Arama

Kullanıcı Grupları: Yetkili, VIP Üye, Üye

Güncelleme: 14 Kasım 2007 Gösterim: 37.488 Cevap: 2
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
3 Haziran 2006       Mesaj #1
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Merhaba,

Sponsorlu Bağlantılar
Kullanıcı gruplarına bir düzenleme getirildi. Foruma katkısı normal üyelerden fazla olan, vaktinin çoğunu bizimle geçiren üyelerin statüleri VIP Üye olarak belirlendi. Daha geniş bir kriter tanımlaması yapılacak olursa;

"Kurallara duyarlı, yetkililere ve diğer üyelere saygılı, daha önce yasaklanmamış ve aktifliğini bir süre kanıtlamış olan üyeler, Özel Üye-VIP statüsüne sahip olan üyelerdir."

Özel Üye-VIP grubunun normal üye grubundan farkları;
  • Özel Üye-VIP Forumu'nu kullanabilirler,
  • ChatBox'ta /me komutunu kullanabilirler,
  • Forumun belirli bölümlerinde kullanıcı isimleri kırmızı renktedir,
  • Varsayılan kullanıcı başlığı Özel Üye-VIP olarak belirlenmiştir, isteğe bağlı olarak Profil Düzenleme sayfasından değiştirilebilir,
  • Kullanıcı başlığı grafik resmi "VIP Member..." olarak belirlenmiştir,
  • İlk 30 dakikalık süre içinde kendi mesajlarını silebilmesi yanında kendi konularını silebilme yetkisi de verilmiştir,
  • 20 MB'a kadar ek yükleme yetkisi verilmiştir,
  • Anket açabilme yetkisi verilmiştir,
  • Saklayabileceği maksimum özel mesaj sayısı 200 olarak belirlenmiştir,
  • "Özel mesaj okundu" onayını reddetme yetkisi verilmiştir,
  • Toplu halde 10 üyeye özel mesaj gönderme yetkisi verilmiştir,
  • Çevrimiçi Kullanıcılar listesinde daha detaylı bilgi görebilme yetkisi verilmiştir,
  • Forumdaki diğer çevrimiçi kullanıcılara durumunu gizli olarak belirleyebilme yetkisi verilmiştir,
  • Yetkililer, ağırlıklı olarak VIP üyeler arasından seçilirler.
Daha önce aktif olup olmadığından emin olmamakla birlikte, Kullanıcı KP'ye tıkladığınız zaman artık hangi konunuzdan/mesajınızdan kimler tarafından itibar puanı/teşekkür aldığınızı görebileceksiniz.
(Alınan Son 10 İtibar Puanı)

Yetkililer, yetkili olmak için başvuruda bulunmalarından ziyade, Adminler ve MsXTeam tarafından belirli kriterlere göre belirlenirler. Yani biz, uygun gördüğümüz kişilere bu teklifi götürürüz.

Zamanla VIP Üye kadrosu genişleyecektir. Herhangi bir nedenden dolayı tekrar standart üye statüsüne getirilmek isterseniz, adminlere özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.

Saygılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 10 üye beğendi.
Son düzenleyen NeutralizeR; 14 Kasım 2007 09:31
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
11 Şubat 2007       Mesaj #2
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Flash chat sistemleri, bir kez daha tüm üyelere açılmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı

Flash Chat 1 ve Flash Chat 2 sistemlerinin Özel Üye-VIP kullanıcı grubuna özel kılınması hakkında

Hepinizin bildiği gibi, sitemize üye olabilmek için bazı özel durumlara sahip olunması gerekmiyor. Dileyen herkesin, kuralları kabul ederek, ücretsiz üye olabildiği bir web sitesiyiz. Ancak bu durumun bazı dezavantajları da var elbette.

Şöyle ki, bu tarih itibariyle ağırlıklı olarak Messenger içeriği yayınlayan bir siteyiz ve insanların çoğunu çeken temel içeriğimiz de bu. Birçok insan üye olmadan ihtiyaçlarını giderebiliyor, bir sorusu varsa ya da forumlara katkıda bulunmak istiyorsa üye oluyor. Bazı üyelerimiz ise yalnızca sitenin genel atmosferine ya da ortamın çekiciliğine kapılarak aramıza katılıyor. Hemen her gün burada bizimle oluyorlar, içeriğimize katkıda bulunuyorlar, diğer üyelerle iyi münasabetler kuruyorlar. Oluşturmayı amaçladığımız marjinal bir MsXLabs - MaviKaranlik topluluğunun bir parçası oluyorlar.

Madalyonun bir de diğer yüzü var... Bir eleme ya da ayrım olmaksızın herkesin üye olabilmesi, bu huzurlu ve dost canlısı toplulukta art niyetli insanların da yer alabilmesine ve genel olarak site imajını zedeleyen tavırlar sergileyebilmelerine olanak tanıyor. İlk aylarımızdan beri bayan üye sayımızın fazla olması, bayan üyelerimizin aktif olarak sitemizin interaktif bölümlerinde (Flash Chat sistemleri, ChatBox) yer almaları; sitemizin yayın politikasına, temel prensibine, kurulum ve kullanım amacına ters düşen, çöp çatan mevzularıyla daha bir alakalı davetsiz misafirleri ortamımıza çekmektedir. Basite indirgeyecek olursak; bazı insanlar, ısrarla ve sıkça yaptığımız uyarılara rağmen bu siteyi "sevgili bulma ortamı" olarak görmektedirler. Başka ortamlarda daha fazla menfaat sağlayabilmek için buna müsamaha gösteriliyor olabilir, ama burada gösterilmemektedir ve hiçbir zaman da bu konuda taviz verilmeyecektir.

MsXLabs / MaviKaranlik seviyesine, imajına, ortamına bir şekilde uygun olmayan 1000 üyeyi, sitenin benimsediği-siteyi benimseyen 1 üyeye değişmiyoruz.

Kahvehane ortamına dönüştürülecek chat sistemlerimiz de bulunmamaktadır.

Daima, nazik ve iyi niyetli insanların sitesi olarak anılmak istiyoruz.

Sitemizle uzaktan yakından alakası olmayan, kuralları okumadan üye olan, bir kez bile forumlarımızı ya da temel bölümlerimizin yer aldığı LEGEND sayfalarımızı gezmeyen, "Aaa burada chat varmış, girip de birkaç kız düşüreyim" zihniyetiyle sohbet odalarımıza girip üyelerimizi ısrarcı ve seviyesiz tavırlarıyla rahatsız eden kişilerin aramızda yeri yoktur.

Özetle;

Yetkili bulunmadığı zamanlarda bile sorun çıkarmayacağına inandığımız üyelerimizi Özel Üye-VIP konumuna getirip onlara chat sistemlerimize erişim hakkı vereceğiz.

Şu an için chat sistemlerimize giremeyen, normal üye statüsünde bulunan fakat yukarıdaki hoş olmayan tanımlamalarla ilgisi olmayan üyelerimiz üzülmesinler. Bugünden itibaren Özel Üye-VIP grubu kullanıcılarının sayısı arttırılacaktır.

Anlayışınız için teşekkürler.

Saygılar,
MsXLabs / MaviKaranlik Yönetimi


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
Son düzenleyen NeutralizeR; 6 Mart 2007 01:46
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
13 Kasım 2007       Mesaj #3
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Değerli Üyelerimize Hatırlatmadır:


MsXLabs bünyesi içinde, tüm üyelerimiz için bazı geliştirmeler ve yenilikleri sırasıyla uyguluyoruz ve daha bir çok yenilikler eklenmeyede devam edilecektir.

Bu yeniliklerden biri de VİP üyedir. Bu statuyu açtığımızda alıcağımız tepkileri farkında olmamıza rağmen (insanları sınıflandırma, ayrımcılık vb) bu işlemi gerçekleştirdik. Bir süre bu bahse konu şikayetler oluştu ve düzene oturdu.

Ancak görünen şu ki sitenin bünyesindeki bazı üyelerimizin ne yazıkki farklı forumlardaki insanların; sadece üye cekme adına kullandığı sıfatları bol kepçeden dağıtmalarına kanarak haklı olrak VİP statüsüne "taleple" geçmeyi o sitelerin yöneticileri tarzında yaklaşımlar sergilediğimizi var saydığını görüyorum...
Öncelikle bu temel yanlışın adını koymak isterim. Burası MsX Toprakları ve buranın yazılı ve yazılı olmayan kuralları vardır. Yazılı kurallar forumda mevcuttur. Yazılı olmayanlar ise zaten güncel hayattaki aldığımız terbiyedir fazlası değil.

- Bir kısım üyelerimize VİP statusune atadığımız bazılarını ise normal üye olarak bırakmamız sizler tarafından keyfiyet olarak görülsede..Tıpkı forumlara yetkili atadığımız insanların "ya dışardan daha farklı imiş, meğer içine girince farkediliyor vb." dediği gibi hepsinin mantıklı gerekçeleri mevcuttur.

ViP olayında aktiflik, paylaşım, katkılar ve online süreleri bunlar etkenlerdir ancak yaş dahil bu etkenlere asıl etkin olan; bizler tarafından sezinlenen sizlerin intibalarınızdır. Buna göre öneririz. Şuda açıktır ki önermek demek mutlak olucak anlamınada gelmez. Bizim önerdiklerimize cekince konulabilir ve bu çekince neticesinde atama ya gecikir yada sonlandırılır. VİP atama mantığı tamamen yetkilinin elinde olsada üye yukardaki etkenlerle kendini gösterdiğinde alıcağı statüyü hakeder mutlak olan talep etmek değil haketmektir.

Kriterler her kesin bildiği yukarda dahada açmaya calıştığım şartlar ile üyenin sosyal faaliyetleri ve davranışlarıyla bütünleşir.

Bu işlem sizler için basit gibi görülsede yukardaki tüm nedenleri göz önünde tutarak atama teklif etmememize rağmen ne yazık ki bazı sıkıntıları yaşayan üyelerimizin üstü kapalı istekleri, imaları vb. davranışları negatif intiba yarattığı gerçeğinide saklamıyacağım. Bu tür davranışların hoş karşılanmadığını bellirtmek isterim.

Bir diğer husus bizim bir forum sitesi olduğumuz gibi benzer diğer forum sitelerinde uygulanan, aman gel seni mod , vip, süpermod vb statuleri bol kepçeden dağıtılması gerçeği tamamen üye sayını artırmaya yönelik maksatlı hareketlerin olduğu aşikardır. Ancak unutulmaması gereken en önemli ayrıntı bizim üye sayımızın artması amacımızın öncelik taşımadığı asıl olan üyenin siteden faydalanması ve misafirlerin (Üye olmadanda içerikten faydalanan) bilgi paylaşımlarından istifade etmesidir. Asıl amaç budur ve yaklaşımlarımız bu yöndedir, mutlak üye olsun mantığı içermeyiz. Bunun tam tersi yapan 3 satır bir bilgiyi alabilmek için bir dolu foruma üye olanlar ne demek istediğimi anlamışlardır.

Biz bunu yapmıyoruz ancak; bunu yapanların uygulamalarıyla aynı kefeyede konulmak, aynı istek ve taleplerle karşılaşmakta istemiyoruz. Bunu yaparkende ne yazıkki kötü örneklemelerle kıstas yapılarak hakkaniyetsiz adaletsiz davranışlar sergilediğimiz ima edilmekte ve bu bizi gerçekten üzmektedir.
Kimsenin hakkını yemek gibi bir düşüncemiz olmamıştır, eğer bundan şüphesi olan üyelerimiz var ise geçmişte olan bir olaydan bahsetmek ve hatırlatmak isterim. Adaletsiz davranmadığımızın en açık örneğini bizzat ben kendim yaşadım. Bu sitenin kurallarının dışına çıkıldığında sıfatınız MsXTeam bile olsa öncelikli yetkili bile olsa bu apeletlerimin alındığı ve normal üye statüsüne getirildiğimi hatırlatmak isterim. Bundan hiç bir zaman gocunmadığım gibi kıssadan hisse aynısını sizlerden talep ederim.

Sonuç olarak, hiç bir zaman ünvan sıfat bir şeyi ifade etmez,asıl olan kalıcılıktır sevgidir ve paylaşımdır. Bol paylaşımlı günler dileklerimle...
Saygılarımızla.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 11 üye beğendi.

Benzer Konular

16 Ağustos 2016 / Misafir Cevaplanmış
3 Ekim 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap