Arama

Dünya neden batıdan doğuya döner? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 4 Haziran 2013 Gösterim: 61.381 Cevap: 25
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ocak 2012       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
güneşin kendi ekseni etrafında dönmesi gezegenlerin güneş etrafında dolanması yada kendi eksenleri etrafında dönmeleri ile hiç bi alakası yoktur. gezegen dolanmaları einstein in bulduğu genel görecelik kuramıyla açıklanabiliyor. yani gezegenlerin dolanması uzay-zamanın bükülmesi ile alakalıdır..
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2012       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İSLAM DÜNYA DÜZ DEMEKTEDİR

Sponsorlu Bağlantılar
Suudi Arabistan’ın baş müftülerinden olan bu şeyhin bilim karşısında düştüğü rezalete sebep olan fetvası şöyle:Tarih: 1975

Kaynak: “Dünya’nın Sakin Güneş’in Hareketli Olduğuna ve Gezegenlere Çıkmanın İmkansızlığına Dair Akli ve Hissi Deliller”adlı kitabı.

Kim dünyanın yuvarlak olduğunu iddia ederse küfür ve delalete düşmüş olur. Çünkü bu iddia hem Allah’ın, hem Kuran’ın, hem Peygamber’in reddidir.

Bunu iddia eden kişi tövbeye davet edilir. Ederse ne ala! Aksi takdirde kafir ve dinden dönmüş bir kişi olarak öldürülür ve malı da Müslümanlar’ın hazinesine katılır.Eğer ileri sürdükleri gibi Dünya dönüyor olsaydı ülkeler, dağlar, ağaçlar, nehirler, denizler bir kararda kalmazdı. İnsanlar batıdaki ülkelerin doğuya, doğudaki ülkelerin batıya kaydığını görürlerdi. Kıble’nin yeri değişir, insanlar kıbleyi tayin edemezlerdi. Velhasıl bu iddia sayması uzun sürecek birçok nedenden dolayı batıldır.”Fetva böyle.

Size biraz tuhaf gelmiyormu?

KURANDA TEKNOLOJİ VE BİLİME DAİR BİR CÜMLE BİLE YOKTUR.

Muhammed e neden Melek bir Elektriğin,bir televizyonun,bir radyonun,bir arabanın.bir bilgisayarın tarifini getirememiş.Neden Kuran İncil ve tevratta bir tane bile bir teknolojiye ait yazı yok.Muhammedin bana vahiy geldi dediği şeyler hep o güne o an yaşananlara ve daha önceki Tevrat ve İncil de yazanlara ait.Eğer Tekneoliyle ilgili bir şey yazsaydı.O zaman ki Muhammedin etrafındakiler bunları yapar .Bunca yıldır kuran okuyan Müslüman ileri gelenleri Toplu iğnenin nasıl yapılması gerektiğini okur, icat eder, ve biz Müslümanlar da Topluiğneyi bak biz bulduk diye öğünürdük.ama yok işte çivinin icadı bile bize ait değil.
Size biraz tuhaf gelmiyor mu?

DİNLERDEKİ YARATILIŞ FİKRİ AKLA UYGUN DEĞİLDİR

Yaratılış diye bir kavram mantıken olamaz.
Diyelim ki birinin bir şeyi mutlaka yaratması yapması şart.
Yaratılışçılığa göre her şey yaratılır,hiç birşey kendiliğinden tesadüfen oluşamaz
Kabul ettik Tanrı tarafından Yaratıldık.uygun ortamlar oluştu diye varolmadık.
Bu varoluş düşüncesine göre hiçbir şey kendiliğinden oluşamaz
Öyleyse Tanrı da kendiliğinden oluşamaz.Yaratılışçılığa inandınız mı yada savundunuz mu, Tanrı nında yaratılmak zorunda olduğunu savunmak zorunda kalıverirsiniz.
Hayır derseniz..o zaman yaratılış görüşünü imha edersiniz..
Çünkü size göre hiçbir şey kendiliğinden oluşamaz.
Bunu siz söylüyorsunuz.
Öyleyse tanrıda kendiliğinden oluşamaz.
Mutlaka onunda bir yaratıcısı vardır.
Yaratılışçılığa göre yaratanında bir yaratıcısı olmak zorundadır.
Her yaratının bir yaratıcısı olması gerektiğini türetir
Bu böyle 10 sayısının 3 bölünememesi (10/3=3,3333333 ) gibi sürer gider.
Ama piramitin en üstünde ki bir şeyin kendiliğinden oluşması kaçınılmazdır.
Sonuçta ,mutlaka tanrı veya tanrının babası yada onun babası yani mutlaka birşey kendiliğinden oluşmak zorundadır.
Buda bizi canlıların uygun şartlar oluştuğu var olduğu görüşünün doğruluğuna ulaştırır.
Bir şeyin mutlaka yaratıcısının olmasının şart olmadığı kabul edilmek zorunda kalınır.

Size Biraz tuhaf gelmiyor mu?

KURAN DA BİLİMSEL BİR CÜMLENİN OLMADIĞININ KANITI
Muhammed e göre yazları neden sıcaktır. “Sicak siddetlendigi vakitte salât(-i Zuhru) (namaz kilmayi) serinlige birakiniz. Zirâ sıcagın siddeti Cehennem’in kaynamasındandır. Nar(-i Cehennem) Rabbine (sikâyette bulundu, ve): -’Yâ Rab, beni ben yiyorum. (izin ver)’- dedi. Allâhu Teâlâ da iki def’a nefes almasina izin verdi. Nefesin biri kisin, digeri yazin. En çok ma’rûz oldugumuz sicak ile sizi en ziyâde üsüten zemherir (iste budur)” [Buharî’nin Ebû Hüreyre’den rivâyeti için, Diyânet yayinlarindan bkz. Sahih-i Buharî Muhtasari … cilt 2, sh. 476 H. 321]
Görüldüğü gibi , coğrafyaya göre Dünya’nın ısınma nedeni yıllık hareketinden dolayı Güneş’e yakınlaşıp uzaklaşmasıyken ; Muhammed’e göre ise Dünya’nın ısınma nedeni cehennemdeki ateşlerin sıcaklığıdır.
Dünya’nın ısınma nedeninin Dünya’nın yıllık hareketinde Güneş’e yakınlaşıp uzaklaşması olduğunu mihraca yani göğe çıktığı söylenen peygamber bilmeyebilir mi?
Size biraz tuhaf gelmiyormu
BİLİM İLE İSLAMIN FARKLILIKLARI
İslam toplumların da doktor bile olması bir reformdur.İslama göre canı veren Allah, canı alan allah..Allah can almaya karar verirse, hangi doktor engel olabilir ki.
Hocaya üfürükcü ye gidiyor yurdum insani, reçete yerine muska yazdırıyor..
Madem derdi Allah veriyor neden çare arıyorsun Allaha karşımı geliyorsun?
Kuran’a gore Adem’in çocuklarından Habil ÇİFTÇİ, Kabil koyun ÇOBANıdır. Yani ilk insan döneminde ziraat ve hayvancılık vardır. Bugünkü toprak yapısı, ve bitkiler, ağaçlar vs mevcuttur.
Bilim’e göre ilk insanlar AVCI ve TOPLAYICIdır(ekipdikmez). Ziraat ve hayvancılığın tarihi sadece on bin senedir. Ekilebilir mevcut toprağın, bu günkü haline gelebilmesi ancak 100.000 sene önce olmuştur.
Kuran’a göre meyveler, sebzeler bugünkü özelliklerinde (Renk, tat, şekil, büyüklük vs) yaratılmışlardır.Domatesi ve patatesi Amerikanın keşfinden sonra öğrendiğimiz için Bu en çok yenilen sebzelerin adı kuranda geçmez.Çünkü Kuranı yazanlar bilmiyorlardı.
Bilim’e göre ise günümüzde bulunan sebze ve meyveler, insanlar tarafından seçildiği için, bugünkü tat, koku, renk, ve boyutlarına ulaşmışlardır. Mısır 5.000 yıl önce 2-3 santim iken,insanlarca devamlı surette irileri seçilerek ekildiği için bugünkü boyutuna ulaşmıştır. Yani günümüzde tüketilen tüm sebze ve meyveler, insanlarca geliştirilmiştir.
Her Şey Allah'tan diyen insan bilim Üretebilir mi?...
Size biraz tuhaf gelmiyormu?

KURANDA VE TEVRAT TA YAZAN NUH TUFANI
Kutsal kitaplarda tufan denen bir olaydan bahseder. Ve Nuh’un her türden bir çift’i bir gemiye doldurduğundan. yaklaşık 2 milyonu aşkın mevcut türü ve yokolmuş milyonlarca türü nasıl bir gemiye sığdırdı. Üstelik birbirleriyle beslenen bu canlılar nasıl oldu da gemide 1 yıl süre boyunca birbirlerine saldırmadı. Ayrıca her canlıdan bir çift aldığını söylüyorsunuz, peki ya iki cinsi olmayan canlıların varlığından haberdar mısınız acaba(bakteriler, virüsler, prokaryotlar ...)
Allah neden Tufan a gerek duydu.insanlar nuh dışında ölsün dese insanlar ölürdü zaten.Neden Allah Nuhu da öldürüp insanı neden tekrar baştan yaratmadı? Çok zor olmalı insanı yaratmak.Nuhu çok seviyordu masalına da cevap var.Sonunda öldürmedimi? onu önceden cennetine alabilirdi.
Adem Havva diyelimki Çinliydi.insanlar evrimleşti ve diğer ırklar da oluştu..Sonra nuh tufanıyla hepsi öldü..sadece Nuh eşi çocukları kaldı.Nuh eşi ve çocukları Arap olsun.Evrimleşip tekrar zenci ,Çinli,Japon olmak için zaman yeterli değil..Kutsal kitaplardaki nuh tufanı doğru değil demektir.Bu doğru değilse onu yazan Kuran İncil Tevrat ta doğru değildir.
Bilim adamlarının yaptığı hesaba göre tüm dünya yüzeyini kaplaycak miktarda su yeryüzünde bulunmamaktadır. Kutuplardaki tüm buzlar erise ve atmosfer ve bulutlardaki tüm su yoğunlaşıp yeryüzüne dökülse bile, böyle bir facianın gerektirdiği miktarda suya yaklaşılamamaktadır. Peki bunca su nereden gelmiş ve nereye gitmiştir?
Nuh’un gemisinin büyüklüğü ve yapısı nasıldır? Bu kadar canlıyı alabilecek geminin büyüklüğünü bir düşünelim. Sadece fosillerini bulduğumuz dinazorların türlerinden birer çift alsak bu günkü teknolojiyle yapılan uçak gemilerine sığdıramazdı.2.5 milyon canlı türü bu gemiye nasıl taşınmış, gemi içinde nasıl barındırılmış ve nasıl beslenmiştir?
Eğer tufan 6500 yıl önce olduysa, o sıralarda mevcut olan Mısır uygarlığı o piramitleri nasıl dikebilmiştir? Bir çok ilkel çağlardan kalma Duvar resimlerinin silinmesi gerekmezmiydi?
Sadece özel bir coğrafyada yaşayan (örneğin Güney amerika’da amazon ormanlarında, ya da kuzey kutbunda) bir canlı türü, tufan bittikten sonra yasadığı yere nasıl gitmiştir?
Günümüze kadar bilinmeyen kıtalar Amerika ve Avustralya kıtalarındaki hayvanlar ne oldu? Oradaki insanlar nuhun çocukları olamayacaklarına göre nereden geldiler.Onları yaratan bir tanrı daha olabilirmi?
Nuh hikayesi Kuran'da Hud-25 ile Hud-50 arası, Muminun-22 ile Muminun-30 arası ve Yunus-71-72-73-74 de geçer. (Gerçi başka yerlerde de sıkça söz edilir, ama bu surelerde daha geniş bir şekilde aynı hikaye tekrarlanır.)
Allahın belleği sanki bugünün insanın belleğinden ile geride..Yani anlattığın bir konuyu tamamlayabildiği bir sure yok nedense,sanki bir insan gibi aklına geldikçe konuya değinmiş
Allah muhammede uyandığında vahiy geldi dediğinde neden Nuh tufanı konusunu parça parça başka zamanlarda vermiş ve kuranda başka başka surelerde yer almıştır.Neden Hikayenin tamamını vermemiştir? Yada Vahiy olarak göndereceğine böyle parça parça Tevrat ta benim kitabım bu konuyu oradan oku dememiştir?

Böyle tutarsız ve anlamsız hikayenin anlatıldığı kitaplar Allahın kitabı olabilirmi?

Size biraz tuhaf gelmiyormu?
HZ MUHAMMED NEDEN KUTUPLARI BİLMİYORDU
BAKARA SURESİ 187.AYET.. Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Sabahın beyaz ipliği , siyah ipliğinden ayırt edilinceye kadar yeyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın. Mescitlerde ibadete çekilmiş olduğunuz zamanlarda kadınlarla birleşmeyin. Bunlar Allah'ın koyduğu sınırlardır. Sakın bu sınırlara yaklaşmayın. İşte böylece Allah âyetlerini insanlara açıklar.
Yukarda Ayette görüldüğü üzere oruç tutma zamanı saat olarak verilmemiştir.Allahın peygamberin ,halifelerin saati bilmediğini düşünemeyiz.Allah saatin Müslümanlara lazım olacağını bildiği için..Mutlaka nasıl icad edilebileceğini vahiy yoluyla vermiştir. Ben kuranda bütün sureleri aramama rağmen bulamadım.
Gece ve Gündüzün Dünyanın güneş karşısında kendi etrafında bir tur dönmesiyle olduğunu da biliyorlardır. Dünyanın yuvarlak olduğunu da bildiklerine göre.
Kutupta bir gecenin altı ay gündüzünde altı ay olduğunu biliyorlardı.Kutuptaki Müslüman 6 ay birşey yemeden aç duracaktı.
Öyleyse: kutupta yaşayan erkek ve kadının 6 ayda bir aynı yatağı paylaşmasını istiyorlardı.Diğer yandan Allah oruç tutan insanın altı ay aç kalamayacağını bildiği için sanırım kutupta yaşayan insanların ölmesini istiyordu.
Size biraz tuhaf gelmiyormu?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Nisan 2012       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlarlar bazılarınız bilim ve dinin birbirinden ayrı şeyler olduğunu hala kavrayamamış ne yazık.tanrıyı kalkıp güneş sisteminin dönüşüne dahil ettiniz ya pes dorusu ilahi güç ayrı soyut bir kavram güneş sisteminde olanlarsa kozmolojik gerçeklerdir.Neden yörüngemize bile hala bir uydu gönderemiyor oluşumuz bundan olsa gerek CEHALET.herşeye ilahi bir boyut kazandırmak yobazlıktır.bence müslümanların din kitabı olan kuranı bi kez daha okuyun ama 1. emrini.OKU.
mimo - avatarı
mimo
Ziyaretçi
3 Mayıs 2012       Mesaj #24
mimo - avatarı
Ziyaretçi
Arkadas dini kendince yorumlamis dinsiz bir sonuca cikmis. Islam dininde ve bilimde objektif ol. Ayni kapiya cikarsin. Cunku biri cetvel digeri kalem gibidir cizdiginde duz cizgi elde edersin..
remre - avatarı
remre
Ziyaretçi
23 Aralık 2012       Mesaj #25
remre - avatarı
Ziyaretçi
lise bir coğrafya akıllı defterini aldım.Soru olarak dünyanın batıdan doğuya dönmesinin sonuçlarını yazınız diye soru cıktı.Lütfen yardım edin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Haziran 2013       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
dünyaya ilk hareketini veren dunyanın ilk oluşunda bir gezegenin çarpmasıdır yani siz çok uçuyorsunuz kendi kendine dönmez tabiki bir paraya köşesinden vurun nasıl da dönüyor dimi işte böyle düşünün dünyanın oluşum sırasında bir gezegen tam köşesinden vurur dünyadan küçük olan bu gezegenin parçalanması ayı oluşturmuştur toza ayrılan gezegen dünyanın yorungesine girer büyük olan küçüğü her zaman çeker büyük kütleler birleşerek bir çoğu dünyaya bir çoğuda tozdan ayı oluşturmuştur. ve mevsimlerin oluşumunu ay sağlamaktadır dünya ilk oluşumundada yerle gök çok yakındı ay uzaklaşır dünyadan araştırabilirsiniz uzaklaştıkça gökte uzaklaşmıştır ve dünyayı yavaşlatmıştır eğik ve mevsimlerin oluşumunu aya borçluyuz. allah herşeyi bir düzen ve sebeb ile yaratmıştır yaratmak ona mahsus kaza ve kaderi unutuyorsunuz. düşün biraz.. neden dönüyo falan filan bizim için yaratmıştır kıymetini bilmiyoruz. ilimi verende allah ilimi vermese bilgisayarı otomobili uretemezdik. haşa kendimizi çok üstün görüyoruz bize ilim verildikçe azıgınlık hat safhada artıcak ve dünyaya neden geldiğimizi unutucaz. bu yüzden pek konuşulmaz bu konular. kuranda ve birçok ayette ilim ile ilgili bilgi bulabilirsin teknoloji diye geçmez.

Benzer Konular

8 Mart 2016 / Misafir Cevaplanmış
29 Mart 2016 / Misafir Cevaplanmış
12 Mart 2015 / şehriban Cevaplanmış
20 Ekim 2008 / Misafir Genel Mesajlar
26 Ocak 2018 / Misafir Cevaplanmış