Arama

Gene Wilder

Güncelleme: 30 Ağustos 2016 Gösterim: 1.900 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
30 Ağustos 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Gene Wilder.jpg
Gösterim: 289
Boyut:  61.8 KB
ABD'li aktör Gene Wilder 83 yaşında hayatını kaybetti. Willy Wonka ve Çikolota Fabrikası'nda Johnny Depp'ten önce Wonka'ya hayat veren Gene Wilder hayatını kaybetti.

Sponsorlu Bağlantılar
Asıl adı Jerome Silberman olan Gene Wilder, 11 Haziran 1933 yılında dünyaya geldi. Amerikalı oyuncu, film yönetmeni, senarist ve yazar olan Wilder, Mel Brooks ile yaptığı The Producers, Blazing Saddles ve Young Frankenstein filmleriyle bilinmektedir. The Chocolate Factory (Çikolata Fabrikası) isimli müzikal filmde Willy Wonka karakterine hayat veren Gene Wilder, Lowa Üniversitesi İletişim ve Tiyatro Sanatları bölümünden mezun olmuştur.

Willy Wonka ve Çikolota Fabrikası'nda Johnny Depp'ten önce Wonka'ya hayat veren Gene Wilder, 83 yaşında hayatını kaybetti. Wilder, The Producers, Blazing Saddles ve Young Frankenstein gibi filmlerdeki başarılı performanslarıyla tanınıyordu. Ancak sinema severler Gene Wilder'ı 'Yeni Hollywood' olarak adlandırılan dönemin başlangıç filmi sayılan Arthur Penn'in yönettiği 1967 yapımı Bonnie & Clyde filmindeki Eugene Grizzard karakteriyle tanıdı. İki kez Oscar'a aday gösterilen Wilder'a 1999 yılında Hodgkin dışı lenfoma (HDL) teşhisi konmuştu.

Amerikalı aktör, film yönetmeni, senarist ve yazar Gene Wilder, Mel Brooks ile yaptığı The Producers, Blazing Saddles ve Young Frankenstein filmleriyle tanınıyordu. Wilder, 'Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası', 'Bana Göz Kulak Ol', 'Yapımcılar', 'Beni Deli Etme', 'Seks Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey', 'Bonnie ve Clyde' gibi filmlerde oynamıştı. Müzikal bir film olan ''Willy Wonka & the Chocolate Factory'' 'de Willy Wonka karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu, University of Iowa'da Communication and Theatre Arts mezunudur. Wilder birçok tiyatro oyunu ve TV dizisinde de rol almıştı. Oyuncu hayatı boyunca iki kez Oscar'a aday olmuştu. Wilder'a 1989 yılında hodgkin olmayan lenfoma teşhisi konmuştu. Oyuncunun akrabaları, Wilder'ın Pazar günü Connecticut'ta Alzheimer'a bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. İki kez Oscar'a aday gösterilen Wilder 1989 yılından bu yana Hodgkin dışı lenfoma (HDL) hastalığıyla mücadele ediyordu.

Ünlü oyuncunun ölümünü ailesi doğruladı. Wilder, The Producers, Blazing Saddles ve Young Frankenstein gibi filmlerdeki başarılı performanslarıyla tanınıyordu. Ancak sinema severler Gene Wilder'ı 'Yeni Hollywood' olarak adlandırılan dönemin başlangıç filmi sayılan Arthur Penn'in yönettiği 1967 yapımı Bonnie & Clyde filmindeki Eugene Grizzard karakteriyle tanıdı.

Derleme...

Biyografi Konusu: Gene Wilder nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

1 Temmuz 2011 / KisukE UraharA Edebiyat ww
20 Ağustos 2012 / KisukE UraharA Sinema ww
17 Aralık 2012 / KisukE UraharA Sinema ww
24 Ekim 2008 / Misafir Edebiyat ww
26 Temmuz 2013 / Jumong Sinema ww