Arama

Hakan Tartan

Güncelleme: 22 Haziran 2010 Gösterim: 3.549 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
22 Haziran 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Hakan Tartan
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

cuneyozdemir

Hakan Tartan (d. 1961, Ankara, Türkiye), Türk siyasetçi.

Tevfik Fikret Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Aynı üniversitede Sosyal Politika, Sosyal Diyalog ve AB Uygulamaları konusunda yüksek lisans ve doktora yaptı. Çeşitli gazetelerde muhabirlik, yöneticilik ve yazarlık görevlerinde bulunan Tartan'ın 4'ü şiir olmak üzere 10 kitabı yayımlandı, 2 oyunu Devlet Tiyatroları'nda sahnelendi. 1992'de yeniden açılan CHP'ye İzmir'de kurucu oldu ve yönetimde yer aldı. 1995 ve 1999 yıllarında gerçekleşen genel seçimlerde iki kez İzmir'den milletvekili seçildi, XX. ve XXI. Dönem İzmir Milletvekilliği, TBMM başkanlık Divanı İdare Amirliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

Çeşitli üniversitelerde ders veren Yrd. Doç. Dr. Hakan Tartan, Halkevleri anlayışı ile hizmet veren TÜLOV Vakfı'nın Kurucu Başkanı. Evli ve iki çocuk babası.Fransızca ve İngilizce biliyor. Dr. Tartan'ın eserleri şunlardır:

-Son CHP -Avrupa Birliği'nde Yasama Faaliyeti ve Tarafların Katılımı -Atatürk'ün İzmir'i -Ne Olacak Bu Memleketin Solu -Hortumun Ucundakiler -Beni Aşklar Büyütsün-Toplu Şiirler (Etki Yayınları) -Aşkım Karanlıktayım -Yakamozlu Sevişme Sürmanşete

2009 Türkiye Cumhuriyeti Yerel Seçimleri'nde CHP'den Konak Belediye Başkan adaylğını koymuş ve seçilmiştir.
Biyografi Konusu: Hakan Tartan nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

18 Ekim 2009 / Daisy-BT Bilim tr
3 Ağustos 2010 / KisukE UraharA Müzik tr
12 Ocak 2010 / KisukE UraharA Tiyatro tr
1 Ocak 2008 / we come one X-Sözlük
30 Nisan 2016 / Şeb-i Yelda Müzik tr