Arama

Maggie Q

Güncelleme: 2 Haziran 2013 Gösterim: 1.648 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
2 Haziran 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Maggie Q
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

zfg865x2
Adı Soyadı:Maggie Q
Ülke: ABD
Doğum Tarihi :22 Mayıs 1979
Annesi Vietnamlı, babası Amerikalı, Hawaii\'de büyümüş bir manken/oyuncu; Asıl adı Margaret Denise Quigley 1979 doğumludur.

Gerçek adı Margaret Denise Quigley olan oyuncu 22 Mayıs 1979 yılında doğdu. Sinema dünyası onu hep kullandığı takma adı Maggie Q ile tanıdı. Amerikalı aktris oyunculuk özelliğinin yanı sıra ayrıca oldukça ünlü de bir model. Maggie 2010 yılında başlamış olan Nikita serisinin de göz bebeği baş rol oyuncusudur.

Gençlik Yılları

Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Maggie Tokyo’da 17 yaşında modellik girişimine başladı. Taipei’de başarısız olmasının üzerine şansını denemek için Hong Kong’a yerleşti. Maggie o zamanların onun için hiçte kolay olmadığını söylüyor ve o günleri şu cümlesi ile özetlemeye çalışıyor; ”Cebimde sadece yirmi dolarım vardı. Demek istediğim, Annemin Vietnam’dan ayrılırken yaptığının aynısını yaptım. Onunda ne yabancı dili ne de parası vardı.” Ancak Hong Kong ona uğurlu gelmişti ve Jackie Chan tarafından seçilmişti. Seçilmesinin temel sebebi Jakie’nin onun star potansiyelini fark etmesinden kaynaklanıyordu. Jackie Chan Maggie’ye profesyonellik ve oyunculuk anlamında bir çok şey kattı. Maggie daha sonradan bu durumu şu sözlerle açıkladı ; ”İşe başladığımda dövüş sanatları ile hiçbir ilgim yoktu, hatta tek ayağımın üzerinde bile zor dururdum.”

1998 Yılında Maggie oyunculuk kariyerine bir Televizyon Drama’sı olan ve zamanının Asya da en çok izlenen dizisi olan House Of The Dragon ile başladı. 2002 yılında Maggie Suikastçı rolü ile Naked Weapon filiminde rol aldı. 2005 yılında Maggie Alman Singaporean TV’nin mini dizisi olan House Of Harmony de Fann Wong ile birlikte rol aldı. Ayrıca aynı sene içerisinde Earhlings isimli hayvan tedavi belgeselinin ortak yapımcılığını üstlendi.

2006 yılında ünlü aktör Tom Cruise ile birlikte Mission:Impossible III’de rol aldı. 2007 yılında Mai Linh rolü ile Bruce Willis ile birlikte Live Free or Die Hard filminde rol aldı. 2008 yılında Maggie Cao Ying kurgusunda rol aldı. Bu sırada Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon yapımında da yer aldı ve burada ilk defa antik çin kostümü ile birlikte performansını sergileme fırsatını elde etti. Aynı yıl içerisinde ayrıca bir drama yapımı olan Deception filiminde rol aldı. Maggie film dünyasının yanı sıra EA’nin en popüler oyunlarından birisi olan Need for Speed:Undercover oyununda da görev aldı.

Kişisel Hayatı

Maggie hayvan hakları konusunda oldukça hassas bir mizaca sahip. Hayvan haklaır konusunda oldukça açık sözlü bir korumacı platform olarak bilinen vejeteryenlik teşvik kurumu PETA’nın Asya kamplarında yer almıştır. Hayvan severliği ile tanınan ünlü model ve aktris bir Peta reklamında sadece kırmızı bir biber ile çekilmiş “hayatınızı renklendirin” sloganı ile mutluluğun sebzelerden geçtiğini belirtmek için hazırlanmış kompozisyon da neredeyse çıplak şekilde poz verdi.

Uzun yıllar boyunca vejetaryenlik hayatını sürdüren Maggie et yemeye son verdiği ve kendini doğaya adadığı andan itibaren kendisine en büyük ödülü vermiş olduğuna inanıyor. Bunu da şu sözleri ile pekiştiriyor; “Ben kendimi kapalı alanlarda ve setlerde diğer arkadaşlarıma göre daha iyi hissediyorum, et yemeyerek hayvanları koruduğunuzu hissetmek bile sizlere daha fazla enerjiyi sağlamaya yeterli oluyor.”

Maggie Q Oynadığı Tüm Filmler

Zor Ölüm 4
Bitirim İkili 2
80 Günde Devr-i Alem
Görevimiz Tehlike 3
Kutsal Savaşçı
King of Fighters
Operation Endgame
Dövüşçülerin Kralı
Rogue's Gallery
The Warrior and The Wolf
New York, I Love You
Üç Hanedan :Ejderin Dirilişi
Şantaj
Balls Of Fury
The Counting House
Ejderha Ateşi
House Of Harmony
Mang Lung
Taped
Rice Rhapsod
Magic Kitchen
Ölüm Melekleri
Arma Desnuda
Manhattan Midnight
Model From Hell

Maggie Q Oynadığı Tüm Diziler

Nikita



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Maggie Q nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

1 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
25 Kasım 2015 / Misafir Sinema ww
30 Temmuz 2010 / ener Hayali Karakterler
21 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
29 Mayıs 2012 / Jumong Sinema ww