Arama

Bülent Arınç

Güncelleme: 23 Temmuz 2009 Gösterim: 13.914 Cevap: 1
Asi-BeL - avatarı
Asi-BeL
Ziyaretçi
17 Kasım 2006       Mesaj #1
Asi-BeL - avatarı
Ziyaretçi
Bülent Arınç (d. 1948), Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı ve AKP milletvekilidir.

Sponsorlu Bağlantılar
Eğitimi
Bülent Arınç 1948 yılında Bursa'da doğdu. Manisa Lisesi'ni bitirdi. 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Manisa'da uzun süre serbest avukatlık yaptı. Üniversite yıllarından itibaren siyasete ilgi duydu. Siyasete Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunarak girdi.

Orta derecede İngilizce bilen Bülent Arınç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Siyasi çalışmaları
Bülent Arınç 24 Aralık 1995'te yapılan Milletvekili Genel Seçimleri'nde Refah Partisi'nden Manisa Milletvekili seçilerek ilk defa parlamentoya girdi. Aynı partide MKYK üyeliğinde bulundu. Bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Komisyonu'nda çalıştı. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili Erken Genel Seçimlerinde üçüncü kez Manisa Milletvekili olarak Parlamentoya girdi.

Bülent Arınç Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde konferanslar verdi. Panel ve sempozyumlarda konuşmalar yaptı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde, ABD'de ve Avustralya'da konferanslar verdi.

19 Kasım 2002 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi. Meclis Başkanlığını halen yürütmeğe devam etmektedir. 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhtemel adaylarından biridir.

Biyografi Konusu: Bülent Arınç nereli hayatı kimdir.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
23 Temmuz 2009       Mesaj #2
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Bülent Arınç
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


Bülent Arınç

200px Bulent Arinc

BAŞBAKAN YARDIMCISI

Görev aralığı

19 Kasım 2002 – 22 Temmuz 2007
Önce gelen Ömer İzgi
Sonra gelen Köksal Toptan
Doğum 1948 Bursa, Türkiye
Siyasi parti Adalet ve Kalkınma Partisi

Bülent Arınç
(d. 1948 Bursa), Türk avukat ve siyasetçi. Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanı, AK Parti Manisa milletvekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı.

Eğitimi

Bülent Arınç Manisa Lisesi'ni bitirdi. 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Manisa'da uzun süre serbest avukatlık yaptı. Üniversite yıllarından itibaren siyasete ilgi duydu. Siyasete Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunarak girdi. Orta derecede İngilizce konuşabilen Arınç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Siyasi çalışmaları

Bülent Arınç 24 Aralık 1995'te yapılan Milletvekili Genel Seçimleri'nde Refah Partisi'nden Manisa Milletvekili seçilerek ilk defa parlamentoya girdi. Aynı partide MKYK üyeliğinde bulundu. Bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Komisyonu'nda çalıştı. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili Erken Genel Seçimlerinde üçüncü kez Manisa Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan Milletvekili Erken Genel Seçimlerinde dördüncü kez Manisa Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. XX., XXI., XXII.ve XXIII. Dönem Manisa Milletvekilidir.
Bülent Arınç Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde konferanslar verdi. Panel ve sempozyumlarda konuşmalar yaptı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde, ABD'de ve Avustralya'da konferanslar verdi.
19 Kasım 2002 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi. 22 Temmuz Genel Seçimleri'nin ardından yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerine aday olmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi cumhurbaşkanlığı için adı geçen Arınç 24 Nisan 2007 günü aday olmayacağını açıkladı.1 Mayıs 2009 günü yapılan kabine revizyonunda kabineye girmiştir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

9 Eylül 2009 / KisukE UraharA Sinema tr
16 Mart 2009 / Sivoy Spor tr
7 Ekim 2008 / Gabriella Asker tr
11 Haziran 2009 / Kral_Aslan Spor tr
28 Mayıs 2013 / AndThe_BlackSky Siyaset tr