Arama

Doğal göl, baraj gölü, tatlı su balıkçılığı, kültür balıkçılığı nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 12 Nisan 2012 Gösterim: 93.158 Cevap: 155
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ocak 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kültür balıkçılığı ne acaba
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ocak 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kültür balıkçılığı ; balık ve diğer su organizmalarının, besin veya diğer amaçlar için yetiştirilmesidir.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ocak 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ndn kültür balıkçılığı yk ???
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ocak 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya bende 5. sınıf öğrencisiyimm bende tatlı su balıkçılığınıı arıyorummmmmmmmmmmmm
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kültür balıkçılığı ve tatlısu balıkçılığı nedir?burada bulamadım lütfen.bende 5e gidiyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
balık çiftliğinde yeşen balıklar kültür balıkçılığıdır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2011       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
akarsu kultur balıkcılığı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ocak 2011       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Doğal göller ,iç ve dış kuvvetlerin etkisiyle oluşan çukurluklarda su birikmesiyle oluşan göllerdir.


Doğal Göl Çeşitleri,

1-Tektonik Göller
Gölün oluştuğu yerde daha önce bir yerkabuğu çöküntüsü olmuşsa, göl çanağının esası bu yol ile hazırlanmış demektir.Böyle yerkabuğu kırılmaları ve bükülmeleri yoluyla oluşmuş çanaklardaki göllere tektonik göller adı verilir.Her tektonik çöküntü yerinde göl bulunması gerekmez.Çünkü göl, birikebilecek suların bulunduğu ve bunların birikebileceği çanak biçimi şartının mevcut olduğu yerlerde oluşur.Böyle göllerin sayısı Türkiye’de çoktur (30 kadar göl böyledir).
2-Volkanik Göller
Bir kısım göller de vardır ki, yanardağ püskürmeleri ve patlamaları sonunda meydana gelmiş bulunan çukurlarda (çanaklarda) suların birikmesinden doğmuştur:Krater gölleri, kaldera gölleri, maar gölleri gibi.Memleketimizde bu türlü göller de çoktur.
3-Buzul Göller
Bir kısım göller de vardır ki, bunlar geçmiş yakın bir devirde buzlar altında kalarak bu buzların yeri aşındırması ve oyması nedeniyle küçük çanaklar doğmuş buralarda sular birikerek gölcükler oluşmuştur.Türkiye’nin buzul aşındırmasına uğramış yüksek dağlarında bu göllerden çok sayıda vardır.
4-Karstik Göller
Kalker ve jips gibi eriyebilen taşların kalın tabakalar halinde bulunduğu yerlerde oluşmuş bulunan çanaklar içinde de suların birikmesi halinde çoğunca yanyana birçok göller teşekkül etmiştir ki, bunlar karstik göllerdir.Türkiye’de karstik göllerin sayısı çoktur.Hele yağışlı mevsimlerin ardından da bu olaylara yer veren bazı dağlarımızda bunlar geçici göller halinde sayılamayacak kadar çoğalır.
5-Set Göller
Birçok göllerimizde vardır ki,önleri herhangi bir şekilde bir set ile kapanmış bulunan ve böylece çanak şekline girmiş olan eski çukurluklar içinde suların birikmesiyle o gibi yerlerde çeşitli büyüklükte göller oluşmuştur.Bunlara setleşme gölleri denir.Türkiye’de sayıları çok olan böyle göllerin oluşmasında set işi gören engelin çeşidine göre farklı adlar verilir:Heyelan

Baraj gölü, eski zamanlardan beri insanlığın su ihtiyacını karşılamak ve tarımsal alanların sulanması amacıyla inşaa edilen su yapılarıdır.

Tatlı Su Balıkçılığı

Makaralı oltalar bulunmadan önce, misina bir mantar ya da tahta parçasına elle sarılırdı. Balık oltaya takıldığında balıkçı seri hareketlerle balığı kıyıya çekerdi. Ama bu tür avlanma kolay değildi, misinanın dolaşması, düğüm olması gibi sorunlar yaşanırdı.
Oysa makaralı oltayla avlanmak çok kolaydır. Makara misinanın sarılmasını ve gerekirse gevşetilmesini kolaylaştırmıştır. Örneğin oltaya yakalanan balık sert hareketlerle direnirse makaradaki misina boşaltılarak balığa yol verilir. Balığın yorulup hareketlerinde yavaşlama görülünce, misina yeniden makaraya sarılarak balık çekilir. Ama makaralı oltayla balık avlarken, misinayı ne zaman boşaltıp ne zaman makaraya saracağını bilmek gerekir. Ayrıca misinanın da bir dayanma gücü vardır. Hızlı bir akıntıda balığın çekiş gücü karşısında bunu da hesaba katmak gerekir. Büyük bir balık yakalandığında, onun direnme gücünü kırmak için arada bir misinayı gevşetmek ve balığa yol vermek gerekir. Bunun sonucunda yorulan balık daha kolay çekilebilir.
Avlanmanın önemli noktalarından biri, uygun olta iğnesi seçmektir. Avlanacak balığa göre, değişik büyüklük ve biçimlerde iğneler vardır. Ama bütün olta iğnelerinin ucunda, balığın ağzına saplandıktan sonra çıkmasını engelleyen bir damak (çengel) vardır. İğnelerin sapında da genellikle bir halka bulunur. Hayvan bağırsağından, naylon ya da çelik telden yapılmış "köstek" bu halkadan geçirilerek iğneye bağlanır.
Balıklar çeşitli yemlerle avlanır. Canlı ya da cansız yemler, iğnenin ucundaki damağa geçirilir. Balığın doğal besini olan böcekler, solucanlar, küçük kurbağalar ya da avlanacak balığa göre çok küçük balıklar, en çok kullanılan canlı yemlerdir. Cansız yem olarak ise hamur, ekmek içi, haşlanmış buğday, peynir gibi yiyecekler ya da tüy parçası, yapay sinek gibi yapay yemler kullanılır.
Oltayla balık avlamak ustalık ister. Avlanacak balığın bulunabileceği yeri, suyun yüzeyinde ya da dibinde mi olduğunu bilmek gerekir. Öte yandan oltayı balığın yem aradığı yere atabilmek ya da indirebilmek gerekir. Örneğin sombalığı ve alabalık dışındaki bütün tatlı su balıklarını avlamak için olta dibe bırakılır. Sombalığı, alabalık, gölgebalığı, tatlı su kefali ve kızılkanat avlamada yaygın olarak sinek oltası kullanılır. Yapay sineği uzağa atabilmek için kamışın çok esnek olması, ucunda da kalınca bir misina bulunması gerekir. Oltanın ucuna bağırsak ya da naylondan yapılmış 2-3 metre uzunluğunda bir beden, bedenin ucundaki iğneye de tüy parçaları, kürk, ipek ve parlak tellerden yapılmış yapay sinek bağlanır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ocak 2011       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya kültür balıkçılığı şey sanırım ben bir yerden buldumda: Kültür balıkçılığı ; balık ve diğer su organizmalarının, besin veya diğer amaçlar için yetiştirilmesidir. Günümüzde, Dünya'daki balık ve diğer su ürünlerinin %13'ü kültür-balıkçılığından sağlanmakta iken, bu oran büyük (yıllık %6-7) hızla artış göstermektedir. Bu ise kültür-balıkçılığının; halihazırda Dünya'daki en hızlı büyüyen bir gıda sektörü olduğu anlamına gelmektedir. Kültür-balıkçılığındaki üretimin çoğunluğu; yaklaşık olarak 200 adet tür ile gerçekleştirilmektedir.
benim bldiğim kültür balıkçılığı bu arkadaşlar keşke bunu tekrar cevaplayan olssaydı yani benden önce demek istedim neyse arkadaşlar ben ders yapıorum
bende 5. sınıf öğrencisiyim bu arada
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ocak 2011       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kultur balıkçılıgı ne yaha

Benzer Konular

16 Nisan 2015 / Ziyezo Soru-Cevap
30 Eylül 2012 / mor Soru-Cevap
10 Mart 2017 / Misafir Cevaplanmış
7 Mart 2009 / sorum var Cevaplanmış
16 Kasım 2016 / Misafir Cevaplanmış