Arama

Aytaç Durak

Güncelleme: 17 Mart 2010 Gösterim: 5.830 Cevap: 2
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
17 Mart 2010       Mesaj #1
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Aytaç Durak
Vikipedi, özgür ansiklopedi
aytac
Sponsorlu Bağlantılar
  • Görevde
    • Adana Büyükşehir Belediye Başkanı
  • Makama geliş
    • 24 Mart 1984,1994
  • Yerine geldiği
    • Ali Ahmet Kelecek , Selahattin Çolak
  • Yerine gelen
    • Selahattin Çolak
  • Doğum
    • 1938 Karaisalı, Adana, Türkiye
  • Partisi
    • ANAP, DYP, AKP, MHP

Aytaç Durak, (d. 1938 - Karaisalı, Adana) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı

İlkokul öğrenimini Adana Gazipaşa İlkokulu' nda, ortaokulu Tepebağ Ortaokulu' nda, liseyi de Adana Erkek Lisesi' nde tamamladı. 1957 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı. Başarılı bir eğitimin ardından 1963 yılında mezun oldu.

Akabinde çalışma hayatına atıldı ve 1963 - 1965 yılları arasında D.S.İ. Adana İçme Suları Şefi, 1965 -1968 yılları arasında Y.S.E. yani bugünkü adıyla Köy Hizmetleri Adana İl Müdürü olarak görev yaptı.

Bu sıralarda evlendi ve eşi Yıldız Hanım ile mutlu bir yuva kurdu. Askerliğini Yedek Subay olarak Ankara Mamak Muhabere Okulu' nda, Kıta Hizmetini ise Askeri Araştırma ve Geliştirme Dairesi yani ARGE' de tamamlayarak terhis oldu ve memleketi Adana' ya döndü.

Daha sonraları iki yüksek mühendis kardeşiyle ortak olarak, Adana' da 2000'in üzerinde konut yaptı. İnşaat Müteahitliği yaptığı dönemlerde aktif politikada da yer aldı. 1963 - 1980 yılları arasında Adalet Partisi'nden 4 dönem Belediye Meclis Üyeliği ve Adana Ticaret Odası Meclis üyeliklerinde bulundu.

25 Mart 1984 tarihinde Anavatan Partisi'nden Adana Belediye Başkanı adayı oldu ve seçimin ardından büyük bir oy farkıyla Adana Belediye Başkanı seçilerek göreve başladı. Bu arada 1987 - 1989 yıllarında Türk Belediyecilik Derneği Başkanlığını da yürüttü. 1989 yılında Adana Büyükşehir statüsüne getirildi. Aytaç Durak 26 Mart 1989 yerel seçimlerini kaybetti ve serbest müteahit olarak iş hayatına devam etti.

25 Mart 1984, 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999 seçimleri ile birlikte 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Aytaç Durak, 4. kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildi. 2008'in Aralık ayında AKP'den istifa etmiş ve MHP'ye katılmıştır. 29 Mart 2009 Adana Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde MHP'nin adayı olarak kazanmıştır.[1][2] 2010 yılında Aytaç Durak pek çok yolsuzluğu açığa çıkarıp basınla paylaşmış ve hem Adana Belediye Meclisinde hem basında bu konu üzerine tartışmalar yaşanmıştır. Ayrıca sahip olduğu aileden kalma ve kendi iş yaşamında edindiği gayri-menkullerin 40 milyon TL'nin üzerinde değere sahip olduğunu açıklamıştır...

Biyografi Konusu: Aytaç Durak nereli hayatı kimdir.
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
17 Mart 2010       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Aytaç Durak hakkında soruşturma açıldı

Sponsorlu Bağlantılar
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak hakkında ''imar düzenlemeleriyle rant sağladığı'' şeklinde basında yer alan haberlerin ''ihbar'' kabul edildiğini ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bir süredir Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışılan ve Durak'ın, ''rüşvet istendiğini'' iddia ettiği ses kasetini dinletmesinin ardından meclis üyesi MHP'li Mustafa Tuncel'in yaptığı açıklamaların yer aldığı haberler, basından sorumlu savcılık tarafından incelendi.


Söz konusu haberlerdeki, ''Durak'ın imar düzenlemeleriyle rant sağladığı'' şeklindeki iddiaları inceleyen savcılık, bu konuda soruşturma başlatılmasına karar verdi.


Bu arada, haberlerde yer alan iddiaların büyük bölümünün daha önce de gündeme geldiği, soruşturma konusu olduğu ya da süren mahkemelerin bulunduğunun dikkate alınacağı, başlatılan soruşturmada yeni iddiaların ayrıştırılacağı öğrenildi.


Soruşturma sonucunda iddianamenin hazırlanması ve dava açılmasının, Durak'ın göreviyle ilgili olduğu için bakanlık iznine tabi olduğu bildirildi.


_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
17 Mart 2010       Mesaj #3
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Aytaç Durak istifa etti!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP’den istifa etti. Aytaç Durak'ın istifa dilekçesini parti organlarına ulaştırdı.


aytac durak istifa etti  554202
Hakkında rüşvet iddiaları ile gündeme gelen ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin istifaya davet ettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, istifa etti.
Son yerel seçimde MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Aytaç Durak, geçtiğimiz günlerde rüşvet iddiaları ile gündeme geldikten sonra, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından istifaya davet edilmişti.

BAHÇELİ DÜN ŞU AÇIKLAMALARI YAPMIŞTI
'Hemen istifa et'
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’a istifa çağrısı yapan Bahçeli “Temennimiz odur ki, bize herhangi bir şekilde disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi partimizden istifa etmelidir” demişti...
MHP lideri Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki rüşvet tartışmaları ve sonrasında ortaya atılan “2 milyar dolarlık servet” iddiaları üzerine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’a istifa çağrısı yaptı.
29 Mart 2009’daki seçimlerde Adana Belediye Başkanlığı’nı MHP’nin adayı Durak’ın kazandığını hatırlatan Bahçeli, bu süreçte Durak’la yakın çalışma arkadaşları arasında, birbirlerini ‘yolsuzluk yapmakla’ suçlayan, ağır iddialara varan tartışmanın kamuoyuna yansıdığını ifade etti. Bahçeli, şöyle devam etti:
‘Savcı harekete geçsin’
“Uzun yıllardan beri Adana Belediyesi bünyesinde beraber görev yapan bu şahısların birbirleri hakkında isnat ettikleri suçlar, MHP’nin asla kabul edemeyeceği ahlaki alanlardır. Ahlaki konularda zafiyet gösterenlerin MHP’de barınmaları söz konusu olmamıştır. Adana Belediye Başkanlığı’nda yaşanan olaylarla ilgili olarak MHP tarafından gerçeklerin ortaya çıkarılması için muhakkik heyet teşkil edilmiştir. Şahısların birbirleri hakkındaki iddiaları bir iş ilişkisi olarak kabul edilmeli ve Adana Savcılığı’nca adli tahkikat süreci başlatılmalıdır. İçişleri Bakanlığı gerekli gördüğü tüm hukuki ve idari süreçleri harekete geçirmeli, konu bütün yönleriyle aydınlatılmalıdır.”
‘Aklanıncaya kadar’
Bahçeli, gerçekler ortaya çıkıncaya kadar hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini belirterek, “Ancak adı geçen ve birbirlerine suç isnat eden şahıslar aklanıncaya kadar bu kişilerin MHP tüzüğü gereğince üyelik ilişkilerine ara vermek üzere disiplin hükümleri başlatılacaktır. Temennimiz odur ki, bize herhangi bir şekilde disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi partimizden istifa etmelidir” diye konuştu.
Sıra Gökçek’te
MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı ise Milliyet’e, “Bahçeli’nin tavrından belediye başkanlığı döneminde hakkında kalpazanlık ve evrakta sahtecilik suçları nedeniyle dokunulmazlık dosyası Meclis’te bekleyen Başbakan’ın alması gereken ders vardır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında da yolsuzluk iddiaları söz konusudur. Gökçek hakkında gereken yapılmalı” dedi.
MHP’den Durak’a: Gelme
Bu arada Durak, Bahçeli’nin istifa çağrısı üzerine MHP lideriyle görüşmek istedi. Ancak Genel Merkez’den Durak’a “Bahçeli randevu vermeyecek” mesajı iletildi. Bunun üzerine Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım’ı arayan Durak’ın danışmanı, “Başkanım sizlerle görüşmek istiyor” dedi. Yıldırım ise “MHP Genel Merkezi’ne gelmesine gerek yok. MHP kendisi hakkında kararını almış ve açıklamıştır” yanıtını verdi.
aytac durak istifa etti  554196
DURAK ŞU AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU
‘Kendimi savcılığa ihbar edeceğim’
MHP lideri Bahçeli’nin istifaya davet ettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Bahçeli ile yüz yüze görüşmeden karar vermeyeceğini kaydetti. Durak, bugün savcılığa gidip iddialarla ilgili kendisini ihbar edeceğini söyledi
MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Bize herhangi bir şekilde disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyesi partimizden istifa etmelidir” açıklaması üzerine, “Sayın Bahçeli ne söylerse doğru söyler. İstifa önemli değil. İnsan şerefiyle yaşar” dedi. Durak, Bahçeli ile yüz yüze görüşmeden bir karar vermeyeceğini söyledi.
Atatürk Havalimanı VIP Salonu önünde dün çok sayıda gazeteci tarafından karşılanan Durak, burada yaptığı açıklamada hakkındaki suçlamalar için bugün Adana Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Durak şöyle devam etti:
“Hayatımın en mutlu anını yaşıyorum. Belediye Başkanı olmadan önce Adana’da belli müteahhitler arasındaydım. Daha sonra 5 dönem belediye başkanlığı yaptım. Adanalı ahmak değildir. Dünyanın neresinde görülmüştür. Rüşvetin üstüne giden bir kişiye bu suçlamalar yapılıyor. Adliyeye gidip sayın Mustafa Tuncel için savcılığa bir dilekçe vereceğim” dedi.

‘Kaseti vermezse namerttir’
Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz’ın iddialarla ilgili dünkü yazısına atıfta bulunan Durak, “Tuncel öldürülmekten korkuyormuş. Çocuklarına da ‘Bana bir şey olursa hazırladığım kaseti basına verin’ diyormuş. Sayın Yılmaz da diyor ki ‘Yolsuzlukların gerçekten ortaya çıkmasını isteyen insan elindeki belgeleri alır, savcılığa gider bildiklerini anlatır.’ İşte ben dilekçeme bunu yazacağım. Bu dilekçeyi savcılığa yarın sabah (bugün) vereceğim ve kendimi ihbar edeceğim. Kendisi de bu kaseti vermezse namerttir.”

‘Bahçeli ne diyorsa doğrudur’
Durak gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Devlet Bahçeli’nin kendisi hakkında söylediği sözlere şu yanıtı verdi: “Sayın Bahçeli ne diyorsa doğrudur. Mealen burada kulaktan dinledim. Tabiatıyla bu kadar iftira atılırsa Sayın Genel Başkan onları söyler.”
Durak, “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:
“İstifa o kadar önemli değil. Şu rüşvet meselesinin Türkiye’de üstüne giden en eski adamlardan birisi benim. Hayatım boyunca mücadele ettim. Geçmişimin sayfalarını çevirsinler. Hayatımda hiçbir şaibe yok. Forbes sıralamasında Rahmi Koç’un 1.6 milyar doları varmış. Yani benim servetim Rahmi Koç’tan büyük. Benim öyle bir malım yok. Ben her yıl beyan veririm. Benim servetim o iddia ettikleri rakamın iki yüzde biri. Yani 40 milyon dolar gibi. Ben Adana’da 2000 konut yapmışım. Benim babamdan da gelirim var. Hesabını veremeyeceğim bir gelirim yok.”
Durak gazetecilerin bir kez daha sorduğu istifa sorusu üzerine dili sürçtü ve Bahçeli için “Sayın Başbakan” diye söze başlayınca gülerek, “Bak Allah söyletiyor” dedi.
Durak şöyle konuştu: “Sayın Bahçeli ile görüşmeden bir şeye karar vermem. Bunu da burada uçaktan indikten sonra öğrendim. İstifa edip etmemek önemli değil. İnsan şerefiyle yaşar. Sayın Bahçeli doğru söylüyor. Varsa bir pislik ortaya çıksın. Sayın Bahçeli kendi görüşünü dikte etmiş. Ancak bir disiplin kurulu 3 kişi, 5 kişi, 10 kişi. Ben Türk medyasının önünde sesleniyorum. Her kimin ne bildiği varsa söylesin. Allah rızası için söylesin.”

DAHA ÖNCE DE İDDİALAR GÜNDEME GELMİŞTİ
“Nereden buldun”dan beraat
Aytaç Durak hakkında, belediye başkanı olduğu 2003 yılında İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucu, “gerçeğe aykırı mal bildiriminde bulunmak” ve “haksız - sebepsiz mal edinmek” suçlamasıyla Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Durak ve ailesinin mal varlığı hakkında, savcılık iddianamesine giren müfettiş raporunda şu iddialar yer aldı: “Tapu kayıtlarına göre, kendisinin ve eşi Fahriye Durak’ın üzerine kayıtlı 94 parça taşınmazın toplam yüzölçümünün 1.703.589 metrekare olduğu, yani 1703 dönüm tarla - arsa karışık taşınmaz malları bulunmaktadır. Ayrıca, kendisinin üzerine 1, oğlunun üzerine kayıtlı 4, kızının üzerine kayıtlı 4 dükkân olmak üzere 9 dükkân, oğlunun üzerine kayıtlı 4, kızının üzerine kayıtlı 4 olmak üzere 8 meskenlerinin olduğu tespit edilmiştir. Bu kadar taşınmaz malı belediye başkanlığından aldığı maaşla edinmesinin mümkün olmadığı düşünülmektedir.”
Bu davada Durak için verilen beraat kararı, Yargıtay’da bekliyor.

Özal’dan Bahçeli’ye her dönem Durak aytac durak istifa etti  554197
Aytaç Durak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilk kez 1984 yılında ANAP’tan seçildi. 1989 seçimlerini kaybeden Durak, 1994’te bir kez daha seçimlerden zaferle çıktı. Ancak 1995’te DYP’ye geçti. 1999’da bir kez daha ANAP’tan belediye başkanı seçilen Durak, 2004’te Ak Parti’den aday oldu. Başbakan Erdoğan’ın kendisini bir daha aday göstermeyi düşünmediğini açıklaması üzerine MHP’ye geçen Durak, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde sandıktan çıkmayı başardı.

Durak’ın serveti mercek altında
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen haftalarda yaşanan tartışmaların ardından bazı üyelerin, Durak’ın mal varlığının belediye başkanı olduktan sonra hızla artarak 12 kat büyüdüğünü iddia etmesi İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın talimatıyla görevlendirilen müfettişler Adana’da, Durak’ın mal varlığındaki usulsüz artış iddialarını araştıracak. Müfettişler, gerekirse Durak döneminde belediyenin gerçekleştirdiği hizmet ve mal alım ihalelerini de inceleyecek. Adana Valisi İlhan Atış, iddialarla ilgili savcılığın da işlem yaptığını sözlerine ekledi.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun da söz konusu iddialarla ilgili çıkan haberlerin Basından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı tarafından incelendiğini ifade etti. “Şu anda bir soruşturma açılmış değil” diyen Beytorun, “İçişleri Bakanlığı tarafından da henüz bizden konuyla ilgili bilgi istenmedi” diye konuştu.
Beytorun, Durak’ın Cumhuriyet Savcılığı’na teslim ettiği ve içerisinde bazı belediye meclis üyelerinin isimlerinin geçtiği parasal ilişkilerle ilgili ses kaseti konusunda ise soruşturma başlatıldığını söyledi.

1.5 milyon metrekare arazi
Aytaç Durak, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde mal varlığını DHA’ya açıklamış, kendisi ve eşi Fahriye Durak’la birlikte toplam 1 milyon 509 bin 322 metrekare tarla ve arsaya sahip olduğunu beyan etmişti.
Üzerine kayıtlı 263 bin 680 metrekare arsa, 126 bin 622 metrekare de tarla olduğunu belirten Durak, ayrıca 5 traktörü, Kırıkkale tabancası, 12 takım altını, 8 pırlantası, bir takım incisi, 10 takım gümüşü ve 50 bin lira kira geliri bulunduğunu bildirmişti. Durak İnşaat Tic. Ltd. Şti’nin yüzde 85 hissesinin kendisine, yüzde 15’inin eşine ait olduğunu kaydeden Durak, şirketin mal varlığına ilişkin açıklama yapmamıştı. Durak’ın, son iddialar gündeme geldiğinde basına sızan, seçimden sonra valiliğe verdiği mal beyanında ise arsaların toplamının 1 milyon 800 bin metrekare olduğu, bankada da 1 milyon lirası olduğu bilgisi yer alıyor.

Kavgayı başlatan ‘rüşvet’ kaseti
29 Mart’ta MHP’den aday olan Aytaç Durak seçimleri kazanınca, Başbakan Erdoğan Adana seçimlerinde şaibe olduğunu öne sürdü. Durak “Göbeğiniz atıyorsa seçimleri yenilersiniz” deyince, taraflar arasındaki görüş ayrılıkları derinleşti. Eşi Fahriye Durak’a ait arsanın meclis kararıyla rantının artırıldığı iddiasıyla savcılık soruşturma başlattı.
Ardından Belediye Meclisi’nin bazı üyeleri, imar değişiklikleri konularında rüşvet iddiaları olduğunu belirterek, bu şaibelerin sona erdirilmesi için Durak’ı göreve çağırdı. CHP’li Halil Tüm’ün çağrısı üzerine, Durak bir sonraki toplantıda bazı meclis üyelerinin rüşvet pazarlığı yaptığını iddia ettiği bir ses kaseti dinletti.
20 yıldır Durak’ın “en yakın adamı” olarak tanınan MHP’li Mustafa Tuncel’in “En büyük rantçı sensin” sözleri nedeniyle geçen hafta belediye meclis toplantılarında sert tartışmalar yaşandı. Tuncel, Durak’ın şahsi arsalarının satışında vergi kaçırdığını, 1 milyon metrekareden fazla arsasını değerlendirmek üzere imar düzenlemeleri yaptığını öne sürdü.
Başbakan Erdoğan da savcıları göreve çağırınca, dünkü gelişmeler merakla beklenmeye başladı.

KAYINBİRADERİ FİTİLİ ATEŞLEDİ
Aytaç Durak hakkında ortaya atılan iddialar arasında öne çıkanlar şöyle:

* Merkez Sarıçam ilçesi Menekşe köyünde, Seyhan baraj gölü manzaralı 74 dönüm kamu arazisini, Arsa Ofisi’nden belediyeye geçirip yakınlarının üye olduğu kooperatife satışını sağladı. Kooperatif üyeleri, hisselerini, aylar ilerledikçe Durak’ın eşi Fahriye Durak’a sattı. Fahriye Durak’ın arsasındaki teraslama çalışması belediye imkânlarıyla yapıldı.
* Eşi Fahriye Durak’a ait, merkez Çukurova ilçesinde Seyhan baraj gölü manzaları 11 dönüm konut imarlı arsayı, usulsuz şekilde ticaret alanına dönüştürdü. Bu imar değişikliğiyle rantında 40 kat artış sağlandı. Aytaç Durak ve geçen dönem belediye meclisinin 54 üyesi, bu iddia nedeniyle, görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
* 20 yıl Durak’ın sağ kolu olarak bilinen, gittiği her partiye beraber götürdüğü, belediye meclis başkan vekilliğini emanet ettiği Mustafa Tuncel, “Bugüne kadar belediyede yapılmış yasadışı ne kadar imar değişikliği varsa, mimarı Durak’tır. Belediyenin kara kutusuyum. ‘Onu hapse attıracağım’ sözünü bilinçli söyledim. Alacağı önlemler kendisini kurtaramaz” dedi.
* TED Koleji’ne sattığı arsayla ilgili imar oyununun Durak’ı açığa almak için yeterli olduğunu öne süren Tuncel, “Kendi arsasını Meclis gündemine indirmesi, Başkanlık yaptığı Meclis’ten komisyona gönderilmesi, kendi arsasıyla ilgili imar değişikliğinin Valiliğin dosyasına eklenmesi, metrekaresi 30 liradan sattığı bu arsayı 18 lira gösterip vergi kaçırması, kendi arsasıyla ilgili komisyon kararı görüşülürken Meclis’te başkanlığı, vekili olarak bana bırakmaması açığa alınmak için yeterlidir” dedi.
* Belediyedeki imar oyunlarının başında Durak’ın geldiğini ve yapılan işlere kimsenin akıl erdiremeyeceğini iddia eden Tuncel, buna örnek olarak merkez Sarıçam ilçesindeki Menekşe köyünde kendi arsasının bir bölümünün yeşil alana çevrilmesini ve bir yıl sonra bu olaydan haberinin olmasını gösterdi.
* Belediyede yaşanan yolsuzluklarla ilgili bildiklerini kasete kaydettiğini, başına bir kötülük gelmesi halinde bu kasetin ortaya çıkacağını dile getiren Tuncel, “Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki hanımının arsasıyla ilgili usulsüz imar değişikliğinden Başkan Durak ve içinde benim de olduğum geçen dönemki Meclis üyeleri yargılanıyor. Ben buranın ilk halindeki gibi yeşil alana dönüştürülmesini önerdim. O zaman Meclis üyeleri hapisten kurtarabilir. Bunu duyunca çılgına döndü. Çünkü o arsaya 40 milyon lira vermişler, hasılattan da yüzde 5 pay isteyince pazarlık bozulmuş” dedi.

Benzer Konular

4 Temmuz 2011 / Misafir Edebiyat
14 Aralık 2014 / Alvarez Ocean Sinema tr
4 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Basın/Magazin tr
22 Ağustos 2011 / oykucix002 Soru-Cevap
3 Ekim 2011 / Kral_Aslan Rüya Tabirleri