Arama

Stephen Chow

Güncelleme: 1 Aralık 2015 Gösterim: 2.066 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
28 Ağustos 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Stephen Chow
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Stephen Chow Sing-Chi (d. 21 Haziran 1962, Hong Kong), Hong Konglu yönetmen ve aktör.

bir ölçek (alışılmamış) aksiyon, iki ölçek (alışılmamış) duygusallık, beş ölçek (beklenmedik) komedi formülüne göre hazırladığı filmlerle hong kong sinemasının sadece aksiyondan ibaret olmadığını kanıtlayan yazar, yönetmen, oyuncu. yaygın olarak blinen shaolin soccer'dan başka king of comedy, from beijing with loveve god of cookerygibi inanılmaz filmlere de imza atmıştır. 2004 yılı sonlarında gösterime girecek kung fu hustleadlı filmin de yönetmenidir.

stephen chow hong kong sinemasına başarısını zamanla kanıtlamış bir insan, hop diye dalmamış yani sinema endütrisine. 1960'ların başında doğup (bu demek oluyorki 40'ını aşmış bir adam, ama 30'larında gösteriyor hala) bir bruce lee hayranı olarak büyüyen chow uzun süre kafasındaki şeyleri yapamamış, çocuk programları gibi tv şovlarında figuranlık gibi işlerde bulunmuş. 80'li yılların sonuna doğru önemli rollerde görev almaya başlayıp hatırı sayılır ödüllere layık görüldükten sonra şöhret basamaklarını birer birer tırmanmış. king of beggars, royal tramp gibi filmlerde başrol oynayarak "mo lei tau" denilen (biz absürd komedi diyebiliriz) kendine özgün bir tür oluşturduktan sonra yönetmenliğe de el atarak king of comedy, shaolin soccer gibi filmlerle kendin çal kendin oyna moduna da geçmiş. en son filmi gong fu'da yapımcı-yazar-yönetmen ve başrol görevleri kendine ait. aslında bu adam büyük bir gelecek vaad ediyor, zira kung fu hustle için içime en fazla sinen film dedikten sonra insanları daha fazla eğlendirecek projeler için daha fazla çalışacağını eklemişti. (geçen bir fincan kahvemi içmeye gelmişti o zaman söyledi)

stephen chow'un oyuncu kadrosu aslında devamlı kullandığı bir kadro değil. biz sadece shaolin soccer ve kung fu hustle'i izlediğimiz için öyle sanıyoruz sadece. iki filmde de gözümüze çarpan karakterlerin çoğu aslında ilk defa shaolin soccer'da önemli bir rol üstlenmiş ve yıldızı bu film ile parlamış insanlar (örn. bruce lee'ye benzeyen kaleci, kung fu hustle'da çete liderini oynamıştı.). sanıyorum bu altın kadroyu chow ileriki filmlerinde de kullanacak. ama kung fu hustle'da 15-20 yıl önce oyunculuğu bırakmış dövüş film yıldızlarını oynatabildiğine göre çok daha ünlü insanlarla da ortak çalışabilir, hiç belli olmaz. zira jackie chan ile karşılıklı birbirlerinin filmlerinde figuranlık bile yapmışlığı var.

daha duyurusu yapılmış filmi bile olmamasına rağmen ben bu adamın yeni filmini dört gözle bekler oldum. beni hayal kırıklığına uğratacağını hiç zannetmiyorum, allah uzun ömürler versin kendisine.



Biyografi Konusu: Stephen Chow nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
1 Aralık 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Stephen Chow

Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  Stephen Chow.jpg
Gösterim: 469
Boyut:  114.1 KB


Benzer Konular

31 Aralık 2012 / ThinkerBeLL Sinema ww
19 Mart 2010 / _KleopatrA_ Felsefe ww
27 Eylül 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
19 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
9 Ağustos 2007 / Ghostlover Zooloji