Arama

Akşemseddin'in mezarı nerededir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 31 Ekim 2010 Gösterim: 11.480 Cevap: 14
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ocak 2010       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Akşemsettin'in mezarı nerededir ? Yardım ederseniz sevinirim
Sponsorlu Bağlantılar
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
18 Ocak 2010       Mesaj #12
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

akşemsettin in mezarı nerededir

Alıntı

İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in hocası olan ve 16 Şubat 1459'da Bolu'nun Göynük ilçesinde öldü Akşemsettin ile ilgili hiç bir bilgi yok

Alıntı

akşemseTTinin MezaRı nerDediR ?? Msn Mad

Alıntı

şu an kndimden utanıorm cünkü aksemsettin ve fatih sultan gibi atalarmzın mezarnı bilmiorm

Alıntı

ben fatih sultan mehmetin mezarının yerini biliyorum fatih camisinin yanındaki türbede diyorlar

Alıntı

Akşemsettin'in mezarı nerededir ? Yardım ederseniz sevinirim

• Akşemsettin'in Fatih Sultan Mehmet tarafından 1464 yılında yaptırılmış olan türbesi Bolu İlinin Göynük ilçesinde bulunuyor. Göynük'te Akşemseddin için her yıl, İstanbul'un fetih günü olan 29 Mayıs tarihinde anma günleri düzenleniyor.
  • Fatih 1481’de, Anadolu’ya doğru yeni bir sefere çıktı. Ama daha yolun başında hastalandı ve 3 Mayıs 1481’de Gebze'deki ordugâhında öldü. Gut hastalığından öldüğü sanılmakla birlikte, zehirlendiği de söylenir. Ölümünden sonra oğlu Bayezid tahta çıktı. Fatih Camii'ndeki Türbesinde tek başına yatmaktadır. Seferi nereye düzenlediği tam olarak bilinmemektedir. Zira Fatih bu bilgiyi seferin güvenliği açısından çok gizli tutuyor ve kimseye söylemiyordu. Ancak tarihçiler seferin Mısır'a ya da Roma'ya(Papalık)olacağı yönünde tahminler yürütmektedir.Ama başka kitaplar ve tarihçiler ise farklı yerlere fetih düzenleyeceği görüşündeydi. Fatih Sultan Mehmet öldükten sonra Papa, 2-3 gün boyunca tüm kiliselerin çanlarını çaldırmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2010       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BOLUDADIR
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Şubat 2010       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul’u almadan önce Göynüğe yerleşmiş olup İstanbul’un fethinden sonrada Göynüğe yerleşmiş ve burada vefat etmiştir. Türbesi Fatih tarafından yaptırılmıştır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ekim 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
16 subat 1459 yılında bolu göynükte vefat etti bizim arsamız orada oradan bilgim var