Arama

İklimlendirme ve soğutma alanları hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 29 Nisan 2011 Gösterim: 3.797 Cevap: 4
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
30 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
iklimledirme ve sogutma alanı (lütfen)
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen fadedliver; 30 Kasım 2008 16:18
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
30 Kasım 2008       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
İnceleyiniz
İklimlendirme ve Soğutma Teknikeri - MsXLabs
Sponsorlu Bağlantılar

İnsanlık tarihindeki en eski soğutma şekli, soğuk bölgelerdeki buzların muhafaza edilerek sıcak yerlere yerleştirilmesiyle elde edilmiştir. Bu yöntem binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. İnsanlar daha sonraları kapalı mekânları soğutabilmek için çeşitli mekanizmalar üretmiş, en basit tanımıyla fanlar yapmıştır. Kapalı bir mekânda teneffüs edilen havada ideal sıcaklık, nem oranı, dolaşım ve temizliğin istenen koşullarda tutulması işlemine 'klima', yani 'iklimlendirme' denir. Modern kent yaşamında çoğu insan, zamanının büyük bölümünü kapalı mekânlarda geçirmeye başlamıştır. Günlük yaşamdaki bu değişim, iç mekândaki havayla ilgili konfor ve sağlık koşullarının düzeltilmesi için arayışlara neden olmuştur. Bu arayışların sonunda, günümüzdekinden farklı da olsa iklimlendirme cihazları bulunmuştur. Gelişmiş ülkelerde klimalar önce iş yerlerinde, daha sonra da otomobil ve konutlarda kullanılmaya başlamıştır. 1950'li yıllardan bugüne, malzeme kalitesinin artması ve elektronik teknolojisinin gelişmesiyle birlikte klima sistemlerinde büyük aşamalar kaydedilmiştir. Üreticiler bu gelişmelerden güç alarak, enerji tasarrufuna yönelik cihaz ve sistem arayışına girmiştir. Az enerji harcayan ve çevreye zarar vermeyen iklimlendirme cihazları dünyanın her yanında ilgi görmeye başlamıştır. Günümüzde ekonomik, güvenilir, estetik ve az yer tutan klima sistemleri üretilmektedir. Bugün soğutma ve iklimlendirme tesislerinde otomatik kontrol sistemlerinin yerleşim planlarının çizilmesi, ısıtma sistemleri ve ısı pompaları ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bu alanda ayrıca; elektrik konuları, ısı akışı, atölye ve laboratuvar işlemleri, hava kanallarıyla ilgili işlemler yapılmaktadır. Bu sektörün hizmet kanadında faaliyet gösteren işletmeler ise; teçhizatların çalıştırılması, işletilmesi, bakım ve onarımıyla ilgilenir. Türkiye’deki iklimlendirme alanı, 1990’lı yıllardan itibaren genişlemiştir. Ülkemizdeki klima pazarı her geçen gün büyüyen ve olumsuz gelişmelerden etkilenmeyen bir pazardır. Ülkemizde evlerden otomobillere, iş yerlerinden okullara kadar birçok yerde klimalar yaygın olarak kullanılmaktadır. Türkiye'de birkaç yıl öncesine kadar lüks olarak görülen klimalar, bugün birçok insan tarafından ihtiyaç olarak görülmektedir. Soğutma ve iklimlendirme Türkiye için yeni bir alan olmasına rağmen, genişleyen klima pazarı bu alandaki istihdamı artırmıştır. Sektördeki hareketliliğe ve dünyadaki gelişmelere bakılırsa, bu alandaki meslekler önümüzdeki dönem için en fazla gelecek vaat eden meslekler arasındadır. Soğutma ve iklimlendirme alanı üzerine eğitim alarak yurt dışında bu mesleği yapmak isteyen kişilerin iş bulma olanakları geniştir. Yabancı dil bilen, kendini meslekî açıdan geliştiren kişiler bu alanda faaliyet gösteren uluslararası firmalarda da çalışabilir.
İnsanlık tarihindeki en eski soğutma şekli, soğuk bölgelerdeki buzların muhafaza edilerek sıcak yerlere yerleştirilmesiyle elde edilmiştir. Bu yöntem binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. İnsanlar daha sonraları kapalı mekânları soğutabilmek için çeşitli mekanizmalar üretmiş, en basit tanımıyla fanlar yapmıştır. Kapalı bir mekânda teneffüs edilen havada ideal sıcaklık, nem oranı, dolaşım ve temizliğin istenen koşullarda tutulması işlemine 'klima', yani 'iklimlendirme' denir. Modern kent yaşamında çoğu insan, zamanının büyük bölümünü kapalı mekânlarda geçirmeye başlamıştır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bu bölüm değişen iklim şartları ile birlikte son zamanların gözde mesleği haline gelmiştir.İklimlendirme insan konforu ve endüstriyel ürün proseslerinde çok önemli bir yer tutmaktadır.İş alanları oldukça fazla olduğu için işsiz bir iklimlendirmeciye rastlamanız neredeyse imkansız..çalışma şartları ve ücretleri de oldukça iyidir..Ayrıca okumaya devam etmek isteyen arkadaşlarımz da konularında uzman birer makine mühendisi olabilirler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Aralık 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben dünyanın oluşumundan günümüze kadar soguma aşamalarını ögrenmek istiyorum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Nisan 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sizce soğutma mı daha iyidir klima alanı mı daha iyidir

Benzer Konular

22 Eylül 2014 / P.u.S.u Meslekler
3 Nisan 2015 / byseus Soru-Cevap
11 Ekim 2009 / Misafir Cevaplanmış
4 Mayıs 2016 / Misafir Cevaplanmış