 'Steve McGarrett' rolünde Hawaii Five-0 dizisinde oynayan Avustralyalı aktördür. En bilinen diğer rolleri; seven izleyecilerin bildiği vampir dedektif 'Mick St. John' rolü Moonlight, 'Dr. Andy Yablonski' rolüyle organ bağışı konusunda bilinçlendirme konulu Three Rivers ve Jennifer Lopez ile baş rolü paylaştığı 'Stan' rolü The Back-up Plan /B Planı ABD romantik-komedi sinema filmi.
220px Alex OLoughlin
Biyografisi

Alex O'Loughlin Avustralya'da doğmuş, büyümüş ve yıllarca profesyonel olarak orada oyunculuk yapmıştır. İrlanda ve İskoç kökenli olan O'Loughlin üvey babası tarafından da Kanadalı olduğunu ifade eder. Alex iki yaşındayken anne-babası ayrılır. Annesi hemşire ve babası Sydney'de fizik öğretmenidir. Bir kız kardeşi var. Avustralya'da yaşayan 1997 doğumlu bir oğlu var. Oğluyla çok yakın olduğunu ifade eden oyuncu Men's Fitness dergsiyle yaptığı röportajında “Oğlum,hayatımda başıma gelen en güzel şey değil sadece ayrıca benim en büyük başarım, nefes alma sebebim. Zaman geçtikçe öğrendim ki insanın sahip olabileceği en büyük şey başka bir insanın varlığı....” demiştir. Amatör olarak şarkı yazıp gitar çalan oyuncunun en sevdiği şarkı "Johnny B. Good"tur. 2011'de Avustralya GQ erkek dergisinin düzenlediği yarışmada Yılın Erkeği seçilen O'Loughlin aynı dergiye verdiği röportajda, ilk öğretim yıllarında savaş pilotu olmayı çok istediğini öğretmenine söylediğinde, astım ve hiperakvitiye dayalı dikkat bozukluğu hastası olduğu için asla olamayacağını öğrendiğinde çok üzüldüğünü belirtmiştir.

Kariyeri

O'Loughlin başarılı bir öğrenci değildir. Liseyi bitirdikten sonra garsonluk, barmenlik ve ofisboyluk gibi pek çok farklı işte çalışmıştır. 19 yaşındayken Albert Facey in - Çanakkale Savaşı'ndan da anektodlar içeren - A Fortunate Life kitabını okuduğunda hayata bakış açısı değişir. Facey'i kendine rol model seçer, Avrupa'ya seyahate çıkar. Avustralya' ya döndüğünde Sydney'e yerleşir ve 23 yaşında Avustralya'nın önde gelen konservatuarlarından biri olan NIDA (National Institute of Dramatic Art) ya girmeye karar verir ve başarır da. NIDA'dan mezun olduktan sonra Avustralya'da oyunculuk kariyeri başlar. Profesyonel oyunculuk kariyerine tiyatroyla başlar. Sydney'de Tolstoy ve Chekhov un tiyatro oyunlarında oynar. Sinema kariyerindeki ilk rolü bir TV filmi olan White Collar Blue dedir. 2005'te James Bond - Casino Royal filminde James Bond'u oynaması için O'Loughlin düşünülür, deneme çekimi yapılır. Genç olduğu gerekçesiyle rol için uygun bulunmaz yerine Daniel Craig James Bond olur. August Rush ve The Holiday gibi bir kaç ABD yapımı filmde oynadıktan sonra ABD TV kanalı CBS'de yayınlanan Moonlight isimli dizide başrol oynar. People’s Choice ödüllerinde en sevilen dizi ödülüne layık görülen dizi 'vampir' furyasının başlamasını sağlamıştır. Dizi çok beğenilmesine rağmen o dönem yapımcı ve sinemacıların bir tür greve girmesinden dolayı dizinin yeni bölümleri çekilmemiştir. Şu anda yine CBS kanalında yayınlanan 70'li yıllarda yayınlanmış olan Hawaii Five-O dizisinin uyarlamasıyla Lost dizisi oyuncularından Daniel Dae Kim ve Masi Oka ile başrolde ikinci sezonunu oynamaktadır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Alex O'loughlin nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

 Alex
24 Kasım 2006 / firstlady Müzik tr
16 Aralık 2015 / Jumong Spor ww
31 Temmuz 2008 / PiSiK0PATR Edebiyat ww
25 Kasım 2015 / wolfmann Sinema ww
8 Eylül 2011 / Jumong Müzik ww