Arama

Katı atık maddeler vücuttan nasıl atılır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 2 Mayıs 2014 Gösterim: 18.643 Cevap: 8
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
16 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
katı atık maddelerin vücuttan atıldığı yapı
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
tek seferde esrar nasıl atılır
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Hayvansal canlılar aldıkları besin maddelerini vücutlarında 5 şekle (forma) dönüştürürler. Bunu ÖZER 5-1 kuralı ile açıklayalım (1).
1. Ter şekli
Sponsorlu Bağlantılar
2. İdrar şekli
3. Dışkı şekli
4. Enerji şekli
5. Vücutta kalan ve ayrıştırılan (analiz) şekil
Bütün canlılarda enerji üretimi esnasında oluşan atık maddeler o canlı için toksik özellikler taşır. Bunlar hayvansal canlılarda ter, idrar ve dışkı formunda dışarı atılır. Bir kısım besin maddesi de analiz edilip tanınmak üzere vücutta kalır. Bilinmeyen şekil ise analiz edilmek üzere vücutta kalan miktardır. Bu nasıl olmaktadır ?
Vücuda alınan her maddenin daha sonra alındığında tanınmak ve gerekli önlemleri almak için analizi yapılır. Böylece vücut alınan maddeye karşı bir dayanıklılık mekanizması oluşturarak devamlı aktif kalır. Aynı madde sık aralıklarla alındığında artık vücut bu maddeyi tanır. Böylece, ağıza alınan madde derhal ilgili mekanizmaları harekete geçirir ve tanıdık bir madde olduğu uyarısı beyin tarafından ilgili organlara iletilir. İlgili organlarda tanıdığı bir madde olmasına rağmen her seferinde aynı maddeden belli miktarlarda tekrar alarak analiz için kullanır. Her analiz sonucunda ortaya çıkan atık madde dışarı atılmaz ise vücutta birikir. Herhangi bir madde vücuda alındıkça analiz atıklarına karşı dayanıklılık mekanizması oluşturma yönünde önlemini alır. Alınan madde arttıkça bu önlemlerde artar. Bir maddenin vücutta birikimi öyle bir noktaya erişir ki, vücudun oluşturduğu önlemler yetersiz kalır. Bu durumda ilgili organ çalışma düzenini bu maddeye göre ayarlar. Devamlı alınan madde azaldıkça bu organlarda istek duygusunu harekete geçirerek maddenin alınması yönünde vücudu zorlar. Böylece organda biriken besin maddesinin atıklarına karşı alışkanlık, bağımlılık, diğer bir ifade ile koliklik başlar. Dolayısıyla, alınan maddeyle özdeşleşen: sigarakolik, alkolik, çaykolik vb. bağımlılıklar ortaya çıkar.
Fazla miktarda vücuda alınan madde biriktiği organın işlevlerini normal olarak yerine getirmesini önler. Özellikle; insan beslenmesi ile ilgilenen tabibler "Tek taraflı bir gıda ile beslenme yerine çeşitli gıdaların alınmasını önerirler. Yine, aşırı beslenmenin, yani gıdaların çok fazla tüketilmesinin fayda yerine zarar verdiğini belirtirler." Acaba, sık ve devamlı alınan gıdalar vücutta ne gibi işlev yaparlar ?
İnsan ve hayvan sindirim organı farklı besin maddelerini analiz edebilen bir sisteme sahiptir. Bu farklı besin maddelerinin analizi esnasında oluşan atık maddeler muhtemelen birbirlerinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaktadır. Böylece atık maddelerin toksik etki edecek yapısı bozulmaktadır. Buna karşılık tek yönlü ve sık alınan bir besin maddesinin analizi sonunda oluşan atık maddeler, farklı besin maddeleri alınmadığından dışarı atılamamaktadır. Bu durumda vücutta atık madde birikimi devamlı artmaktadır. Bu artışa bağlı olarakta ilgili organlar çalışma düzenini buna göre ayarlamaktadır.
Vücuda alınan bir gıda maddesinin ter, idrar, dışkı ve enerjiye dönüştüğünü bir kısmınında analiz için vücutta bırakıldığını yukarıda açıklamıştık. Atık madde olan ter, idrar ve dışkı vücuttan dışarı atılır. Üretilen enerji vücudun ihtiyacı için kullanılır. Analiz için vücutta bırakılan Msn Angel gıda maddesinin atıkları yeni alınan farklı (B) gıda maddesinin atıkları (dışkı, idrar ve ter gibi) tarafından dışarı atılır ve (B) gıda maddesinin analiz atığı onun yerine geçer. Böylece; sistemde sürekli bir analiz işlevi devam ederek yaşantının sağlıklı sürmesi sağlanmış olur. Msn Angel gıda maddesi sık ve devamlı alınırsa oluşturduğu atık maddeler vücutta birikme sonucu miktarı artmaya başlar. Alınan maddenin etkili olduğu organ atık madde miktarı arttıkça çalışma sistemini buna göre düzenler. Atık madde arttıkça vücut bunu daha çok istemeye başlar. İstemenin şiddetine göre de bağımlılık olayı meydana gelir. İşte vücuda alınan Msn Angel gıda maddesinin analizi sonucu atık madde miktarı normalin üzerinde birikince belli bir organın işlevini önlemeye başlar. Normal çalışmayan bir organ da diğer organlarla uyum içerisinde bulunamayacağından kişide vücut rahatsızlıkları ortaya çıkar. Artık, bu aşamada şahıs o maddeye bağımlıdır. Bağımlılığın oluşturduğu bütün belirtiler (simptomlar) ortaya çıkar. Sonuçta; o şahsın sağlığını kısmen veya tamamen kaybetmesine sebep olur. Bunun içinde sağlıklı yaşamın birinci şartı çeşitli gıdalarla beslenmedir. Bir gıda maddesinin analiz atıkları yeni alınan diğer bir gıda maddesi tarafından dışarı atılacağından vücutta birikmeyecektir. Örneğin: yukarıda bahsedilen Msn Angel gıda maddesinin vücutta biriken atıkları, (B) gıda maddesi alındığında dışarı atılır. Böylece, kişinin sağlıklı yaşaması mümkün olacaktır.
Özer 5-1 kuralının pratik önemi nedir ?
Özer 5-1 kuralında vücuda alınan herhangi bir madde 5 şekle dönüşür. Bunların miktarı alınan maddenin sıvı veya katı olmasına göre değişir. Bu dönüşümler sırasıyla 1. Ter, 2. İdrar, 3. Dışkı, 4. Enerji, 5. Vücutta ayrıştırma ve tanıma için kalan miktardır. Alınan bir gıdanın vücuda yararlı olması için yetecek miktarda olması gerekir.
Beslenmenin temel kuralı "Dosis facit venenum" miktar zehiri oluşturur prensibidir. Yani, alınan bir gıda yeterli miktarda olursa vücut onu sindirerek gerekli enerjiye dönüştürür. Fazlalıkları da ter, idrar ve dışkı şeklinde dışarı atar. Vücutta kalan kısım ise vücudu aktive etmede kullanılır. Bu miktar yeterli oranın üzerinde olursa vücut buna karşı gerekli savunma mekanizmasını harekete geçirir. Atık maddenin birikim miktarı oluşturulan savunma mekanizmasının üzerinde olduğunda ise vücudun belli bir organı çalışma düzenini buna göre ayarlar. Bu aşamada vücuda alınan miktar ne kadar artarsa, o organın zararlanma oranı da o kadar fazla olur.
Yeni alınan madde kendi atığını bir öncekinin yerine koyarak vücudun aktivitesinin devamını sağlar. Bu nedenle sağlıklı yaşamak isteyen insanlar hayvansal ve bitkisel gıdaları yeterli miktarda, nöbetleşe almalıdır. Tek bir gıda maddesini sürekli alma, ona bağımlılığı maydana getirerek insan ve hayvan sağlığının bozulmasına sebep olur.
Çeşitli bitkisel gıdalar ister yiyecek olarak, ister çay veya baharat olarak alınsın; hastalıkların oluşmalarını başlamadan önlerler. Genellikle hastalanmamak için alınan önlemler hasta olduktan sonraki tedaviden hem daha kolay, hem de daha ucuz olmaktadır. Bitkisel gıda ve ilaçlar hastalıkların oluşmasını önlemekte veya başlangıç aşamasında bilinçli alınması halinde tedavi edici rol oynamaktadırlar. Hastalanma durumunda daima bir hekime müracaat edilmelidir. Bitkilerle kısa zamanda rahatsızlıklar önlenemezse hekime gitmek gerekir. Çünkü; geç kalmak hastalığın tedavisini daha da güçleştirebilir. Halkımıza hangi bitkilerin, hangi hastalıkların oluşumunu önlediğini anlatmak, öğretmek bilimsel bir görev ve ibadet kabul edilmelidir. Toplumumuzun bitkileri tanıdıkça yararlanma olanakları da o ölçüde artacaktır. Böylece, halkımız sağlıklı yaşama olanağı bulacak, daha ucuza, bol gıda elde edecek, doğal zenginliklerimizi gelecek kuşaklara bırakacak şekilde koruma önlemlerini alacak ve daha bilinçli olarak çevresini korumada etken rol oynayacaktır.
Çok zengin bir flora ve endemik türlere sahip olan ülkemizde, yöresel olarak yenilip içilen birçok yabancı ot bulunmaktadır. Yöresel olarak kullanılan bu yabancı otların ülke mutfağına kazandırılması; çeşitliliği artıracak, halkımıza daha ucuz ve daha kaliteli beslenme olanağı sağlayacaktır. Bu amaçla; öğrencilerimizin bir kısmına geldikleri yörelerde bazı yabancı otların yiyecek ve içecek olarak nasıl yararlanıldığı konusu bitirme semineri olarak verildi. Böylece aşağıda belirtilen soruların yanıtları aranmaya çalışıldı.
1. Bazı yabancı otlar ülkemizin farklı yörelerin de yiyecek ve içecek olarak nasıl kullanılmaktadır ?
2. Yiyecek ve içecek olarak kullanılan bu yabancı otlar hangi hastalıkların oluşumunu engelleyebilmekte veya tedavi edebilmektedir ?

Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Kasım 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
tek seferde esrar nasıl atılır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Mayıs 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sindirim sonundaki katı maddelerin dışarı atıldığı yer
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ekim 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
idrarı vücuttan dışarı atar cevap ne arkadaslar??
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ekim 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
idrarın vücuttan dışarı atar soru cevabı nedir??
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ekim 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba 5. sınıf sindirim sonundaki katı maddelerin dışarı atıldığı yer neresi fen dersimi yapıyorum sizden yardım almak istedim bulamıyarum halaaaaaaaaaa cevap yokkki nese hadi bayyyyyyyyyyyy Msn Sad(((
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ekim 2012       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sindirim atiklarinin atildigi yapi ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mayıs 2014       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

idrarın vücuttan dışarı atar soru cevabı nedir??

üretra yani (idrar kanalı) işte sorunuza cevap

Benzer Konular

11 Eylül 2016 / Fenerliozo Tıp Bilimleri
17 Eylül 2015 / Misafir Soru-Cevap
31 Aralık 2010 / Misafir Soru-Cevap
1 Mayıs 2014 / Bessonnitsa Soru-Cevap