Arama

Oktay Sinanoğlu'nun liderlik özellikleri nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 28 Şubat 2013 Gösterim: 12.765 Cevap: 12
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Oktay Sinanoğlu'nun liderlik özellikleri nelerdir?
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
ya siz bu liderlik özelliklerini çıkarıp kısaca yazsanız çünkü ben öle şeyleri pek becereme türkçeylede hiç aram yoktur
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
İnceleyiniz Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu (Oktay Sinanoğlu Kimdir? - Oktay Sinanoğlu Hakkında)
Sponsorlu Bağlantılar
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #3
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Tek liderlik özellikleri?
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #4
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
?
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #5
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Nelerdir? Acil ihtiyacım var...
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2008       Mesaj #6
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Oktay Sinanoğlu

"1935 yilinda dogdu. Adi Oktay Sinanoglu.

1953/ 18 yas- Ataturk tarafindan 1928 yilinda kurulmus TED Yenisehir Lisesini burslu olarak okudu ve birincilikle bitirdi.Okulun bursuyla kimya muhendisligi okumak uzere ABD'ye gitti.

1956/ 21 yas- ABD Kaliforniya Universitesi,Berkeley Kimya muhendisligi'ni birincilikle bitirdi.

1957/ 22 yas- Massachusetts Institute of Technology'yi ( MIT ) 8 ayda birincilikle bitirerek Yuksek kimya Muhendisi oldu.

1960/ 25 yas- Yale Universitesinde "asistant professor" (yardimci docent)olarak calismaya basladi.

1961/ 26 yas- Atom ve molekullerin cok elektronlu kurami ile "associate professor" ( docent ) ve 50 yildir cozulemeyen bir matematik kuramini bilim dunyasina kazandirdi ve "full professor" (profesor) unvanini aldi.
Bu unvan ile MODERN UNIVERSITE TARIHININ VE YALE UNIVERSITESININ
TARIHININ (son 300 yildaki ) EN GENC PROFESORU oldu.

1964/ 29 yas- ODTU ye danisman profesor oldu. Yale Universitesinde ikinci bir kursuye daha profesor olarak atandi. Dunyada yeni kurulmaya baslayan MOLEKULER BIYOLOJI dalinin ilk birkac profesorunden biri oldu.(Watson ve Crick sarmal modelindeki dna sarmalinin cozelti icinde o halde nasil durdugunu kesfeden adam - solvofobik kuvvet)Amerikan Ulusal bilimler>akademisine Uye olarak secildi. Buraya secilen ilk ve tek Turk oldu.

Iki defa Nobel' e aday gosterildi. Defalarca Nobel Akademisinin istegi uzerine Nobel ' e adaylar gosterdi. Dunyanin sayisiz yerinde sayisiz buluslari ve teoremleri ile ilgili sayisiz konferans verdi. Su anda 70 yasinda 26 yasindan beri devam ettigi Yale Universitesinde Molekuler biyoloji ve kimya olmak uzere iki kursude profesor ve son 7 senedir gorev yaptigi Yildiz Teknik Universitesinde ise Kimya dalinda olmak uzere bir kursude Profesor olarak gorevini surduruyor.

"...Ben baktim , Turk Bayragi, Ataturk karsimda, cam cerceveli oldugu icin bayragin ustunde kendi yansimami goruyorum. Icimden yemin ettim, dedim ki:
Gidecegim ve orada soz sahibi olacagim, ondan sonra gelip o namussuzlarla burda ugrasacagim. O zaman anlamistim ki burada kalirsam Amerika'nin kolesi olurum, oraya gidersem Amerika'nin efendisi olur, buraya geliponlarla daha rahat mucadele ederim. Ve iste bizi gonderdiler..."

"...Hicbir zaman Amerikan vatandasi olmayi dusunmedim. Aklimdan dahi gecmedi. Ben atalarimdan beri Turk kimligimle varim.Ne yaptiysam o sayede yaptim. Ona buna yaranayim diye degil.Otuz yilda bak milleti ne hale soktular. Simdi de 'aclikla' terbiye ediyorlar. Ayarli basinin kose yazarlarindan biri gecenlerde Avrupa Birligine girmenin yararlarindan diye 'O zaman bu ay yildizli pasaport ile Avrupa kapilarina gitmenin utancindan kurtulacagim ' diyor. Tanri, bu millete acisin..."

"...Yildiz Teknikte kimyada bir takim hanimlar var beyler var, profesor,docent. Disarida da vardir. Burada da var, entrikalar doner, ona buna kostek ol***ar. Birkaci dedikoducu belli odama geliyorlar. Herkeste dahili telefon var. Ankara'ya bile telefon edemiyorsun, bilgisayardan baglanamiyorsun. Bolum baskanlarinin telefonlari vardi, onlar da benim yanimda ya. Suraya bir telefon bulun bari dedim. Bilgi cagindayim diyorsunuz daha telefon cagina gelmemissiniz diyorum. Bilgisayara telefonu baglayamiyorsun. Internet yok. Uc dort yil baglanti kurulmadi. Huseyin Afsar'a (bolum baskani) bari bir telefon bulun dedim. ana direk telefonundan paralel hat cektirdi. Bazen o yokken ariyorlar, telefonu acip sekreteriyim diyorum. Bolumde iki tane merakli hanim var, ortalikta dolasip dedikodu yapiyorlar. Bunlar bir gun odama geldiler o sirada da telefon caldi. Bu ne dediler. Ben de saf saf telefon dedim. Ertesi gun geldim, makas attirip kestirmisler, koridordan teli kesmisler. Ben de zannediyorum ki, ben bunlar icin firsatim, oyle konular var ki dunyada herkes gelmis, Yale'de benden ogrenmis; Rusya'sindan, Dogu blokundan, Avrupasindan. Ben ayaklarina gelmisim, yeni birsey ogrenin, yapin. Yok.
Ozel ders actik,yepyeni seyleri dunyada ilk defa anlatiyorum, disarda herkesin benden ogrenmek istedigi seyleri Turkiye'de Turkce anlatiyorum. Alakasi olmayan, fizikten matematikten insanlar geliyor, asil gelmesi gerekenler yok!.."

"... ABD icinden cok gocmus bir ulkedir, tabii pat diye gocmez, arada bir canlanir, tekrar bir seyler olur ama icinden cok zayif taraflari vardir. Dunyada en buyuk borcu olan devlet mesela. Ic ve dis. Ama bir devingen tarafi vardir, arada birsey cikarirlar bir sene oyle idare ederler,sonra yine inise gecerler. Oyle pek gorundugu gibi bir guc degildir..

"...GENCLER, Turkiye' de adet haline gelmis gostermelik islerden kacinin. Sirf universite bitirdi desinler diye, ananiz babaniz Amerika'da mastir yapti diye ogunebilsin diye yuksekogrenime gitmeyin. Sonunda ancak kendinizi kandirirsiniz. Temel gayeleriniz, kendinizin ufak cikarlari otesinde, kendiniz disinda, bu ulke, bu ulus, Turk dunyasi,Avrasya,insanlik icin olsun. Yuksek hedefleriniz icin calisin. O zaman, kendi durumunuz da kendiliginden duzelecektir. Maddiyat ile maneviyati dengeleyin. Formulunuz 'bilim' + 'gonul'dur. Bu iki kanadin biri eksik olursa ne
kendinize ne de insanliga hayriniz dokunur. Gundelik siyaset, cikar gruplari, disardan gudumlu gizli veya acik "cemiyet"lerden uzak durun. Ataturk'un dediklerini bol bol okuyun, onlari iste bu gunler icin demis,yazmis. Turkiye'nin serefli, refahli,itibarli ve bagimsiz gelecegi icin Ataturk yolumuzu cizmistir.
Dis ulkelerden, onlarin yerli kuyruklarindan medet ummayin. Gayeleri bize yardimci olmak degil, Turk adini tarihten silmektir. Dunyanin neresinde olursaniz olun, kimliginizi, Turk dilini, Turk tarih ve kultur bilincini, binlerce yillik gelenegini kaybetmeyin.
Dis ulkelerde ne kadar kimliginizi korursaniz yabancilar da size o kadar itibar edecektir. Baskasini taklit etmeyin. Kendi yolunuzu cizip azimle yuruyun.O zaman herkes sonradan sizi taklit edecektir. Egitimde once bir meslek, gercek bir beceri, bir altin bilezik sahibi olmaya bakin. Neyaparsaniz yapin en iyisini yapin. Siyasetcinin bilimcinin en kotusu olunacagina tamircinin parmakla gosterilen en iyisi olmak yegdir. Bulabilirseniz Turk okuluna, egitimin Turkce verildigi okullara gidin. Konulara merak sarin not icin calismayin. O meslekte yararli olacak bir yabanci dili ogrenin. Bulbul gibi konusup yapancidan ayirt edilemez hale gelmek hic sart degil. Unutmayin ki Turk olmak bir kafa gonul isidir. Turk kulturuyle, diliyle, ata sevgisiyle Turktur. Soy sop meselesi karistirarak, o herseyimizi borclu oldugumuz serefli atalarimizi karalamaya calisan ic dusmanlarin kitaplarina, yaygaralarina kulak asmayin.
Kultur genleri, irk genlerinden daha onemlidir.Vatani, milleti icin her t***u fedakarliga hazir bir taban gerekiyor. Bu taban son elli yilda hayli eritilmis, kafasi, gonlu karistirilmis, birbirine dusen kesimler, disa bagimli sahte aydinlar,icinde vataninin gelecegini dusunmeyen, daha da acisi vurdum-duymazlasmis kalabaliklar olusturulmustur. Bu durumdam gercek bir onder çıkabilse bile basarili olma sansi pek azdir. Simdi yapilacak is hizla bu toplumun yeniden kaynasmasina, bilinclesmesine, vatanini, milletini kendisinden once dusunen insanlarin cogalmasina onayak olmaktir.
Turkiyeyi tekrar Kuvayi Milliye ruhu, Ataturk ruhu kurtaracaktir..."
Quo vadis?
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #7
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
soruma dikkat ederseniz liderlik özelliklerini soruyorum hayatını değil...
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2008       Mesaj #8
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
cevaba dikkat ederseniz. hayatının yanısıra bazı sözleriyle liderlik ruhunu açığa çıkarmıştır.. dikkatli okuyunuz
Quo vadis?
gocmez - avatarı
gocmez
Ziyaretçi
24 Ağustos 2009       Mesaj #9
gocmez - avatarı
Ziyaretçi
iyice okumak lazım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Kasım 2009       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bize de ödev verdi türkçeci liderlik özellikleri neler yahu bunu temize çıkartın yarın ödev gitçek pazartesiye

Benzer Konular

16 Nisan 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
8 Kasım 2016 / Baturalp Bilim tr
8 Kasım 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
6 Şubat 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap