Arama

Ahmed Doğan

Güncelleme: 21 Şubat 2008 Gösterim: 6.410 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
21 Şubat 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Ahmed Doğan

Sponsorlu Bağlantılar
Ahmed Dogan
Ahmed Demir Doğan, felsefeci, siyasetci, Hak ve Özgürlükler Hareketi başkanı ve Milli Kurtuluş Birliği Grubu meclis başkanı.

Hayatı

23.03.1954 tarihinde Bulgaristan'nın Dobriç ilçesine bağlı Pçelarova köyünde doğdu. İlk ve orta okul öğrenimini yüksek notlarla bitirdi. Lise hayatı da aynı başarıyla devam etti. Sofya Üniversitesi'nin Felsefe Bölümü'nü kazanarak çok iyi bir dereceyle bitirdi. Marksist Felsefe ve Diyalektik Materyalizm Teorisi alanında büyük özveriyle çalıştı ve mastır yaptı.
1984-1985 yıllarında komünist rejimin ağır soykırımını fiilen yaşayanlardan oldu. Marksizmin temel ilkelerine ters düştüğünü açıklayan ve rejime karşı tavır alan felsefecilerden olan.
1985 yılında Zivkov rejimini protesto amacıyla Doğan ve arkadaşları gizli teşkilat kurdular. Yalnız çok geçmeden tutuklanarak cezaevine kondular. Bulgaristan'da Mayıs 1989 Olaylarının teşkilatcısı olarak da yargılandı ve ceza aldı. 12.12.1989 tarihinde cezaevinden çıktı.
1990 yılında Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni (HÖH) kurdu ve Genel Başkan oldu. Bulgaristan'daki Türklerin dil, din, sosyal, kültürel ve ekonomik haklarını savunan ilk parti kuruldu. Ayrıca Bulgaristan'daki ilk Türk siyasetci olma vasfını da kazanmış oldu.
1992 yılında Hak ve Özgürlükler Hareketi diğer azınlıklar ve Bulgarlar üye olmaya başlayınca kilit parti konumuna geçti.
HÖH'nin Millet Meclisine sunduğu "Doğan Kanunu"'nun kabul edilmesiyle ülke baskıcı rejimden demokratik sisteme ve pazar ekonomosine içsavaşsız geçmiş oldu.
Kendisi evli ve bir çocuk babasıdır.
Şu anda Bulgaristan'da koalisyon ortağı partinin başındadır ve başbakan yardımcısıdır.

Biyografi Konusu: Ahmed Doğan nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

 ahmed
16 Nisan 2011 / _cesminaz_ Üyeler Hakkında
14 Ocak 2008 / KisukE UraharA Edebiyat tr
5 Aralık 2015 / Harry Kewell Spor ww
8 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Spor ww
28 Mart 2016 / Baturalp Edebiyat tr