Arama

Teodora

Güncelleme: 18 Aralık 2015 Gösterim: 19.509 Cevap: 2
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
7 Ekim 2006       Mesaj #1
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
527-548 tarihleri arasında Bizans kraliçesi olan Teodora bir hipodrom bekçisinin kızıyken güzelliği ve aşk maceraları ile ün yaptıktan sonra zamanının Bizans imparatoru Justinyen'in metresi olmuş ve bir süre sonra İmparatorla evlenmişti. Güzel olduğu kadar hırslı ve zeki olması sonucu kocasının Bizans'ın en kudretli yöneticilerinden biri olarak tarihe geçmesine katkıda bulunmuştur: 530 tarihinde çıkan Nika isyanının bastırılması onun Justinyen'i, İstanbul'da kalıp mücadele etmeğe ikna etmesi sonucu gerçekleştirilmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar
Zamanında kadınlarla ilgili, evlenme, boşanma, ırza geçme gibi konuları kapsayan bazı kanunların kabul edilmesinde de rol oynamıştır.

*
Son düzenleyen Safi; 18 Aralık 2015 23:56
Biyografi Konusu: Teodora nereli hayatı kimdir.
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
3 Mart 2010       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Theodora
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Theodora, Teodora ya da Teo İmparator Justinian nın eşidir.Soylu olmadığı halde İmparatoriçe olan,aşk ve cinselliğin sembolü olmuş birisidir.

Theodora annesi pagan rahibesi babası donanmada subaydır.Theodora 13 yaşında babasını kaybetmiştir. Babasını kaybettikten sonra annesi hipotromda çalışan birisiyle zorunlu olarak evlenmiştir.

250px Theodora1
Theodora(ortada)

Dini Yönü

Annesinin inançlarına göre kendisi erkekleri tanrıçanın huzuruna çıkartmak için erkeklere orgazm yaptıran bir görevlidir.Görevi karşılığında tanrıçanın huzuruna çıkan erkekler annesinin ayaklarını öpmekle iyiliğn karşılığını öderler.Theodora annesinin inançlarına baglı birisidir.
Bizansta olan geleneklere göre gelen ziyaretçiler İmparator ve İmparatoriçenin ayaklarını öperler.Theodorada kendini Tanrıça olarak görmektedir.
Teodora monofizit leri koruyucu yasalar çıkartmış,onlara ait kiliseler oluşturmuş ve monofizit inanca sahip bir rahibi patrik olarak atanması için İmparator Justinian a baskı yapmış ve başarmıştır.Ancak Papanın enterdi tehdidleri üzerine patrik görevinden alınmıştır.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Kasım 2012       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
THEODORA (560 ?, Konstantinopolis/bugünkü İstanbul-548 Konstantinopolis),
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi

Bizans imparatoriçesi. Hipodromda çalışan bir ayı bakıcısının kızıydı. Çok küçük yaşta sahneye çıkmaya başladı. O dönemde oyuncular fahişelerle bir tutulurdu. Bu nedenle Theodora da ****** olarak tanındı. Bir eyalet görevlisinin peşinden Libya'ya gitti. Bir süre sonra İstanbul'a geri döndü. Justinianos'un metresi oldu. Daha sonra onunla evlendi. Güzelliği ve dayanılmaz çekiciliği yanında aynı zamanda çok hırslı bir kişiliği vardı. Yaşadığı sürece Justinianos'u etkisi altında tutmayı başardı. Özellikle 532'de Nika Ayaklanması sırasında, kaçmaya kalkışan Justinianos'u, kentte kalarak ayaklanmayı bastırmaya razı etti; böylece imparatorluğu kurtardı. Tarihte kadın haklarıyla ilgilenen ilk yöneticilerden biri olan Theodora, özellikle evlilik yasalarını kadınların lehine değiştirtti.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

6 Aralık 2009 / B.L.A.C.K Üyeler Hakkında