Arama

Güvenlik duvarını nasıl kaldırabilirim?

Güncelleme: 1 Nisan 2009 Gösterim: 7.072 Cevap: 2
forever66 - avatarı
forever66
Ziyaretçi
1 Nisan 2009       Mesaj #1
forever66 - avatarı
Ziyaretçi
yya acill güvenlik duvarını nasıl kaldırabilirim nerden ulaşıcamm
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Güvenlik duvarı korumasını nasıl etkinleştirebilirim/kaldırabilirim?

Sponsorlu Bağlantılar

Güvenlik duvarı koruması İnternette dolaşırken bilgisayarınızı korur bu yüzden etkileştirilmesi gerekir. Güvenlik duvarı doğru bir şekilde kurulduysa otomatik olarak etkinleşir. Bu koruma kaldırıldıysa aşağıdaki adımları takip ederek etkinleştirebilirsiniz:
  1. Titanium 2006 ana penceresindeki Ayarlar'ı tıklayın.
  2. Otomatik koruma ayarları'nı seçin.
  3. Güvenlik duvarı koruması'nı tıklayın.
  4. Bu korumayı etkinleştirmek için Güvenlik duvarı koruması etkinleştir kutusunu işaretleyin. Kaldırmak için işareti kaldırın.
  5. Tamam'ı tıklayın.
Titanium 2006 güvenlik duvarı etkinleştirildikten sonra izinsiz giriş denemelerini engeller ve pop-up uyarı mesajıyla sizi durumdan haberdar eder.

Aynı şekilde bilgisayarınızdan bir program İnternete bağlanmaya çalıştığında veya dışarıdaki bir kullanıcı bilgisayarınıza bağlanmaya çalıştığında bir uyarı mesajı ile haberdar edilirsiniz. Mesajda bağlantıyı kabul veya reddetme seçenekleri sunulur.

Ağvirüsü veya izinsiz giriş denemesi tespit edildiğinde uyarı mesajı almak istemiyorsanız Ağ virüsü ya da gizlice giriş denemesi algılandığında uyarı göster kutusundaki işareti kaldırın.
Quo vadis?
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Güvenlik duvarı korumasını yapılandırma


Titanium 2006 güvenlik koruması tamamen otomatiktir ve hangi programların İnternete bağanabileceğine karar verebilir. Güvenlik duvarının otomatik ayarlarını değiştirmemenizi öneririz. Ancak istediğiniz programların izinlerini aşağıdaki adımları takip ederek değiştirebilirsiniz:
  1. Titanium 2006 ana penceresinde Ayarlar'ı tıklayın.
  2. Otomatik koruma ayarları'nı seçin.
  3. Güvenlik duvarı koruması'nı tıklayın.
  4. Bağlantı izinleri ayarları'nı tıklayın.
  5. Bağlantı izinlerini otomatik olarak ata (önerilen) seçeneği etkinse (varsayılan olarak etkindir) kutudan işareti kaldırarak etkisiz hale getirin. Bundan sonra listedeki her bir program için izin tanımlayabilirsiniz. Seçenekler şunlardır:
  • Giden (kullanıcı): Program Internete bağlanabilir ancak başka kullanıcıların dış bağlantılarını ve uygulamalarını kabul edemez.
  • Giden ve gelen: Program İnternete bağlanabilir, diğer kullanıcıların ve uygulamaların kendisine bağlanmasına izin verir. Bazı programlar doğru çalışabilmek için bu izinlere ihtiyaç duyarlar: chat programları, İnternet tarayıcıları, vs.
  • Bağlantı yok: Program İnternete bağlanamaz.
Diğer seçenekler şunlardır:
  • İşletim sistemi programlarını göster. Bu kutuyu işaretlerseniz, ağa bağlanan işletim sistemlerinin listesi görünür.
  • Programı sil. Listeden bir veya daha çok program seçin ve bu düğmeyi tıklayarak onları silin. Bunu yaptıktan sonra programlar ağa erişemeyeceklerdir. Bu programlar İnternete bağlanmaya çalıştığında program, izin verip vermediğinizi soracaktır.
  • Listeyi yeniden oluştur. Varsayılan olarak Titanium 2006 belirli programlara onayınızı sormadan İnternete bağlanma izni verir. Bu programlar İnternete bağlanmaya çalışırken Titanium 2006-(nin)nın size sormasını isterseniz ilgili kutudaki işareti kaldırın.
Değişikliklerin uygulanabilmesi için Tamam'ı tıklayın.

Titanium 2006 güvenlik koruması kullandığınız ağbağdaştırıcılarını (modem veya ağkartı) otomatik olarak tespit eder ve her birinin bağlanacağı güvenli alanı tanımlar: Güvenli alan (yerel ağ) ve kısıtlı alan (İnternet)

Ağbağdaştırıcılarına ne tür bağlantı atandığını kontrol etmek için İleri düzey ayarlar'ı tıklayın. (Ayarlar- Otomatik koruma ayarları-Güvenlik duvarı koruması- İleri düzey ayarlar).

Bu ayarları değiştirmek isterseniz, her bir bağdaştırıcının yanında bulunan açılabilir listeden seçiminizi yapabilirsiniz. Ağbağdaştırıcınız yerel ağa bağlıysa Güvenli alan'ı seçin, doğrudan İnternet'e bağlıysa Kısıtlı alan'ı seçin.


kaynak
Quo vadis?

Benzer Konular

26 Temmuz 2013 / rümeysa Soru-Cevap
25 Şubat 2011 / Misafir Soru-Cevap
10 Mart 2014 / Chloe Cevaplanmış
16 Ocak 2011 / LasperqoS Soru-Cevap