Arama

Anne of Cleves (Clevesli Anne)

Güncelleme: 17 Şubat 2016 Gösterim: 1.302 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
17 Şubat 2016       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
ANNE OF CLEVES (Düsseldorf 1515 - Chelsea 1557),
MsXLabs.org & Büyük Larousse
Sponsorlu Bağlantılar

İngiltere kralı Henry Vlll'in dördüncü karısı, alman protestan- larının önderlerinden Kleve dükü Johann’ ın kızı. Cromvvell, Almanlar ile güçbirliği sağlayabilmek amacıyla, 1539'da Anne’in kral Henry ile evlenmesi için görüşmelere girişti. Bu evlilik 1540’ta gerçekleşti,ama birkaç ay sonra, Anne’i çok çirkin bulan kral evliliği bozdurdu.

Biyografi Konusu: Anne of Cleves (Clevesli Anne) nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
17 Şubat 2016       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Clevesli Anne
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Clevesli Anne
Ad:  220px-AnneCleves.jpg
Gösterim: 174
Boyut:  17.8 KB
İngiltere Kralı Eşi
  • Hüküm süresi 6 Şubat 1540 - 9 Haziran 1540
  • Önce gelen Jane Seymour
  • Sonra gelen Catherine Howard
  • Eş(leri) VIII. Henry
  • Hanedan Tudor Hanedanı
  • Babası III. John, Cleves Dükü
  • Annesi Maria of Jülich-Berg
  • Doğum 22 Eylül 1515 Düseldorf, Almanya
  • Ölüm 16 Haziran 1557 (41 yaşında)
Hever, Kent, İngiltere Krallığı Clevesli Anne (d. 22 Eylül 1515 - ö. 16 Temmuz 1557) VIII. Henry'nin dördüncü karısıydı. Kral ile olan evliliğinin tamamlanmaması nedeniyle Kraliçe Anne taç giyememiştir. Kral ondan hoşlanmayarak evliliği iptal ettirmiş ve Anne'i kız kardeşi ilan etmiştir.

İlk yılları
Anne Cleves Dükü III. John ve karısı Julich-Berg Düşesi Maria'nın kızlarıdır. Babası öldükten sonra ağabeyi William Cleves Dükü olmuştur. 1526'da büyük kız kardeşi Sybilla, Saksonya Dükü II. John Frederick ile evlenmiştir. Anne'in ailesi luteryen ve reformcuydu. Anne'in portresi Hans Holbein tarafından çizilmiş ve Thomas Cromwell tarafından VIII. Henry'ye gösterilmiştir.

İngiltere Kraliçeliği

Ad:  Bruyn_Anne_of_Cleves.jpg
Gösterim: 255
Boyut:  64.9 KB
Clevesli Anne, Barthel Bruyn

Anne, Lord Lisle ve Thomas Cromwell gibi reformu destekleyenlerin yardımıyla VIII. Henry ile evlendirilmiştir. Henry ile ilk gecesinden sonra Kralın Anne'den memnun olmadığı açık şekilde görülmüştür. Kral onun kötü kokduğundan ve güzel olmadığından şikayet etmiştir. Kralın böyle davranmasının nedeninin Rochester Sarayı'ndaki karşılamada Anne'in Kral'ı tüm saray önünde küçük düşürerek gururunu kırması olduğu düşünülmektedir.

Anne halk ve saraylılar tarafından çok sevilmişti, gittiği her yerde hediyeler ve övgüler alıyordu. Ama yine de boşanmak isteyen Kral gerekçe olarak Kraliçe'nin önceden yapılmış bir evlilik anlaşması olduğunu ve evliliğin zaten tamamlanmadığını öne sürmüş ve evliliği iptal etmiştir. Anne henüz altı aylık kraliçeyken kocasından boşanmak zorunda kalmıştır. Başta Thomas Cromwell olmak üzere bu evliliğin ayarlanmasında aracı olan birçok isim vatan hainliğinden, büyücülükten ve komplo kurmaktan idam edilmiştir ve bunlarla birlikte birkaç papacı ve luteryen de öldürülmüştür.

Sonraki yılları
Anne boşandıktan sonra Kral tarafından saray, araziler ve bol miktarda para ile ödüllendirildi. Sonraki yıllarında Richmond Sarayı ve Hever Kalesi gibi saraylarda konakladı. Kral'ın 5. karısı Catherine Howard'ın idamının ardından Kralla tekrar evleneceği söylentileri çıksa da Anne bir daha kimseyle evlenmedi. Sonradan VIII. Henry ile son karısı Catherine Parr'ın nikahlarına katıldı. Anne en son I. Mary'in taç giyme töreninde halkın arasına karışmıştır.

VIII. Henry'nin Altı Eşi
  • Aragonlu Catherine
  • Anne Boleyn
  • Jane Seymour
  • Clevesli Anne
  • Catherine Howard
  • Catherine Parr
Ölümü
Anne Hever Şatosu'nda kırkikinci doğum gününden birkaç hafta önce öldü ve VIII. Henry'nin en uzun yaşayan ikinci karısı olarak tarihe karıştı.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

13 Şubat 2016 / _Yağmur_ Siyaset ww
9 Şubat 2016 / Jumong Siyaset ww
13 Haziran 2012 / buz perisi Edebiyat ww
17 Şubat 2016 / _Yağmur_ Siyaset ww
17 Şubat 2016 / _Yağmur_ Siyaset ww