Arama

Radyasyonu etkisiz hale getiren madde var mı?

Güncelleme: 15 Aralık 2011 Gösterim: 9.118 Cevap: 6
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
4 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
radyasyonu etkisiz hale qetiren madde veya taş var mı??telefonun şebekesinin çekip çekmemesi önemli deqil çekmesede olur
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
- Cep Telefonunun Zararlarından Korunma

Sponsorlu Bağlantılar


Cep telefonları, teknolojinin geliştirdiği en vazgeçilmez alışkanlıklarımızdan biri hiç kuşkusuz. Ancak teknolojik her ürünün olduğu gibi, cep telefonlarının da yararları kadar zararları var. Peki, hem cep telefonlarından vazgeçmeyip hem de zararlarından nasıl korunabiliriz? Öncelikle, cep telefonunu bir uzvumuz gibi görmemek ve muhabbet aracı olarak kullanmamak, alabileceğimiz en basit ama en etkili önlemler arasında yer alıyor. Uzmanlar, cep telefonlarının kısa vadeli zararlarını; "görüş alanında daralma, kalp rahatsızlıkları, kalp pilinin bozulma riski, hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski, yoğun stres ve yorgunluk hissi, kalıcı işitme bozuklukları, konsantrasyon ve dikkat bozulması, embriyo gelişiminin zarar görmesi, kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma, kadınlarda düşük riskinin artması, işitmede geçici aksaklıklar oluşması, kan hücrelerinin bozulması, baş ağrısı ve sersemleme, bağışıklık sisteminin bozulması" olarak sıralıyor.
Uzmanlar cep telefonlarının uzun vadeli zararlarının ise , "yüksek tansiyon, genetik yapının bozulması, sperm sayısının azalması, beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri, cilt kanseri, kan beyin bariyerinin zedelenmesi" olduğunu kaydediyor.
İşte, cep telefonlarının tüm bu zararlarından korunmanın basit ama en etkili yolları:
Cep telefonu görüşmelerini mümkün olduğunca kısa tutup gereksiz konuşmalardan kaçınmak, yakında sabit hat varsa onu tercih etmek.
Acil durumlar hariç çocuklara cep telefonu kullandırmamak, telefonları onların yakınında tutmamak.
Cep telefonu görüşmelerini çocuklardan mümkün olduğunca uzakta yapmak.
Hamilelik süresince cep telefonunu acil durumlar dışında kullanmamak, evdeki cep telefonlarını kapalı tutmak.
Cep telefonunu bir kulaklık aracılığıyla kullanmak. Bu, zararı bütünüyle önlemez, ancak azaltabilir; çünkü kulaklıkla da radyasyon beyne ulaşır.
Cep telefonu geceleri sizi en savunmasız halde yakalar
Konuşma dışında cep telefonunun ekstra özelliklerini kullanmaktan kaçınmak. Söz gelişi, gece boyunca başucunuzda duracak çalar saat, biyolojik ritminizi altüst edecek, cep telefonuyla aynı işlevi görecektir.
Kısa bilgi gönderiminde SMS kullanmak.
Cep telefonunun sizi en savunmasız zamanınızda yakalayacağı geceleri cihazı kapatma alışkanlığı kazanmak.
Cep telefonlarının en çok radyasyon yaydığı zamanlar, telefonun çaldığı ve çevirdiğiniz numaranın bağlandığı anlardır. Bu sırada telefonu baş bölgesinden uzakta tutmak, gelen çağrıyı açtıktan veya karşı taraf görüşmeye başladıktan 12 saniye sonra cihazı kulağa götürmek daha güvenlidir.
Asansör ve otomobil gibi dar ve kapalı alanlarda cep telefonu ile görüşme yapmamak. Cihaz bu alanlarda çekmediği için, görüşmenin gerçekleşmesi, baz istasyonunun daha fazla elektromanyetik radyasyon iletmesini gerektirir.
Baz istasyonları ve taşıma hatlarını, okul, kreş, hastane ve huzurevi gibi alanların uzağında kurmak. Zira, radyasyondan en çok zararı çocuklar, hamileler ve yaşlılar görür.
Sar değeri daha düşük bir cihazı tercih etmek, daha az radyasyona
maruz kalmak demektir. Bu nedenle, SAR değeri düşük cep telefonları kullanılmalıdır.
Harici antenli cep telefonlarını tercih etmek.
Cep telefonunu gün içinde vücuttan olabildiğince uzakta, söz gelişi çantada, çanta kullanılmıyorsa en dış cepte taşımak.
Cep telefonlarını elektromanyetik fren sistemli taşıtlarda, petrol istasyonlarında ve hastanelerde kullanmamak.
Cep telefonunu kalp, beyin ve cinsel organlara yakın bir yerde taşımamak.
Yakında bulunan baz istasyonunu kaldırtmak ve servis yetkililerine, istasyonları için sağlığı tehdit etmeyecek yerler seçme konusunda sorumluluklarını hatırlatmak.
Cep telefonunun bir uzvumuz olduğunu zannetmemek, hayatı cep telefonu olmadan idare etmenin yollarını aramak, mümkün mertebe klasik iletişim araçlarını kullanmak.
Quo vadis?
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
4 Aralık 2008       Mesaj #3
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
verdiğiniz bilqi cok qüzel ama o radyasyonu etkisiz hale qetiren madde ne bnm bir projem var o maddenin adı lazım
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008       Mesaj #4
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
ELEKTROMANYETIK RADYASYON
Bir tür enerji yayilimi olan elektromanyetik radyasyon,manyetik ve elektriksel olmak üzere iki vektöriyel yöne sahip sinüzoidal bir dalga seklindedir. Yayilmalari sirasinda belirli bir ortama ihtiyaç göstermeyen ve yollari üzerinde bir cisme çarpmadiklari sürece enerjilerinden bir sey kaybetmeyen elektromanyetik dalgalar boslukta yayilimlari sirasinda ayni hiza sahiptir (300.000km/sn). Ancak elektromanyetik radyasyonlar yollari üzerinde bir cisimle çarpistiklarinda enerji transferi gerçeklesir ve çarpisma sonrasi ikinci bir elektromanyetik dalga olustugunda ,ikinci dalganin enerjisi birinciye göre farklilik gösterir. Bütün elektromanyetik dalgalar ayni hiza sahip olmakla beraber frekanslari ile dogru, dalga boylari ile ters orantili olan enerji seviyelerine göre bir spektruma sahiptirler. Bu dizilimde dalga boyu en yüksekten en düsüge yada enerji seviyesi en düsükten en yüksege dogru elektrik dalgalari > radyo dalgalari > mikro dalgalar> kizil ötesi(infrared) > görülebilir isik> mor ötesi(ultraviyole) >X-isinlari>gamma isinlari yer almaktadir. Spektrum içinde gamma isinlari,atomun çekirdeginden kaynaklanan radyasyona örnek teskil ederken,X-isini ile kizilötesi isik gruplar arasindaki atomun yörüngelerinden kaynaklanan radyasyonlara örnektir. X ve gamma isinlari iyonlastirici radyasyon olustururken spektrumdaki diger dalgalar iyonlasma yeteneginden yoksun zayif enerjili radyasyon etkisi yaratirlar.
RADYASYON ILE ILGILI BAZI KAVRAMLAR
Biyolojik dozun geleneksel birimi Roentgen Equivalent of man” sözcüklerinin bas harflerinden olusturulmus rem’dir. Rem,rad ile KF(Kalite Faktörü)’nün çarpimindan olusmaktadir. Rem’in Sl sistemdeki yeni birimi Sievert (Sv) olup Gray (Gy)’in KF ile çarpimindan elde edilmektedir. Yani Sv=1xGy (Sv=Gy) yada rem=1xrad (rem=rad)’tir. Bu birimlerin birlikte dönüsümü ise 1Sv=100 rem veya 10Sv=1 m rem seklindedir.
RADYASYONUN ZARARLI ETKILERI
Ömrü 250 bin yil ile 34 milyon yil arasinda degisen Plütonyum, Trityum, Iyot 129 ve Sezyum 137 gibi radyoaktif elementler tipki Kobalt 60 gibi nükleer reaktörlerin çalismasi sirasinda nükleer atik olarak ortaya çikar. Hepsinin ortak özelligi yaydiklari isinlarla üreme hücrelerinde, kromozomlarda kusaklar boyu süren genetik yikimlara, sakatliklara ve basta kanser olmak üzere birçok hastaliga yol açmalaridir.
Radyasyonun canlilar üzerindeki zararli etkilerinin bilinmedigi yillarda,bu islerle ugrasanlarin yada radyasyona maruz kalanlarin ellerinde ülserasyonlarin,vücutlarinda geçmeyen yaralarin olustugunun görülmesi,cilt kanserleri ve hematopoetik sistem bozukluklari ile karsilastirilmasi ve iyonize radyasyonun insan sagligina zararli etkilerinin olabileceginin anlasilmasi üzerine radyasyondan korunmak amaciyla Uluslar arasi Radyasyondan Korunma Komitesi olusturulmustur. 1928 yilinda faaliyete geçen bu komite,1950 yilinda Radyolojik Korunmada Uluslar arasi Komisyon (ICRP) adi altinda yeniden sekillendirilerek günümüze kadar gelmistir. Bu komisyonun yaptigi çalismalar neticesinde teshis ve tedavi amaçli radyasyonun deterministik ve stokastik etkilere yol açtigi;bu türden zararli etkilerin olusmasi için kisa veya uzun süreli bir latent periyodun geçmesi gerektigi belirtilmistir. Ayrica radyasyonun,vücudun her doku veya organi üzerinde farkli tesirler yarattigi ve radyasyonun zararli etkilerinin vücudun tümü veya bir bölümünün isinlanmasina göre de degiskenlik gösterdigi ifade edilmistir. Radyasyonun canli dokular üzerindeki etkileri erken ve geç dönem etkiler olmak üzere iki ana baslik altinda toplanmaktadir.


Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Eylül 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kaktüs Radyasyonu Emebiliyormuş zannedersem. Msn Happy Ama Araştır Sen Genede
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Aralık 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
radyasyonu önleyem maddeler nelerdir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Aralık 2011       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende bırtane samsung s5233w var radyasyonlu bolgeye gırmıs dokunmatık calısmıyor yardımcı olursanız sevınırım kaderkillioglu@hotmail.com

Benzer Konular

29 Eylül 2013 / ozti Bilgisayar
18 Ekim 2011 / retçiHJHGJ Soru-Cevap
17 Şubat 2010 / Misafir Soru-Cevap
28 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış
15 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap