Arama

Engelliler için, rahat tatil ve eğlence imkanı sağlayan oteller var mı?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Nisan 2015 Gösterim: 9.332 Cevap: 5
selma1907 - avatarı
selma1907
Ziyaretçi
28 Mart 2009       Mesaj #1
selma1907 - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba ben engelliyim. maddi durumum cok kotu degil. iyi kotu tatile gidebilecek durumum var. otellerdeki engelli odaları var cok guzel ama havuza giremiyorum. cok zorluk cekiyorum ve utanıyorum. acaba engellininde havuza girebildiği oteller var mı. havuz rampası olan veya baska bir duzenegi olan. Bilgi verirseniz sevinirim.
EN İYİ CEVABI SEDEPH verdi
Ayrıca Yurt dışındaki engelliler için tatil kampları

Sponsorlu Bağlantılar
http://www.novaplaza.com/campoptimism/
http://www.campchannel.com/campoakhurst/
http://www.campcourageous.org/
http://www.leemar.com/index.html
http://www.nwood.com/aindex.html
http://www.campnuhop.org/
http://www.campronald.org/
http://www.learningcamp.com/


Son düzenleyen MeLL; 28 Mart 2009 16:54 Sebep: Lütfen cevapları buradan kontrol ediniz...
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
28 Mart 2009       Mesaj #2
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Özürlülere 5 yıldızlı hizmet Manavgatta

Sponsorlu Bağlantılar
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, ortopedik engellilerin yaşamlarını kolaylaştıran 5 yıldızlı tatil köyü basına tanıtıldı. 1060 yatak kapasiteli Sunrise Tatil Köyü'nün ilk konukları, Çin My Dream Gösteri Topluluğu'nun özürlü oyuncuları oldu.

Engelliler için, rahat tatil ve eğlence imkanı sağlayan oteller var mı?

Sadettin Ulubay ve Ömer Yaprak'ın sahibi olduğu otel 50 milyon dolara mal olacak. Amaçlarının dünya engellilerini Türkiye'ye çekmek olduğunu belirten Sunrise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadettin Ulubay "Dünyanın yüzde 10'unu engelliler oluşturuyor. Biz sadece onların daha mutlu olabilmesi için toplu halde tatil olanağı sunacağız. Dünyayı 5 yıl süreyle taradık, tamamı engellilere ait bir tatil köyü olmadığını görünce bu yatırıma giriştik. Tatil köyümüze yerli ve yabancı turistleri bu yazın ortasından itibaren bekliyoruz. Bu otel sayesinde, Dünya Engelliler Olimpiyatını da Akdeniz'e çekebileceğiz" dedi.

sunrise1 Sağlık turizmine beklenen ilgiyi gösteremeyen Türkiye, dünyanın ilk engellilere özel tatil köyüne ev sahipliği yapacak.

Sağlık turizminde bir ilk; Dünyanın ve Türkiye’nin ilk engellilere özel tatil köyü Sunrise Rönesans, 2004 yılının ilkyarısında hizmete girecek

Sunrise Hoteller zincirinin Antalya’nın Manavgat bölgesinde 2002 yılında 130 bin metrekare alan üzerine inşaa ettiği Sunrise Rönesans Engelliler Tatil köyü, 2004 yılının ilk yarısında hizmete girecek.. Flamingo TurizmYatırımları ve İşletmeleri A.Ş tarafından hayata geçirilen proje 50 milyon dolara mal olacak.

sunrise havuz Sunrise Rönesans Engelliler Tatil köyü, 2004 yılının ilk yarısında hizmete girecek.

Sunrise Rönesans Engelliler Tatil Köyü’nde 18 tip dublex apartvilla grubu bulunuyor. 400 oda ve bin yüz yatak kapasiteli tatil köyünde üç tip oda yer alıyor. Suit odaların yanısıra, C5 tipi odalar, engelli misafirlerin kendi ihtiyaçlarını kimseden yardım almadan yapabilmelerine olanak sağlayan bir oda tipi olarak hizmet verecek.

sunrtize giris2 Suit odaların yanısıra, C5 tipi odalar, engelli misafirlerin kendi ihtiyaçlarını kimseden yardım almadan yapabilmelerine olanak sağlayan bir oda tipi olarak hizmet verecek.


Tatil köyünde odalardan havuza, su kaydıraklarına kadar herşey engelliler için tasarlanmış. Tüm engelli tiplerine uygun şekilde tasarlanmış odalarda, oda güvenlik kameraları, acil durum yardım butonu, refakatçi çağırma butonu ve otomosyon teknik cihazlar bulunuyor. Odaların renk, konsept ve mobilya tasarımlarını ES1 Mobilya ve Dekorasyon Ltd. Şti’in sahibi iç mimar Serdar Baştürk tasarlamış. Odalardaki ithal edilen elektronik donanımlar ise Pasific Dış Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi mimar Moiz Meseri’ye ait.

sunrize banyo2 td>Tatil köyünde odalardan havuza, su kaydıraklarına, banyolardan, duşlara kadar herşey engelliler için tasarlanmış.

GPRS ile kontrol: Sunrise Rönesans Tatil Köyü’nde konaklayacak engelli misafirlerin koluna GPRS destekli cihazlar takılacak ve bu sayede acil durumlarda engelli misafirin yeri kolaylıkla tespit edilebilecek. Odaların içinde her türlü güvenlik donanımı uzaktan kumanda ile kontrol edilebilecek. Acil durumlarda alarma basıldığında engelli misafirin göndereceği sinyaller anında kameralardan görülebilecek.

sunrize tualet Tesiste özürlülerin ihtiyacını karşılayabilmek için her türlü kolaylık en ince detayına kadar düşünülmüş.

Tatil köyünün ‘Proje ve Demo’odaları yurtiçi ve yurtdışından gelen gazeteci grubuna tanıtıldı
17 Mart tarihinde Sunrise Rönesans Engelliler Tatil Köyü’nün Proje ve Demo odalarının tanıtımı yurtiçi ve yurtdışından gelen gazetecilere tanıtıldı. Özel uçaklarla Antalya’ya getirilen gazeteci grubu’na tatil köyüyle ilgili detaylı bilgi verildi. Basın toplantısına Flamingo Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş’nin sahibi Sadettin Ulubay, Sunrise Rönesans Engelliler Tatil Köyü Genel Müdürü Erhan Özerden ve Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz katıldı.

sunrize oda Tesis odaları hayli konforlu ve ergonomik.

1997 senesinden bu yana proje üzerinde çalıştıklarını belirten Flamingo Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve proje sahibi Sadettin Ulubay, Türkiye’deki turizm politikalarındaki aksaklıkları gördüklerini ve turizm kalitesinin günden güne düşmesinin kendilerini farklı bir alternatif üretmeye yönlendirdiğini ifade etti. Dünyada engellilere özel bir tatil köyünü hizmete sokarak dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Ulubay, dünya nufüsunun %10’unun özürlü ve Türkiye nüfusununda yaklaşık %13’ünün engelli olduğunun altını çizdi. Yatak kapasitesinin %2’sini tatil yapamayan engellilere ücretsiz tahsis edeceklerini belirten Ulubay, 2004 yılının ocak ayında hizmete sokmayı düşündükleri tatil köyünün konaklama ücretinin Avrupa’ya göre ucuz olacağı mesajını verdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, engellilere yönelik dünyada ve Türkiye’deki ilk tatil köyü projesine imza atan proje sahibi Sadettin Ulubay’a teşekkürlerini iletti ve uzun süren çalışmalarının, uğraşlarının boşa çıkmadığını belirtti.
Sunrise Rönesans Engellier Tatil Köyü’nün genel müdürü Erhan Özerden, tatil köyünün açılışına kadar 650 kişilk personele her türlü profesyonel eğitimden geçirileceğini ifade etti.

Hafızalarda ‘My Dream’ kaldı: 17 Mart tarihindeki Sunrise Rönesans EngellilerTatil Köyü’nün tanıtımında 55 engelli dansçının kurduğu Çin Engelliler ve Sanat Topluluğu ‘My Dream’ ilginç dans gösterileri sundu.

sunrize engel1 17 Mart tarihindeki Sunrise Rönesans EngellilerTatil Köyü’nün tanıtımında 55 engelli dansçının kurduğu Çin Engelliler ve Sanat Topluluğu ‘My Dream’ ilginç dans gösterileri sundu.


sunrize engel2 Sunrise Rönesans Engelliler Tatil Köyü projesinin sahibi Sadettin Ulubay, Lions Kulübü ve Türkiye Sakatlar Derneği yöneticileri ve Çin Halk Cumhuriyeti temsilcileri, Antalyalı izleyiciler ve gazeteci grubu gösteriyi ilgiyle izledi.

KAYNAK
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
28 Mart 2009       Mesaj #4
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Engelliler İçin Tatil

turset engelliler 1
Başkasına bağımlı olarak yaşayan engelliler ve belli bir yaşın üzerinde olan kişiler için geliş ve dönüş uçuşlarıyla birlikte “Türk Rivierası” nda tekerlekli sandalye kullanımına uygun ve rampalı otellerde tatil organize ediyoruz !


Seyahat Acentesi için TIKLAYINIZ
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
28 Mart 2009       Mesaj #5
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Engelli Vatandaşların Tatil Keyfi
ANADOLU AJANS...

Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi Tarafından Balıkesir'in Avşa Adası'nda Düzenlenen Kampa Katılan Engelli Vatandaşlar, Gönüllerince Denize Girip, Tatil Yapmanın Keyfini Yaşadılar. Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi tarafından Balıkesir'in Avşa Adası'nda düzenlenen kampa katılan engelli vatandaşlar, gönüllerince denize girip, tatil yapmanın keyfini yaşadılar.
Bu yıl 2.'si düzenlenen Türkiye Sakatlar Derneği'nin Avşa Adası Kampı'nın birinci dönemine 60 engelli vatandaş, aileleriyle birlikte katıldı. Avşa Belediye Başkanlığı'nın tahsis ettiği kampta ağırlanan engelli vatandaşlar, gündüz denize girmenin tadını çıkardılar. Akşam saatlerinde düzenlenen eğlencede engelli sanatçı Figen Öncel'in şarkılarıyla coşan engelli vatandaşlar, bol bol oynayarak stres attılar. Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Şükrü Poyraz, 2 yıldır Avşa'da düzenledikleri kampla bir

çığır açtıklarını belirterek, engelli vatandaşların kamp sayesinde cesaretlenerek halka kucaklaştıklarını söyledi. Avşa Adası'nda engelli vatandaşların rahat bir ortamda tatil yapabildiklerine dikkat çeken Poyraz, "2 yıldır Avşa'da bir çığır açtık. Avşa'da şunu gördüm. Türkiye'de Avşa Engelliler Kampı'nı duyan yada gören ister üyemiz olsun ister olmasın engelli vatandaşlarımız Avşa'ya gelip tatil yapmak istiyor. Burada bize insanca muamele var, insanca yaklaşım var. Akşam saatlerinde insanlar
nasıl tatil beldesinde kaldıkları otellerden çıkıp şehri geziyorlarsa, Avşa'nın her yerinde Türkiye'den gelmiş, bizle ilgisi olmayan engelli vatandaşları görüyoruz. Bu bize ışık, umut veriyor. Belki daha önce evinden çıkmaya cesaret edemeyen, hayatında hiç denize girip denizden karayı seyretmeyen vatandaşlarımız, cesaretlenerek burada halka kucaklaşıyor. Sakatlığının bir eksiklik olmadığını görüyor. Biz bunu Türkiye'nin her yerinde daha da çoğaltacağız" dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şube Başkanı Kemal Yüksel ise, 2 yıl önce böyle bir kamp fikriyle Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar'a geldiklerini ifade ederek, "Engelli vatandaşlarımız psikolojik sorunlardan dolayı denize giremediklerini yada denize girmek için insanların çekildiği akşam saatlerini beklemek zorunda kaldıklarını bize aktarınca kamp fikri ortaya çıktı. Başkanımız Cevdet Çağlar, bu fikri kendilerine açtığımızda hiç düşünmeden kamp yerini tahsis etti. Cevdet Bey artık bizim gönül
dostumuz oldu, kendilerine çok teşekkür ediyoru. 2 yıldır bu kampı düzenliyoruz. Kampımızın amacı, engelli vatandaşlarımız toplum için bütünleşmesini sağlamak, kendilerini daha dinç ve daha iyi hissetmelerini sağlamaktır" diye konuştu.
Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar ise, kampın adalarında gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Buradaki insalarımız engelli olabilir ama onlar bizim bir parçamız. Her an biz de onlar gibi olabiliriz. Onlara her an sahip çıkmamız, onların yanında olmamız gerekir. Onların yüzü gülüyor, biz yöneticilerinde yüzü gülüyor" ifadelerini kullandı.
Avşa Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda, 8 devre halinde devam edecek olan kampta her devrede 100 kişi olmak üzere 800 engellinin misafir edileceği belirtildi.

KAYNAK - TSD
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2015       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
10 yıldır felçli anneme bakıyorum annemle bana tatil imkanı sunarmısınız

Benzer Konular

29 Kasım 2011 / eda Soru-Cevap
4 Temmuz 2014 / cLewra Taslak Konular
15 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap