Arama

Kişisel temizlik nasıl yapılır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 13 Kasım 2013 Gösterim: 81.144 Cevap: 16
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
22 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
kişisel temizlik için neler yapmalıyız kısa bi şekilde yazarmısınız?
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
ben iki gün önce temizlik yptım malzemeler ellerimde lekeler yaptı kireç çözücü ve yag çözücüydü bana ellerimdeki lekeleri nasıl yok edicemi yazarsanız evinirim
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
temizlik
Kişisel temizlik ne demek? Bu bazı dimağlarda halen belirsiz bir soru olabilir. Kişisel temizlik, bir bakış açısıdır. İnsan sokağa çıktığında “ohh tertemizim” diyorsa o, kişisel temizdir. Ama yok “amanın halkıma bak, tertemiz” diyorsa; o, toplumsal temizdir. ben bugün burada yepyeni bir stil deneyeceğim. Kişisel temizliği dönerek anlatacağım. Uzak doğu’dan gelen ve bir felsefesi olan arkadaşlar; “sit tayt” canlarım.
Sponsorlu Bağlantılar
Yıkanma
Yıkanma? Hadi bakalım.. ehhm.. evet doğru duydunuz?! Yıkanmayın. Neden derseniz.. ıhhm. Ne gerek var yani. Yıkanmayın, rüzgarlı havada falan zaten toz moz uçar gider. Hızlıca bir koştunuz mu ooh ter falan da buhar olur.. Yok yav.. bu iş yıkanmadan olmaz.
Yıkanma
Arkadaşlar deminki karışıklık için özür diliyorum, başlıktaki emir kipi değilmiş. Bafomet uyardı sağ olsun. Evet, yıkanma çok önemli bir hadisedir.
Temizliğin en etkilisi duş altına sabunlanmaktır. Evinizde duş tertibatı yoksa, banyoya girmek durumundaysanız, ecnebilerin yaptığı gibi küveti doldurup içinde kalmayın. Bu derinizin ****.
Vücudu keselemek faydalıdır ama sert kese ve sert lif kullanılmamalı iş tadında bırakılmalıdır. Yoksa bu işlem, derinizin yüzülmesini, çatlamaya müsait hale gelmesini, kuruduktan sonra kavlanmasını hızlandırır, yeşil sahalarda görmek istemediğimiz hareketlere zemin hazırlar. Buna duş altında “keseci sıtayl”, duştan çıkınca ise; “sıhhatler olsun” denir.
Sert temizlik malzemelerinden kaçınmak da bir diğer önemli husustur. En yumuşak türü tercih ediniz. Misal üçüncü tür. Sabunsuz temizlik malzemeleri kullanmak cilde cila olacaktır, gerek şampuan olsun gerek bebe sabunları olsun.
Cinsel organınızı unuttunuz mu? Bakın o da size “beni de temizle” der gibi bakıyor. Bu en titizlik gerektiren kısımdır. Öncelikle makatınız ile vajinanızın temizliğini aynı anda yapmamalısınız. İki işi aynı anda yapmak felaketle sonuçlanabilir. Kaynım merdiven çıkarken sakız çiğnemeye çalıştığı için düşüp ölmüştü. Neyse bu acı günleri geride bırakalım ve işin civcivli kısmına gelelim;
Vajina (ismi onu ilk keşfeden Salvador Galip Vagina’dan gelmektedir.)
Bu bölgeyi hepiniz tanırsınız muhtemelen ama hatırlamayanlar için şarkısından küçük bir kuple seslendireceğim; “dı dım dırı dırı dım dım, dı dım dırı dırı dım; vajina! dı dım dırı dırı dım dım, dı dım dırı dırı dım; vajina!”
Evet, sabun ve sabunlu su, vajinaya intikal etmesi istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle o bölgede sabunu çevirerek değil, öne-arkaya zarif el hareketleriyle sürmek daha uygun olur. Kerata kid’de de bu hareket “cilala-parlat” olarak yer almıştır. Vajina’nın derisi çok narin olduğu için sabunla tahriş olabilir ki bu da yanma ve/veya kabarma gibi sonuçlara yol açar. Hanginiz istersiniz ki böyle bir şeyi? Evet? Duyamıyorum?
Vücut kokularıyla baş edebilme usulü
Şimdi yurdumuzun çeşitli bölgelerinden mektuplar alıyorum. Burada bir tanesini yayınlayıp, huzurunuzda cevaplamak isterim;
sevgili siplintır usta,
Dün geceyi unutamıyorum. Hala bacaklarım titriyor. Bu arada annem bugün mutfak tezgahının halini gördü..
Pardon yanlış mektubu yayınladım.
sayın siplintır usta,
Ben san fransisko’dan bir okurunuzum. Bilirsiniz buralarda sokaklar çok yokuş. Semt pazarından alış veriş yapıp eve gelmek bazen seneler sürüyor. Ee haliyle yokuş in çık terliyorum, vücudumdan istenmeyen kokular yükseliyor. Yok mu şöyle 7/24 bir şeyler? Ha usta’m? Gör şu bizim deo işini?
Gördüğünüz gibi okurumuz manyak. Ama adam ayırmıyor manyaklar da terler diyoruz ve cevabımıza geçiyoruz;

“sevgili deli san fransisko’lu
Terleme vücudun serinleme mekanizmasının bir sonucudur. Cilt üzerinde buharlaşan su, serinlemenizi temin eder. Terin kendisi aslında kokmaz; kokuyu kir ve pislik içindeki bakterilerin parçalanması meydana getirir ki bu doğal bir olaydır. Kitabımda da belirtmiştim. İşin ilginç yanı bu karşı cinsi kendine çeken bir işlev de üstlenmiştir hayvanlık tarihinde. Ama biz düşünen hayvanlar artık bundan rahatsız oluyoruz çoğu zaman.sıcak havalarda aciip ve çekilmez bir içerik kazanan bu kokuyu önlemek için kimi zaman günü gününe yapılan temizlik bile yeterli olmaz. O vakit koş koş banyoya koş, ter önleyici ve deo’ya baş vur. Yetmezse ikisini birden kullan ama gözünü seveyim tonik içeren ürünler kullanma, incinmesin terleyen bölgelerin. Baktın olmuyor san fransisko’dan taşın. Gel buraya, çok nezih akıl hastanelerimiz var. Hijyen hijyen kokuyorlar yeminle. “
Peki ya koltuk altı temizliği?
“En fazla kokan bölgelerden biri de koltuk altıdır, doğru. Neden, çünkü bir kere orada oluşan ter farklı bir özellik taşır ve koltuk altının yapısı adın da anlaşılacağı üzere hava almaya pek de müsait bir yer değildir. İşe koltuk altı tüylerinizi kesmekle başlamalısınız, bir diğer çözüm ise “depolatory krem” diye seslenilen tüy dökücü kremlerden birini yanınıza çağırmak ve ona durumu anlatmak olabilir. Zira tüyler teri içeride tutar ve uçmasına engel olurlar. Ee ter bu uçamazsa ne olacak, kokar tabi. Oraya iki gün seni koysam sen bile kokarsın y...”
He bu arada;
“tüyleri aldıktan sonra hemen deo kullanman da doğru olmaz. Çünkü çatlamış kesilmiş bölgeler mikrop kapıp iltihap oluşturabilir. Buna san fransisko’da “çıban” güney dakota’da “aman” denir.”
Vajina sprey ve deodorantları ne alemde?
Vajina doğal yollarla kendini temizleyen bir organdır. Hatta ona bu yüzden “pusi” denir. Bilindiği üzere kediler kendi temizliğini kendi başlarına yaparlar. Bu kimyasal dengeyi bozmak doğru olmaz.hiçbir zaman vajina spreyi kullanmamalısınız, bu gereksizdir dahası tehlikeli olabilir. Bunların içerdikleri anti-septikler, içeride hassa bir denge teşkil eden asitlerin , mayaların, bir takım hayati basillerin ilişkilerini bozacak, vajinanın sağlığı için istenen şartları sekteye uğratabilecektir. Aman diyeyim. Bu işin sonu normal olmayan salgılara kadar gidebilir ki bu yolla ortamlarda marjinal olamazsınız bence. İtici olursunuz daha çok.
Ayak deodorantlarını severim ama?
Bu konudan muzdarip olan varsa, pudraları ve spreyleri sağ ayak, sol ayak farkı gözetmeden kullanabilir.fakat yine de en temizi ayakları sık sık yıkamaktır, temiz çorap giymektir. Havadar olması için uzun süre kullanılmaktan parmak uçları açılmış çorapları tercih edebilir ve gününüzün kalan kısmını, birinin evine misafir olmamak umuduyla geçirebilirsiniz.
Deri ve sentetik ayakkabıları tercih ederseniz kokudan daha az şikayetçi olduğunuz görecek ve elimi öpmeye geleceksiniz. Buna uzay fiziğinde “tilki-kürkçü dükkanı ilişkisi” denir. Sıcaklarda sandal’ı veya kut’u tercih edebilirsiniz. müzikal kimlik iyidir.


kaynak
Quo vadis?
Bakteri - avatarı
Bakteri
Ziyaretçi
22 Aralık 2008       Mesaj #3
Bakteri - avatarı
Ziyaretçi
Sağlıklı yaşayabilmemizin önemli kurallarından biri hastalanmamayı becerebilmektir. Bunun için de önce kişisel temizliğimize dikkat etmeliyiz.
Zira sadece el ve yüz yıkamak ya da tırnak bakımımızı yapmak gibi son derece kolay ve zaman almayan işler bile onlarca mikroptan uzak kalmamızı sağlayacaktır
El ve Tırnak:
Ellerimiz mikropla en çok karşılaşan ve dolayısı ile bunları taşıyabilen organlarımızdır. Bu yüzdendir ki ellerimizi yıkarken avuç içi, el sırtı, parmak araları gibi bölümlerini yani hemen hemen her yerini ovuşturmaya dikkat etmeliyiz.

En az 30 saniye süreyle tırnak aralarını sabun ile iyice yıkanmasının gerektiği unutulmamalıdır. El tırnakları oval kesilmelidir. Kurulamak için kullandığımız havluların nemli olmamasına özen göstermeliyiz, eğer olanağımız varsa evde herkesin özel havlusu olmalıdır.

Yüz ve Boyun: Bol sabunlu su ile yıkanmalı, sonrasında iyi durulanmalıdır.
Banyo: Kişisel temizliğin en önemli parçalarından biri de banyo
yapmaktır. Banyo, derimizin sağlığı dolayısı ile bizim sağlığımız için çok önemlidir. Çünkü tozlar, kirler, ter ve yağlar derimizin gözeneklerini kapatırken banyo yapma eylemi bunları tersine çevirir. Yani derimizin görevini yapmasına olanak sağlar.

Bu yüzden haftada en az iki üç kez banyo yapılmalıdır. Bol su ve sabunla yıkanmalı, koltuk altı tüyleri (kirlenince pis kokuya neden olacağı için) düzenli olarak kesilmelidir.

Vücut temizliği kadar saç bakımı ve temizliği de önemlidir. Zira toplu yerlerde yaşamanın gereği zaman zaman bit ve sirkenin geçme ihtimali olur.

Bunun için yaşlı, çocuk demeden saçımızı ve vücudumuzu sık sık kontrol etme alışkanlığını edinmeliyiz. Bit gibi, tedavisi olan parazitoz bir hastalığın görülmesi durumunda doktorun önereceği ilaçlara başlanmalıdır.

Ayakların her akşam yıkanması bir alışkanlık hâline gelmelidir. Ayak tırnakları el tırnaklarından farklı olarak düz kesilmeli bu sayede tırnak batmaları önlenmelidir.

Ağız ve Diş Bakımı:
İnsanlarda sindirim ağızda başlar. İyi bir sindirim yapabilmek için ağzımızın ve dişlerimizin sağlıklı olması gerekir. Bunun için dişlerimizi günde en az iki kez fırçalamalıyız. Diş fırçamızı altı ayda bir değiştirmeliyiz. Yılda en az bir kere diş doktoruna gitmeliyiz. Diş fırçalama eylemi küçük yaşlarda kazanıldığı için başta ebeveynler olmak üzere diş fırçalama alışkanlığının önemi her zaman irdelenmelidir.
Genital Bölge Bakımı: Genital bölge tüyleri düzenli olarak alınmalıdır. Kadınlar özel günlerinde temiz ped kullanılmalıdır. İç çamaşırları günlük olarak değiştirilmelidir.


Ev Temizliği

Kişisel temizliğimiz sağlığımız için ne kadar önemli ise, içinde yaşadığımız evin temizliği de o kadar önemlidir. Bunun için temizlik işleri planlanmalı ve uygun temizlik malzemeleri seçilmelidir.
Mutfak temizliği: Bulaşıklar günlük yıkanmalıdır. Çöp kutusunun kapağı her zaman kapalı tutulmalıdır. Sineklerle mücadele edilmelidir. Buzdolabı ve raflar haftada bir silinmelidir.
Tuvalet ve Banyo Temizliği: Buraları genellikle nemli ortamlar olduğu için deterjanlarla günlük olarak yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Havalandırılmasına dikkat edilmelidir. Tuvalet kâğıdı gibi hijyenik malzemelerin kullanılmasının kişisel temizliğimize katkısı olacaktır.
Odaların Temizliği: Özellikle yataklarımız sabahları nemli olacağı için mikrop üremesi için çok uygun ortamlardır. Bundan dolayıdır ki odalar ve yataklarımız günlük olarak 20-25 dakika havalandırılmalıdır. Çok sıcak tutulmamasına dikkat edilmelidir. Oda sıcaklığı 20-25 dereceyi geçmemelidir. En geç iki haftada bir çarşaflar değiştirilmelidir
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ekim 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
ben iki gün önce temizlik yptım malzemeler ellerimde lekeler yaptı kireç çözücü ve yag çözücüydü bana ellerimdeki lekeleri nasıl yok edicemi yazarsanız evinirim
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Kasım 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yha offf hadi yazın şu cevabı çok önemli yoksa dinci beni keser yhaaaa Msn Sad
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Kasım 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
el kremi kullan eğer geçmezse doktora git
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kisisel bakim nedir
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ocak 2010       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar kardeşimin bir sorusun da bit uyuz diş çürümesi gibi hastalıkların hangi kişisel bakım kurallarının ihmalinden kaynaklanığı soru yo yardımcı olurmusunuz
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Şubat 2010       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bit uyuz diş çürümesi gibi hastalıkların hangi kişisel bakım kurallarının ihmalinden kaynaklanığı soru yo yardımcı olurmusunuz kızımın dersi bu yardımcı olursanız sevinirim
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Şubat 2010       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yha bana sadece vücud temizliği lazım

el yıkamak.
banyo yapmak.
yüz yıkamak.
diş fırçalamak
saç taramak
tırnak kesmek

bunlardan baska
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

20 Ekim 2011 / Misafir Cevaplanmış
5 Ekim 2018 / crazydevil Bilgisayar
9 Ocak 2007 / Misafir Bilgisayar
26 Aralık 2006 / evo Taslak Konular
19 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap