Arama

Batıl inançla ilgili yaşanmış hikayeler var mı?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 10 Ekim 2013 Gösterim: 67.333 Cevap: 36
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
6 Ocak 2009       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Bana batıl inançla ilgili yaşanmış 1,2 tane (olay,hikaye) bulabilir misiniz
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
yukarıdaki linke tıklayınız..orada aradığınız konu mevcut
Sponsorlu Bağlantılar
Nisyan-ı Bâtın - avatarı
Nisyan-ı Bâtın
Ziyaretçi
7 Ocak 2009       Mesaj #2
Nisyan-ı Bâtın - avatarı
Ziyaretçi
13 Sayısının Uğursuzluğu

13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir. Bazı ülkelerde evlerin kapılarına 13 numarası verilmez, uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur, apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12A'dır ya da 14'tür. 13 numaralı oda yoktur. Olsa bile insanlar o odada kalmak istemezler. Hatta ayın 13'ünde işe gelmeme, uçak ve tren rezervasyonlarının iptali, alışverişin düşmesi ve benzeri davranışların ABD'ye günde milyonlarca dolara mal olduğu söylenmektedir. Bu inanç bir fobi yani bir çeşit korku hastalığı olarak kabul edilmiş olup adı 'triskaidekaphobia'dır.
Sponsorlu Bağlantılar

Genel olarak bu inancın, Hz. İsa'nın meşhur son yemeğindeki havarilerin sayısından kaynaklandığı sanılsa da, kökü çok daha eskilere mitolojik tanrıların yaşadığına inanılan çağlara, İskandinavya topraklarına kadar gider.

O zamanlarda ışık ve güzellik tanrısı Balder bir ziyafet verir. Balder Vikking'lerin meşhur tanrısı Odin ile Frigga'nın oğulları olup, ay kraliçesi Nanna'nın da eşidir. Bu ziyafete 12 kişi davetli iken, yalanların ve hilelerin tanrısı Loki, davetli olmadığı halde, zorla 13. kişi olarak katılmak ister. Ancak bu arada çıkan tartışmada, Loki diğer tanrılar tarafından da çok sevilen Balder'i öldürür.

Bu mitolojik hikaye ve inanış İskandinavya'dan Avrupa'nın güneyine kadar yayılır. Hıristiyan din adamları bu halk masalını kullanırlar ve Hz. İsa'nın son yemeğine uygularlar. Hıristiyan versiyonunda Balder'in yerini Hz. İsa, Loki'nin yerini de hain Judas alır. Bu yemekten sonra 24 saat içinde de Hz. İsa çarmıha gerilerek öldürülür. Bu nedenle Hıristiyanlarda akşam yemeğinde 13 kişi bir araya gelirse bunlardan birinin başına bir felaket geleceğine inanılır.

Bu inanışlara göre 13 sayısı uğursuzdur ama ayın cumaya rastlayan 13. günü hepten uğursuzdur. Ancak böyle bir günde doğmuşsanız tam tersi, yani 13 sizin uğurlu gününüzdür.

Cuma gününün uğursuz sayılmasına Havva anamızın Adem babamıza elmayı cuma günü yedirtip cennetten kovulmasına sebep olması, Hz. Nuh zamanındaki büyük selin cuma günü olması, Hz. İsa'nın cuma günü çarmıha gerilmesi gibi olaylardan biri veya hepsi neden olmuş olabilir. Müslümanlar ise Hz. Adem'in cuma günü yaratıldığına inandıklarından bu güne diğer günlerden daha çok değer verirler.

13 sayısının uğursuzluğuna duyulan inancın kökeninde bir yıl içinde ayın 13 kez dolunay olarak gözükmesinin yattığını söyleyenler de vardır.

At Nalı ve Şans

Atların bulunduğu her ülkede at nalı uğurlu olarak kabul edilir. Bu nedenle, her çağda, her ülkede batıl inançların içinde en yaygın ve en güçlüsü olmuştur.

Demir yeryüzünde keşfedildiği zaman insanlar onun Tanrılar tarafından, büyücüler ve şeytana karşı gönderilmiş bir güç olduğuna inandılar. Ayrıca eski çağlarda 'U' şeklinin de özel bir anlamı vardı. Ay'ın hilal konumuna benzer şekliyle bolluğu, iyi talihi ve koruyucu gücü temsil ediyordu.

Bir nalın yedi tane demir çivi ile çakılması da, yedi sayısının uğurlu sayılmasından dolayı inanışı destekliyordu. Diğer taraftan cadıların uçmak için süpürge sapını tercih etmelerinin nedeninin atlardan korkmaları olduğuna inanılıyordu. Bu nedenle at nalı tarihte büyücülere karşı da kullanılmış, büyücü olduğundan şüphe edilen yaşlı kadınlar öldürülünce bir daha geri gelmemeleri için tabutlarının üzerlerine birer at nalı çakılmıştır.

Hıristiyanlıkla birlikte kilise birçok inançta olduğu gibi, at nalı ile ilgili kendi hikayesini yarattı. Bu hikaye onuncu yüzyılda geçiyor.

Canterbury Kilisesi'nin başpiskoposu St. Dunstan din adamı olmadan önce nalbantlık yaparmış. Bir gün şeytan kılık değiştirerek işyerine gelir ve at ayağı şeklindeki ayaklarına nal takmasını ister. St. Dunstan şeytanı hemen tanır ve ona "ayaklarına nal takabilmesi için onu duvara zincirlerle bağlaması gerektiğini" söyler.

Şeytanı çok sıkı bir şekilde duvara bağlayan nalbant nalın çivilerini o kadar acı ve ızdırap verecek şekilde çakar ki sonunda şeytan aman dilemek zorunda kalır. Nalbant şeytana bir daha Allah'a inanan hiçbir insanın evine girmeyeceğine dair söz verirse serbest bırakacağını söyler.

Şeytan "Peki, o insanları nasıl ayırt edeceğim" diye sorunca da nalbant bir süre düşünür, elindeki nalı havaya kaldırır ve "İşte işaret bu olacak" der, "bunu kapısının üstünde gördüğün hiçbir eve girmeyeceksin."

At nalı kapıya gelişigüzel asılmaz. Kapının tam üzerinde ve uçları yukarı bakacak şekilde olmalıdır ki iyi şans uçlarından aşağı süzülüp gitmesin. At nalını geceleri uykularında kabus görmemek için yatak odalarına asanlar da vardır. Zamanımızda ise at nallarının nazar boncuğu gibi elde taşınması revaçta.


Son düzenleyen Nisyan-ı Bâtın; 7 Ocak 2009 00:05 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
7 Ocak 2009       Mesaj #3
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
çok teşekkürler ilgilendiğiniz için
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
7 Ocak 2009       Mesaj #4
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
batıl inançlarla ilgili hihayeler nerde?
Nisyan-ı Bâtın - avatarı
Nisyan-ı Bâtın
Ziyaretçi
7 Ocak 2009       Mesaj #5
Nisyan-ı Bâtın - avatarı
Ziyaretçi
Başka bir siteden yararlandım ve site adı veremem, yukarıda paylaşıp koyu renkle belirttiklerim batıl inanç hikayeleridir.Yeterli değil ise arama motorlarından yararlanınız.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
43008 - avatarı
43008
Ziyaretçi
11 Şubat 2009       Mesaj #7
43008 - avatarı
Ziyaretçi
ya arkadaşlar batıl inançla ilgili acil hikaya istiyorum ya cadı hocanın teki verdi eliniz de warsa yazarmısın şimdiden hepinise çooooookkk tşşşkler cvp yasın ltfnn byyy grsrzzz
38_rock - avatarı
38_rock
Ziyaretçi
11 Şubat 2009       Mesaj #8
38_rock - avatarı
Ziyaretçi
ya arkadaşlar batıl inançla ilgili acil hikaya e-werebilir misiniz çok açil cadı hocanın teki werdi şimdiden hepinize tşşkrrSmiley32Smiley32

Msn Upancelfrantix ya bzde arıoz bi allahın kulu yok dimi yAA offf nese snr konuşuruzDon't CrySmiley9Hahaha
Son düzenleyen 38_rock; 11 Şubat 2009 17:09 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009       Mesaj #9
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
yukarıdaki linke tıklayınız..orada aradığınız konu mevcut
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Aralık 2009       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
batıl inançlarla ilgili güzel hikayeler

Benzer Konular

7 Şubat 2013 / İBROHİM Edebiyat
24 Kasım 2013 / Ziyaretçi Cevaplanmış
15 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış
24 Aralık 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış