Arama

Zhao Wei

Güncelleme: 24 Kasım 2015 Gösterim: 1.861 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
24 Şubat 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Zhao Wei
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Zhao Wei (doğum. 12 Mart 1976, Anhui) Çinli dizi ve sinema oyuncusu, pop müzik şarkıcısı. Medyada Vicki Zhao adıyla da anılır.




Erken Yaşamı
Öğretmen bir anne ile cihaz tasarımcısı bir babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokul ve liseyi Öğretmen Kolejinde tamamladı. Okul yıllarında, ünlü biri olmak gibi bir hayalinin olmadığını,çok sonraları, şöyle dile getirecekti: "Aktrislerin güzel olması gerektiğini ve benimse sıradan biri olduğumu düşünürdüm". 17 yaşnadayken Wuhu'ya bir film ekibi gelir ve baş rolünde yıldız oyuncu Gong Li'nin oynadığı Hua Hun filmi için figüran aranır. Filmde figüran olarak yer aldıktın sonra, Zhao, oyuncu olmak istediğine karar verir ve doğup büyüdüğü kentten ayrılır. Nihayetinde, Şangay'da ünlü yönetmen Xei Jin'in kurduğu bir sinema sanatları okuluna yazılır.
20 yaşında Beijing Film Akademi'sine girer ve 2000 yılında mezun olur.

Kariyer
1993'te Hua Hun filminde figüran olarak yer alışı, kamera karşısındaki serüveninin başlangıcı olacaktı. 1995'te bir dizide oynadıktan sonra aynı yıl, ünlü yönetmen Xei Jin'in yönettiği Penitentiary Angel filmi için seçildi. Bu onun ilk ciddi oyunculuğuydu. Beklediği performansı sergilemese de, bu rolü değerli bir deneyim olarak ele alıyor: "Rolü anlamayacak kadar gençtim. Fakat ünlü bir yönetmenin kadrosunda yeraldıktan sonra ne kadar iyi oynadığınızın çok da önemi yok,zira diğer yönetmenler sizi zaten almak isteyecektir".

1997'de çekilen Princess Pearl televizyon dizisi onu üne kavuşturan çalışma olacaktı. Zhoe, kendisi ve rol arkadaşları için oldukça zorlu geçen dizi çekimlerini şu sözlerle dile getirecekti:
!Günde 18 ila 20 saat çekim yapıyorduk. İki oyuncu grubu vardı. Biri gündüz çekim yapıyordu, öbürü gece. Sıklıkla ikisini de yapıyordum. Bir kaç kez, aşırı çalışmaktan kusacak duruma geldim.O zamanlar geçtim tabii, kolay yorulmuyordum. Ve çalışma koşullarından asla yakınmadım. Olması gereken oydu sanıyordum. Şimdi bakıyorum da, yanlış şeylerdi fakat o zaman bilmiyordum. Bana ne verselerdi yapardım. Ve iş biter bitmez uyuyabiliyordum. Bana 'Git uyu' diyeceklerdi, doğruca gidip uyuyacaktım!
Bu zorlu çekimler beklenmedik bir hasılat getirdi. Dizi yayınlandığında Çinde en yüksek reytinglere ulaştı. Zhao kısa sürede şöhrete yükseldi. 1999'da Golden Eagle Awards "En İyi Aktris" ödülünü alan en geç kadın oyuncu oldu.

Özel yaşamı
2008'de Singaporlu bir işadamı olan Huang You Long ile evlendi. Bu evliliğinden bir kızı var.





BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 24 Kasım 2015 23:22
Biyografi Konusu: Zhao Wei nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
24 Kasım 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Zhao Wei

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Zhao Wei.jpg
Gösterim: 472
Boyut:  253.6 KB


Benzer Konular

6 Haziran 2008 / KisukE UraharA Hayali Karakterler
3 Temmuz 2015 / Safi Sanat ww