Arama

Kızımı dersaneden alacağım, ücreti nasıl geri alabilirim?

Güncelleme: 19 Kasım 2012 Gösterim: 7.697 Cevap: 5
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
17 Ocak 2009       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ekol dersanesi İncirliden Bakırköye taşındıgı için vede sağlık nedenlerinden dolayı kızımı dersaneden almak istiyorum.Dersane yapmış olduğu indirim üzerinden değil, asıl ücreti üzerinden hesap alacak hakımı nasıl alırım.Lütfen acil cevap gönderin.
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
17 Ocak 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Dersane kayıt şartlarına bağlı olarak bu değişir.Senet yaptıysanız yüksek ihtimalle ödediğiniz ücret içeride kalacaktır.Dersane kayıdı sildiği tarih itibariyle ödenmeyen senetler size iade edilecektir.
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Özel dersaneler bilindiği gibi Milli eğitim denetimi altındadır. Ve özel dersaneler Milli Eğetim Bakanlığı özel dersaneler Yönetmeliğine göre hareket etmek durumundadırlar. B u yönetmeliğe göz atmanızı öneririm. (R.G. 22.7.2005/25883)

Öncelikli tavsiyem sözleşmenin iptal edimemesi durumunda Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunulmasının Dersane yönetimine ihtarıdır. Uygulamada dersaneler sözleşmke ekinde bono imzalatmaktadırlar. Bu bonolarda bedeli malen ahzolundu kaydı bulunmaktadır. Sözleşmeler belli bir hizmetin verilmesi karşılığı ücret ödenemsini hükme bağlar. Hizmet alınmadığı durumda sözleşmeye göre ücret ödenmesi talep edilemeyecektir. Fakat sözleşmenin tamamı incelenmeden bunu söylemek de doğ-ru olmaz. Bedeli malen ahzolundu kaydı taşıyan bir senet söz konusu ise herhangi bir mal veya hizmetin alınmış olması gerekir. Somut olayda eğitim hizmeti verilmektedir. Fakat sözleşme taraflarından biri sözleşmeyi feshetmek istemektedir. Sözleşmede fesih şartları belirlenmiş ise ve bu şartlar olmadan sözleşme feshedilirse ve sözleşmede de muacceliyet kaydı var ise durum zor görünmektedir. Ama 2 yıl önceki sorunda mahkemeye bile gitmeden hem senetleri iade almış hem de sözleşmeyi feshetmeyi başarmıştık. Öncelikle yukarıda anılan yönetmeliğe göre sözleşmenin tamamını tetkik etmenizi ve Milli eğitime şikayette bulunuulacağı, hizmet verilmemesine rağmen ücret talep edilemeyeceği yönünde bir ihtarname keşide edilmesini ve noter aracılığı ile dersaneye tebşliğini öneririm. Sözleşmenin tamamının incelenmesi özellikle önemlidir.
Saygılarımla..
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ocak 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben önceden başka bir dersanedeydim bir sonraki sene dersanemi değiştirdim.ben dersaneye gitmek istiyorum arkadaşlar dersane boş tur bana bi yararı olmadı isteyen okulda öğrenir evde kendisi öğrenir.okuldan hiç bir farkı yok ne yazik ki dersane (bildiğim kadarıyla) parayı geri vermiyor.ama sağlık durumu veya taşınma olayında kayıt geri alınabiliyor.Msn Sad(
ergün - avatarı
ergün
Ziyaretçi
4 Ekim 2011       Mesaj #5
ergün - avatarı
Ziyaretçi
bendersaneye yazıldım amahiç gitmedim dersane ye 2 taksit yatırdım dersane benden diyer taksitleri alırmı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Kasım 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
oğlum 8 yaşında mega arimetik kursuna yazdırdım 2 hafta kursa gitti ama devam etmek istemiyor dersane ücretini kredi kartına taksit yaptırdım geri almam mümkün olur mu teşekkürler

Benzer Konular

24 Ağustos 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
11 Ekim 2011 / aslınur Soru-Cevap
13 Eylül 2012 / NAIAS Soru-Cevap