Arama

Zyxel marka modemden engellenmiş portu modem şifresini kırmadan nasıl kaldırabilirim?

Güncelleme: 21 Mayıs 2011 Gösterim: 13.479 Cevap: 3
crazymert - avatarı
crazymert
Ziyaretçi
7 Ocak 2009       Mesaj #1
crazymert - avatarı
Ziyaretçi
Zyxel marka modemden engellenmiş portu modemin şifresini kırmadan nasıl kırabilirim veya bypass edebilirim? (silkroad'un kullandığı port modemde bloklu)
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sabit IP Alalim

Sponsorlu Bağlantılar
Modem kurulunca, ethernet kartimiza otomatik ip ataniyor. Yani makine açilirken, aşagıdaki baglantilara göre otomatik bir ip numarasi veriliyor. Bunu sabitlersek daha iyi olur ve port açmakta problem ile karsilasmayiz. Bunun için:
01- Ag komsularina sag tus ile tiklayip, Özellikler 'i seçelim


02- Açilan ekranda ethernet baglantimizi bulalim ve yine sag tus-özellikler


03- Özellikler menüsünde, Internet Protokolü (TCP-IP)'yi seçip ayarlarina bakalim.
Burada otomatik IP al seçenegi açik, Sabit Ip kullan diyelim ve gerekli yerleri dolduralim.
Ilk olarak modemimizin IPsini bilmek gerekiyor, Zyxel modemlerimiz 192.168.1.1 sabit ip'ye sahip. Bu yüzden biz de bilgisayarimiza 192.168.1.XX gibi bir ip vermeliyiz ki birbirlerini görebilsinler. Eger bilgisayariniz halihazirda bir aga bagliysa ve degisik bir ip'si varsa modemin ipsini degistirmeniz gerekebilir. Ben bilgisayarima 192.168.1.33 ip'si verdim. Subnet mask'i 255.255.255.0 olarak giriyoruz, Gateway ve DNS server kismina ise modemimizin IP adresini (192.168.1.1) yaziyoruz. Böylece sabit bir ip'miz oldu. Restart atip, baglanti problemimiz var mi bir bakalim; sorun yoksa sonraki bölüme geçelim.



PORT YÖNLENDIRME(SERVER HOSTING)
Kullanicilarin en çok yapmak istedikleri uygulamalarin basinda router arkasindaki bir bilgisayara web server, mail server kurmak ve bunu Internet'e açmak gelir. Veya içerideki bir bilgisayarin masaüstüne ulasmak istenir.
Cihaza web arayüzünden baglanin. Advanced Setup altindaki NAT linkine tiklayin. SUA Only seçeneginin karsisindaki “Edit Details” linkine tiklayin. Açilan pencerede yönlendirmek istedigimiz port numaralarinin baslangiç degerini Start Port No, bitis degerini End Port No, portlarin yönlendirilecegi lokal IP adresini IP Address yazan alana yazin. Baslangiç ve bitis degerleri ayni ise her iki alana da ayni degeri yazin. Eger bütün portlari arkadaki tek bir PC'ye yönlendirmek veya 2.3.4... satirlarinda yazan portlarin haricindeki portlari tek bir PC'ye yönlendirmek istiyorsak 1. satirdaki IP adres kismina bu PC'nin IP adresini yazin. “Save” butonuan basarak ayarlari kaydedin. Bizim örnegimizin bu sayfaya yazilisi asagidaki gibidir.
zyxel 600 serisi modemlerde port açmak
1) Asagidaki menüden Advanced Setup tan NAT ıi seçiyoruz


2) edit details tikliyoruz,



3) Burada 2 seçenek var birincisi All portsu seçerek tüm portlarimizi açmak yada
istedigimiz portlari girmek bu tercihde size kaliyor. Her sartta ip adress kismina ag baglantilarim da belirledigimiz ip yi giriyoruz (örnek: 192.168.1.33)

Paket seviyeli firewall olan modellerde (650R-31, 660R-61) fabrika ayarlarinda var olan kisitlamalari kaldirmak gerekir. Web arayüzünden cihaza baglanin. Advanced Setup altindaki “Security” linkine tiklayin. Asagida görüldügü üzere disaridan içeriye Telnet, FTP, TFTP, Web, SNMP trafigi engellenmektedir. Gerekli kisitlamalari, yönlendirme yapmak istedigimiz portlarin onay kutusunu temizleyerek kaldirmaliyiz. (660H seisinde bu menü yok)

Statefull Packet Inspection Firewall özelligi olan modellerde dolayi disaridan içeriye gelen isteklere izin verilmez. Yalnizca içeriden disariya yapilan isteklere cevap olarak gelen paketlere izin verilir. Buna Statefull özelligi denir. Disaridan içerideki server'lara ulasmak için WAN to LAN yönünde uygun kurallari tanimlamak gerekir.
Advanced Setup altindaki Firewall linkine tiklayin. Açilan penceredeki Rule Summary linkine tiklayin. Packet Direction bölümünden WAN to LAN seçin (bu önemli!!). Görüldügü üzere bu yönde tanimlanmis bir kural yoktur ve “Default Policy: Block” görülür. Bu ayar, yazilan kural(lar)a uymayan paketlerin bloklanacagi anlamina gelir. Yeni bir kural eklemek için “Append” butonuna basin. Ilk kural web server'a gelen isteklere izin verilmesi için olusturulacaktir. Source Address List kisminda “Any” kalsin. Çünkü web server'a kimin erisecegi belli degildir. Destination Address List kismindaki “Any” ‘e tikladiktan sonra “Delete” butonuyla silinmelidir. Burada sadece 192.168.1.33 olmalidir. Bunu saglamak için, Destination Address kisminda Address Type olarak “Single Address” seçildikten sonra “Start IP Address” kisimda 192.168.1.33 yazilir. “Add” butonuna basilarak bu adres Destination Address List bölümüne atilir. Ayni sekilde Selected Services kismindaki Any(TCP) ve Any(UDP) degerleri silinmelidir(Remove butonuna basarak). Available Services listesinde sik kullanilan(bilinen) servisler vardir. (icq, msn gibi..) Edit Customized Services linkine tiklayarak yeni bir servis olusturmamiz gerekiyor. Firewall - Customized Services sayfasinda 10 adet servis olusturulabiliyor. 1 nolu linke basiyoruz. Service Name bölümüne hatirlatici olmasi açisindan portun basligini örnegin “emule tcp” seklinde yazabiliriz. Service Type olarak TCP, UDP, TCP/UDP seçeneklerinden birini seçiyoruz. Bu seçim, servisin hangi protokolü kullandigina baglidir. Port Configuration bölümünde Single seçersek tek bir port numarasi, Range seçersek aralik gireriz. “Apply” butonuna basarak yaptiklarimizi kaydederiz. “Back” butonuyla kural olusturma sayfasina geri döneriz. Artik Available Services listesinde “emule tcp” diye bir servis oldugunu görürüz.Sonradan olusturulan servislerin isimlerinin sol üst kisminda “*” vardir. Sag tarafta Any(TCP) ve Any(UDP) degerleri geri dönmüsse bunlari kaldirin. Yeni olusturdugumuz servisi sag tarafa atin. “Apply” butonuna basarak kurali saklayin. Sayfanin en yukarisinda Action for Matched Packets:Forward seçilidir. Bunu degistirmiyoruz, çünkü bu sartlara uyan paketi forward etmek istiyoruz. Sayfanin altindaki “Apply” butonuna basarak kurali onayliyoruz.

Firewall - Rule Summary ekranina döndügümüzde 1 no'lu kuralin olustugunu görürüz.

Kural tanimlama bitmistir. Diger kurallari bu sekilde olusturabiliriz. Sayfanin en üst solundaki “Main Menu” linkine tiklayip diger ayarlara geçebiliriz.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

To setup port forwarding on this router your computer needs to have a static ip address. Take a look at our Static IP Address guide to setup a static ip address. When you are finished setting up a static ip address, please come back to this page and enter the ip address you setup in the Static IP Address box below.

Do not skip this step!



6iwe3k

Open a web browser like internet explorer or Netscape. Enter the ip address of your router in the address bar of your browser. In the picture above the address bar has Google in it. Just replace all of that with the ip address of your router. By default the ip address should be set to 192.168.1.1.

2yocxau

You should see a box prompting you for your username and password. Enter your username and password now. By default the username is admin, and the password is 1234. Click the Ok button to log in to your router.

r01lwm

Click the NAT link near the center of the page.

10momwz

There should be a dot in the SUA Only setting. If this isn't the case, you can not setup port forwarding without making a major change to your network. I wouldn't advise changing this unless you know what you are doing. Alright, if there is a dot in the SUA Only setting, go ahead and click Edit Details.
2dcj2c52dcj2c5

If you are forwarding a single port, enter that port number into the Start Port No. and the End Port No. boxes. If you are forwarding a range of ports, enter the lowest number of that range into the Start Port No. box. Then enter the highest number of that range into the End Port No. box. Enter the ip address to forward these ports to into the IP Address box. If you are forwarding ports so you can run a program on your computer, you should enter your computer's ip address into that box. When you're finished, click Save near the bottom of the screen to save your changes.

And that's it! You're done!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Kasım 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kardeşim ben modemin bana ait olmadıgı için ismini bilmiyorm o yüzden başka modemlerle uyguluyorm ? olurmu
bide şifre yazıorm kabul edmıo ! 0q ßy Msn Happy
Pessyy - avatarı
Pessyy
Ziyaretçi
21 Mayıs 2011       Mesaj #4
Pessyy - avatarı
Ziyaretçi
Acil yardım gerekli arkadaşlar modemden engelli olduğu için Silkroad online da exe yi acıyorum fakat start gelmiyor Artık kafayı yemek üzereyim Sosyal hzmtler cocuk esrgeme krumunda kalıorum o yüzden ankaradan engelli sistemden mOdemi engellemşler bi çzm sadece oyunu açsada yeter msn sad


Benzer Konular

23 Şubat 2014 / Misafir Soru-Cevap