Arama

Haydar Baş

Güncelleme: 8 Haziran 2015 Gösterim: 1.568 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
25 Nisan 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Haydar Baş
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Haydar Baş

Haydar Baş (d. 1947 Trabzon, Türkiye), Türk siyasetçi, iş adamı, yazar, eğitimci. Bağımsız Türkiye Partisi'nin kurucularından ve mevcut genel başkanıdır. 2011 Genel seçimlerinde Demokrat Parti'den milletvekili adayı olmuştur. Ayrıca, Meltem TV, Mesaj TV, Yeni Mesaj Gazetesi gibi medya kuruluşlarının da sahibidir.

Hayatı
BTP resmi sitesine göre Haydar Baş, İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1970 senesinde, Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Lisansüstü eğitimini ve doktorasını Bakü Devlet Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Daha sonra aynı üniversite'den "Profesör" unvanını da almıştır.

Prof. Dr. Haydar Baş 1947 yılında Trabzon’da doğmuştur. İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon’da tamamlamasının ardından; 1970 senesinde, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olmuştur.

Lisansüstü eğitimini ve doktorasını “Veda Hutbesinde İnsan Hakları” konusundaki tezi ile Bakü Devlet Üniversitesi’nde tamamlamış ve bu üniversitede göreve başlamıştır. Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek “İslam ve Hz. Mevlana”, “Tasavvuf Tarihi”, “Din Sosyolojisi” ve “Din Psikolojisi” konularındaki tezleri neticesinde “Profesörlük” unvanını da aynı üniversiteden almıştır.

Dokuz yıldır Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Sayın Baş, halen Doğu Dilleri ve Edebiyatlarını Araştırma Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde vazifesini sürdürmektedir.

Kaynak: BTP - Bağımsız Türkiye Partisi


Biyografi Konusu: Haydar Baş nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
eren-2087 - avatarı
eren-2087
Ziyaretçi
8 Haziran 2015       Mesaj #2
eren-2087 - avatarı
Ziyaretçi
Dolandırıcı, yalancı, sahte vaatlerle seçmeni kandırmaya çalışan bir fasık. Sonunda halktan seçimlerde darbe yiyerek binde beş oy almış bir din simsarı...işte butün biyografisi bu. Ayrıca bu gerizekalıya doktora ünvanını veren üniversitenin ilkokula çevrilmesi gerekir Msn Wink
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

25 Nisan 2011 / kompetankedi Siyaset ww
8 Aralık 2015 / Jumong Bilim tr
5 Ocak 2011 / DERUNİ Edebiyat tr
11 Temmuz 2016 / Jumong Türkiye'den
16 Haziran 2012 / buz perisi Siyaset ww