Benden size bi öneri ben bunları yapıyorum ve kursa gitmeden ingilizcemin ilerlediğini görüyorum:
*Önce karar verin : ingilizceyi gerçekten öğrenmek istiyormusunuz istemiyormusunuz?
*Kesinlikle isteyen biri kolay kolay pes etmez ve çabalar
1 .. İngilizce Dil Bilgisi kitabı alın ve hergün belirli saatlerde kitabı karıştırın benim için en önemlisi MAY, MIGHT. CAN. COULD. MUST. NEED. OUGHT TO. DARE. USED TO.SHALL.SHOULD.WILL.WOULD..diğerleride önemli ama ben en çok bunlarla ilgileniyorum..
2 .. İngilizce derslerine daha fazla önem verin dersi dinleyin, mesela bizim ingilizce kitaplarımızda ingilizce hikayeler falan var öğretmenimiz önce 1 kelime okuyor ve okuduğu o 1 kelimenin çevirisini yapıyor ve önemli bulduğu kelimeleri yazdırıyor ve bu kelimelerden bidahaki derse sözlü yaptırıyor sınıf listesinden bilene artı bilemeyene eksi birazcık notlarıda etkiliyor tabii. ben ilk başlarda öğrenmek istememiştim sonra heveslendim ve tekrar ettim,ezberledim ve artıları almaya başladım
3 .. Elektronik sözlük alın mesela, bundan 1 ay önce gazete bayii 8 ytl ye elektronik sözlük veriyodu cikolata boyunda incecik bişey ama çok güzel ve bunun kelime çevirisi var + 11 dil , örnek cümleler ama iş örnek cümleleri ezberlemekle bitmiyor asıl önemli olan cümleni kendin kurabilmen.. bunun içinde önce kelime ezberlemek, sonrada cümlelerin nasıl kurulduğunu öğrenmek gerek..
işte öğretmen bazı kelimeleri ve dilbilgisini öğretmeye yaradı..tercümanım benim

. Sözlük bilmedğim kelimeleri bulmama, dilbilgisi kitapçığıda nasıl cümle kurulduğuna.. elektronik sözlük yoksa ingilizce sözcük kitapçığıda olabiir ..
he bide çeviri içinde ingilizce şarkılar dinleyin şarkının sözlerin bakın ve çevirmeye çalışın ve öğrendiğiniz dilbilgisi konularından örnekler yapmaya çalışın