Arama

Mide ağrıları hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 6 Ağustos 2013 Gösterim: 31.666 Cevap: 28
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ağustos 2011       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
iyi gunler, benim sorunum ,yemek yedikten 1 saat sonra midem ve karin bolgemde siddetli bir agri meydana geliyor. hareket ettigimde migde bulantisi oluyor. gaz cikartamiyorum ve tuvalete cikamiyom.sorumu cevaplarsaniz cok memnun olurum.
Sponsorlu Bağlantılar
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
20 Ağustos 2011       Mesaj #22
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

iyi gunler, benim sorunum ,yemek yedikten 1 saat sonra midem ve karin bolgemde siddetli bir agri meydana geliyor. hareket ettigimde migde bulantisi oluyor. gaz cikartamiyorum ve tuvalete cikamiyom.sorumu cevaplarsaniz cok memnun olurum.

Yemeklerde bulunan yağdan kaynaklanan bir durum olabilir doktora görünmelisiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
ayça yaren - avatarı
ayça yaren
Ziyaretçi
31 Aralık 2011       Mesaj #23
ayça yaren - avatarı
Ziyaretçi
iyi günler dün akşam dişim ağrıyordu ağrı kesici içtim sabaha karşı mide ağrısıyla uyandım midem yanıyor kazınıyor. birkaç kez istifar ettim. her ağrı kesici içtiğimde böyle oluyor nasıl geçirebilirim
selmaabanuz - avatarı
selmaabanuz
Ziyaretçi
14 Mart 2012       Mesaj #24
selmaabanuz - avatarı
Ziyaretçi
iyi geceler ben 33 yaşında 3 çocuk annesi bir bayanım mide şikayetlerinden dolayı gitmiş oldugum iç hastalıkları uızmanın istemiş oldugu endoskopi sonucuna göre endoskopik bulgular yapılan endoskopik incelemede özofagus mokaza ve lümeni normaldi.kesici dişlerden itibaren z çizgisi 36 diafragma kıskacı 38 cm.de geçildi.Kardia'nın endoskopu kavraması normaldir.mide sekresyonu ekspansiyonu normaldir.Fundus vd korpus kısımlarınlarında patolojik bulgu saptanmamıştır.Korpus pillileri düzenlidir.Antrum mokazasında yaygın erozyon vardır.
pilor açık satralize bulbus forme mukozası normaldir.post bulber duodenuma geçilebilmekte olup mukoza ve lümen normaldir.
Tanı:Antral Gastrit
bu endeskopi raporuna göre giddeyi alınacak bi durum olumadıgı konusunda bilgilendire bilir misiniz?
Tşk edirim saygılarımla
selma
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2012       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İLGİNİZ İÇİN şimdiden teşekkür ederim.. denim bulantı reflü vardı ama tedavi ihtiyacı duymamıştım. sonra bulantılar başladı arkasından mide ağrısı ve şu an hem bulantım var ve yemek yediğim zaman sırt ağrım var. ultrason çekindim ve safra temiz çıktı herşey normal ama sol böbrekte 22.ye 23 mm kist çıktı. zaten sol böbreğimin olduğu taraf midenin tam arkası ağrıyo. bu arada kaç aydır sabah aç karnına mide ülser ilacı kullandım ama ağrılarım arttı. yeni çekindim ultrasonu. mideye hortum hiç atılmadı attırmam gerekiyormu lütfen bir cevap bekliycem. çünkü o kist ağrı yapmaz o kadar ve bulantı hiç yapmaz dedi doktor... teşekkür ederim....... SİZCE NE YAPMALIYIM?????
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Haziran 2012       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benimde mideme bir anda bir ağrı giriyor 20 sn kıvrandırdıktan sonra geçyir aralıklarla da devam ediyor bunun açıklaması var mıdır?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ağustos 2013       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba bnim midem cok agriyo bu agri kalbime ve bobregime vruo nedeni ndr 17 ysindaym
Bachata - avatarı
Bachata
Ziyaretçi
6 Ağustos 2013       Mesaj #28
Bachata - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba bnim midem cok agriyo bu agri kalbime ve bobregime vruo nedeni ndr 17 ysindaym

Bir sağlık kuruluşuna gitmenizi tavsiye ediyoruz .Sağlıkla ilgili soruların en iyi cevabını hekiminiz verecektir.Geçmiş olsun
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
6 Ağustos 2013       Mesaj #29
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Mide Ağrıları

Mide ağrıları da sık rastlanan belirtilerdendir. Ancak mide ağrıları yalnız mide içi organlarının hastalıklarında ortaya çıkmazlar. Başlıca üç çeşit mide ağrısı vardır. Bunlar “Viseral ağrı”, “Somatik ağrı” ve “Yansıyan ağrı”dır. Viseral ağrı, mide içi organlarındaki hastalıklardan kaynaklanmaktadır. mide içi organlarının peritonla örtülü olan yüzleri, ağrı uyarılarına karşı duyarlıdırlar. Bu organların duvarlarındaki gerilimin artması, peritonu gererek ağrıya yol açar. Organlarda gelişen iskemi, infarkt ve bazı kimsayal maddeler ağrıyı uyarmaktadırlar.

Organlarda gelişen iltihabi ve iskemik olaylar organların ağrıya olan duyarlık eşiklerini düşürmektedirler, böylece en küçük uyaranlar bile bazen şiddetli ağrıya yol açmaktadırlar.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.